Zhodnocení sezóny - Vašek Bubeníček

Autor: Keli, vydáno: 12.11.2005

Můžes se krátce představit:

Ahoj všichni! možná si na mě někdo vzpomíná ze sezón '98 – 2000, kdy jsem také v barvách RB objížděl vše co se dalo. Kvůli problémům s kolem, prací a tak… jsem přestal závodit, ale letos už to nešlo vydržet.....no tak jsem zpátky. Jinak mi je 24, jsem z Prahy, pracuju jako obchodník v jedné nejmenované výtahářské firmě, mám ženu a dvouletou dceru – ty jsou, ale momentálně (už rok) v Torontu....­..možná i proto jsem se vrátil zpátky k závodům.

A jdeme na otázky.

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

Sezóna byla super, jen škoda, že ČP měl jen 4 závody. Když jsem byl mladší – v juniorech, tak se člověk pořád snažil dostat do repre, nebo pořád o něco šlo. Letos jsem se vrátil, ale nic takového jsem neřešil. Teď jezdim proto, že mě to baví .....a výborně si to užívám. Takže spokojenost

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóně dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzal ?

Před sezónou jsem absolutně netušil jak budu zajíždět, protože mi chybělo srovnání s ostatními. Věděl jsem že v r.2000 jsem jezdil „bednu“ v Hobby, ale za těch 5 let se mnoho změnilo a posunulo o velký krok dopředu. Tak jsem do sezóny vstupoval s tím, že nechci být poslední a kdybych byl v první polovině startovního pole tak bych byl happy. První závod v Teplicích jsem vyhrál semi a ve finálku jsem to projel o půl sekundy, když jsem do cíle jel 200m s utrženou přehazovačkou – Měl jsem z toho radost, ale hlavně mě potěšilo, že jsem se chytnul i po těch pěti letech. Ve Špindlu jsem byl nemocný( 11.) , na Božáku jsem utrhnul další řazení ( 8.) , takže tyhle dva závody pro mě byly „nic moc“ – To je ale život, podmínky máme všichni stejné, stát se to může komukoliv. Na Hostýně do docela šlo – nakonec 2…v konečném hodnocení ČP Hobby mě to vyneslo na 2. flek za Hudyho. Byla to ale souhra náhod, vůbec to takhle nemuselo dopadnout, …ale mám z toho velkou radost

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípal ?

Největší crash jsem provedl v březnu na XC kole, kdy jsem spadnul kvůli naprostý „blbosti“ z 7,5m vysoký skály. Zázrakem se mi nic nestalo ( jen nějaký pohmožděniny). Na DH jsem sadnul letos asi jen 3× a to vždy v tréninku mimo jakýkoli závody. Takže musim zaklepat … ale dobrý – jezdim opatrně :o)

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

Letos jsem se trápil hodně kvůli kolu, kdy jsem ze svých dvou RB ulomil dohromady 10 patek s přehazovačkami. Asi je lepší trávit čas vývojem Gearboxu pro pár VyVolených než konečně vymyslet patku na rámy pro spoustu lidí, která konečně vydrží ????!!! Taky mě bylo líto Čáryse, když se rozbil na Kozzách a nehohl tak jet poslední pohár. Zase jsme to měli o jednoho sakra rychlého soupeře lehčí ..... a tak to nemělo být!! 2Čárys: doufám, že už jsi pohromadě chlape !!

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

Vzhledem k časové náročnosti moji práce toho mimo závody moc nenajezdim. V týdnu tak max. na XC kolo, nebo jiný sporty. O weekendech jsem se několikrát dostal na hory na české DH tratě. Stejně mám pocit, že pro mě DH přestává představovat adrenalin a stává se atletikou…možná to zní divně, ale kdo jezdí rychle dobře ví jak moc je to o síle, kterou člověk kolo drží. Takže buď trénovat vyloženě na ostro – silnice/ posilka – ale na to nemám čas a nevim jestli by mě to bavilo. Snažim se proto jezdit na kole jak DH tak XC ( v mým případě spíš Enduro)…aspoň má člověk představu jak se kolo chová ( když na to tu sílu nemá :o) Když jedu na hory tak s „pražskou crew“ s klukama je sranda.....jinak hodně jezdim s Denisem Pechem, Hácou, Markem Pittlem a spoustou dalších supr lidí !

6. Tvoje oblíbené lokality?

Mám hodně rád Teplice, kdo pamatuje trať ČP v Bystřičce ( u Valmezu) – ta byla taky sqělá! Jinak jsem víceméně rád když se nějak dostanu na kopec a pak už si to užiju asi všude. Jinak mám rád hodně míst kam se dá jen " endurovat" – (protože kolo pro mě neznamená jen ježdění dolů z kopce) – např. povltavská stezka, Kokořínsko, celé Krkonoše…

7. Jak trávíš volný čas, když nejsi na kole.

Občas zajdu na nějakou kulturu, jinak mám rád hodně dalších sportů – sqash, lyže, tenis, plavání, pivo, Irskou…a tak :o) Moc volného času nemám, ale kdaž se najde tak ještě třeba rád vyrazim někam do hor – jen tak – batoh, foťák…a jsem spokojený.

8. A co tahle kultura – jakou poslední knížku jsi přečetl, co to hraje do uší, oblíbený film.

Pravidelně čtu tak akorát noviny, jinak občas nějakou ekonomii, historii, a komentáže na Dolekop.com :o) Do uší mi hraje lecos – kromě komerčních sra…k a techna asi všechno. Vyrůstal jsem na hc, punku, old school hip hopu…to můžu pořád, rád si poslechnu třeba i '60, '70, '80.....nebo nějakej Jazz, Blues …podle nálady. Filmy se snažim být v obraze s českou tvorbou, ze zahraničních si snažím vybírat spíš „chytré“ filmy .....nevim…ale kdo jste neviděli Farenheit 9/11 – doporučuji!

9. Jak strávíš letošní zimu ?

Jezdím do Harrachova učit lyžování, takže asi zase tak.....Hlavně se nesmim přestat „hýbat“ , což při mojí práci někdy není snadné.

10. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

Na DH mám RB Dragstera s Boxxerem – starý kolo, ale jezdí se mi na něm super, nebo spíš jezdilo – chci ho prodat Enduro/XC jetdim na RB Bandit DS, mám na tom „krosový“ gumy, sedlo ne upně nahoře … dají se s tím dělat i různý trialový „kraviny“, ale třeba jsem s tím odjel i maraton … a šlo to … Do kopce nic moc, ale dolů aspoň nemám pocit že se na tom zabiju. Na kole s XC geometrií a rovnými řidítky bych asi už ani neuměl jet.

11. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

Licenci jsem měl od RB – ale to je jen o licenci. Na příští rok mám ale rozjedné ježdění za jeden nový team. kde by se snad i nějaký sponzor našel, nerad bych o tom ale teď mluvil nahlas.

12. Máš představu na kolik peněz tě vyšla letošní sezóna ?

Nevim, radši nepočítat......ale když vezmu těch 10 patek a šaltrů......tak­..... se akorát zas naštvu …a co z toho. Né nevim, ten sport mám rád, baví mě a nepočítám kolik peněz to stojí asi na tom zas tak nezáleží..... myslím daleko víc než peníze, co nás to stojí znamená ten čas který tomu věnujeme, za který naoplátku dostáváme spoustu dobrých pocitů, zkušeností, zážitků ze sportovního výkonu a ze setkání se spostou fajn lidí. Nejdůležitější a nejdražší je ale ( z mého pohledu), zdraví – můžu mít kolo za čtvrt mega a když to támhle někam pošlu a budu ležet půl roku v nemocnici ---- k čemu mi to všechno bude? Jezděme pro ty hezký zážitky, fajn lidi, buďme rádi, že ještě držíme pohromadě…a kalkulace nechme pro někoho jinýho :o)

13. Cíl pro následující sezónu ?

Příští rok jdu do Elity- takže se hodně změní…ale cíl mám stejný jako pro letošní Hobby sezónu.....nebýt poslední :o)

14. Místo pro libovolný vzkaz ?

…no kdybych byl v televizi…tak budu mávat babičce a ukazovat loga sponzorů, který nemám.....
…tak to asi nepůjde :o(
dobře tak teď vážně: chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří se jakýmkoli způsobem starají o náš sport. Nezáleží jestli jsou to pořadatelé závodů, dobrý weby jako ten Váš, aby jsme věděli co se děje a dělo, kluci, který se toho nebáli – mají vlastní krámy s kolama, dovážej věci, aby jsme měli na čem jezdit, holky s píšťalkama kolem tratí, kluci, který svůj volný čas tráví jen tím aby vznikaly navé tratě a místa kde se dá jezdit. Dál bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří nás podporují, fandí, drží palce…nebo nás aspoň tolerují ( Jirkovi Paroubkovi, že do nás nenechá kopat jako do technařů :o). Rodičům, kteří nás buď podporovali, nebo nás aspň nechali jezdit když jsme byli malí, ženám, že nám nedělaj pakárnu pokaždý, když chceme jet na weekend na kolo, doktorům, kteří nás sešívaj, ...... Prostě bez všech těchto lidí by jsme nemohli dělat to co nás baví – a všichni tihle lidi, i když třeba sami nejezdí jsou součástí naší bikerské společnosti – nezapomínejme na ně !

15. Máš nějakou osobní web page, kde se o tobě mohou tvoji potenciální fanoušci dozvědět víc ?

bohužel osobní web nemám…tak jedinej kontakt na mě asi jen mail vaclav_bubenicek [zavináč] schindler.com (práce), vasek.bubenicek [zavináč] seznam.cz (domů)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel milhaus 12.11.2005 v 19:59

    hezkej rozhovor

  • anonymní uživatel Manas 13.11.2005 v 10:55

    Vasku, nechces mi strelit to RBeso. Uz to dvakrat vyhralo ram RB, takze to asi bude v kole. I Mara to rikal :-))))

  • anonymní uživatel tomaass 13.11.2005 v 14:42

    hmm asi pada jen na levou nohu..

  • anonymní uživatel hanz_zlín_2 14.11.2005 v 22:15

    s těma patkama souhlas, jsem jich letos udolal "jen" pět. Ale asi je to dobrej busines.

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 15.11.2005 v 12:45

    Vašek to má v hlavě srovnaný, to mám rád. Hezkej rozhovor. A hodně štěstí příští rok v Jelitě.

  • anonymní uživatel rhuman (rhuman (a) centrum.cz) 18.11.2005 v 10:45

    to manas: napis me mail, prodavam ram rb dragster dh (tlumic vanilla rc) cena kolem 18ti, i min :)

  • anonymní uživatel vasekbuben 18.11.2005 v 11:05

    Ten mů Dragster bude taky na prodej...i s Boxxerem a Vanillou RC, ale až tak za měsíc..

  • anonymní uživatel rhuman 20.11.2005 v 17:19

    to rhuman: rozhodl jsem se ze si ten tam necham, preijenom je dobrej, :)

  • anonymní uživatel janusz 27.12.2005 v 16:33

    Za kolik bude ten dragster

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí