Michal Maroši členem mezinárodního týmu RSP!

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 25.12.2005

Vážení přátelé,
dlouhá a úspěšná kariéra Michala Marošiho nabírá se sezonou 2006 nový a zajímavý směr. Jeden z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších českých bikerů zakořeněný ve středočeských Benátkách nad Jizerou se pro rok 2006 stává členem mezinárodního RSP Racing Teamu se sídlem v rakouském Linzi!

Obrázek k článku - MM_Face_01m.jpg

Tým RSP absolvoval svou první sezonu ve Světovém poháru UCI v roce 2004 se šesti rakouskými závodníky. Patří mezi úspěšné tzv. UCI Trade Teamy. V letošní sezoně již dokázal zvítězit v hodnocení týmů UCI World Cup Team Ranking 4X Women a obsadil také druhé místu na žebříčku UCI World Cup Team Ranking 4X Men. Do sezony 2006 vstupuje tým s jezdci rozdělenými do tzv. World Cup Teamu, jehož jedničkou je právě Michal Maroši, s kolegyněmi Anitou Molcik z Rakouska a talentovanou Italkou Michelou Thaler. RSP International Team pak reprezentuje sedm závodníků z Rakouska a Slovinska. Hlavním sponzorem týmu je RSP, rakouská značka cyklokosmetiky a prostředků pro sportovní masáže. Tým od svého zrodu sedlá rámy Giant s přímou tovární podporou.

Michal Maroši s týmem RSP podepsal v uplynulých dnech jednoletou smlouvu, ovšem obě strany deklarují jednoznačný zájem vybudovat v sezoně 2006 základ pro další léta spolupráce. Michal absolvuje kompletní program Světového poháru UCI v disciplinách sjezd (DH) a fourcross (4X). Mimo to má tým v plánu závody skvěle obsazované série Maxxis Cup a řadu dalších zejména evropských závodů. Na třetí místo v Adidas Slopestylu 2004 hodlá MM alias Marosana v červnu navázat při třetím ročníku opět v Saalbachu. Termíny dalších freeridových podniků nejsou dosud známy.

Osobnost Michala Marošiho lze vnímat mnoha různými způsoby, ale jen těžko ignorovat. Je jednou z nejvýraznějších postav sjezdových disciplin, patří k nejuniverzál­nějším bikerům světa. Náleží ke světové špičce ve sjezdu, fourcrossu i freeridingu. Je skutečným profesionálním bikerem. Jen málokdo si dokáže svou sportovní kariéru opravdu užít, zachovat si vlastní tvář a přitom se systematicky připravovat na největší světové podniky. Mimo to, pomáhá se stavbami tratí, vlastnoručně buduje v Benátkách jeden skok za druhým, pořádá populární ukončení závodní sezóny Marosana Freeride Party, předává své zkušenosti účastníkům Marosana DH & 4X Campu, vydal vlastní video Marosana Never Dies!.
Moje kariéra ani zdaleka není u konce a po výpadcích zaviněných zraněními mám pořádnou motivaci vrátit se v plné síle do cirkusu Světového poháru. Je mi sedmadvacet, pro sjezdaře ideální věk, a ve Světovém poháru se pohybuji pravidelně už od roku 1998. Jezdil jsem paralelní slalom, pak dual a teď se po dráze honíme čtyři ve fourcrossu. Stejně dobře si užívám i souboj s časem a gravitací při sjezdu. Vždy jsem zkoušel spoustu nových věcí i mimo Světový pohár. Od ledového koryta, přes dual kilometr pod zemí, k nejostřejší akci bikové historie Red Bull Rampage, až po novou slopestylovou vlnu freeridingu. RSP Racing Team mi nabízí šanci vrátit se do kompletního programu Světového poháru a příležitost dokázat, že jak ve sjezdu, tak i ve fourcrossu se při pravidelném kontaktu s nejlepšími dokáži prosadit. Tím spíše, že máme v plánu také další kvalitní závody, jako je Maxxis Cup, německý pohár a další akce. Tým ale plně podporuje i moje freeridové aktivity, kde se červenobílý dres RSP objeví vůbec poprvé. Bude to moje premiéra na rámech Giant, ale musím říct, že jak nový sjezdový rám Glory DH, tak i všechna ostatní kola vypadají parádně.

Chci moc poděkovat všem v 69 Company a týmu Specialized 69, díky jejichž podpoře jsem mohl absolvovat poslední dvě sezony. Nebýt zranění, snad mohly být některé moje výsledky ještě lepší, ale i to bohužel patří k závodění. Je skvělé, že v šedesátdevítce vždy dostávali příležitost talentovaní jezdci, kteří se dokázali prosadit. Začínal jsem tu já, otrkával se tu Michal Prokop a jak jsem slyšel, další mladí střelci jsou na řadě. Navíc zůstáváme v kontaktu díky Specialized Marosana DH & 4X kempu a třeba i dalším akcím. Děkuji také všem dosavadním sponzorům Tioga, OF3, Vans a Smith Optics. Po mnoha letech spolupráce v sezoně 2006 bohužel není prostor pro pokračování našeho tradičního partnerství, ale pro další léta je všechno otevřené a zůstáváme v kontaktu.

Sponzoři RSP Racing Teamu pro rok 2006:

RSP cyklokosmetika a prostředky pro sportovní masáže
Giant Bicycles rámy
Adidas Eyewear brýle
Powerbar sportovní výživa
Magura brzdy
Maxxis pneumatiky
Fox Racing Shox tlumiče pro zadní odpružení
Mavic zapletená kola a ráfky
Sapim Spokes výplety kol
X-tas-y představce, řidítka, sedlovky, sedla
Fox Racing cyklistické oblečení
Cyclus Tools nářadí
Lazer Helmets přilby
E-Z Up skládací stany

Osobní sponzoři Michala Marošiho pro rok 2006:

Red Bull energy drink & friends
Rock Shox odpružené vidlice
Sram komponenty řazení

Diskuze

  • anonymní uživatel Stano 26.12.2005 v 0:26

    a ide za nich jazdit aj POLC,takze v nom maju fakt dobru posilu na 4x a v Marosim freeride star

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 26.12.2005 v 0:38

    Stano, pokud vím, Filip se nakonec rozhodl jinak... Šotkovi vypadlo pár Michalových sponzorů, tak pro úplnost... Truvativ, Salebra a LTB Snowboards.

  • anonymní uživatel kleeman 27.12.2005 v 14:35

    good boy

  • anonymní uživatel Hárvy(slámič nebo sláma) (jjtzjt) 27.12.2005 v 19:47

    No spešl je asi lepší alespon pro me !!!!!!!!!!

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 28.12.2005 v 12:26

    Hodně uspechu, malo zraneni, co víc dodat...

  • anonymní uživatel Hajes 1.1.2006 v 3:21

    hodne uspechu Majkle...ukaz zase old school a predved typkum ze sveta kam patri a kam patris ty ;-)

  • anonymní uživatel neználek 2.1.2006 v 19:00

    a gdo bude didávat Majklovi botky když už né Vans?

  • anonymní uživatel tomaass (www.bozidecka.wz.cz) 4.1.2006 v 19:36

    no majklovy a vam vsem vsechno nej do nastavajici sezony

  • anonymní uživatel eeee (eee) 6.1.2006 v 17:28

    a botky dostane od adidas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí