reklama

Meatfly Oxygen Downtown Zlín 2006

Autor: Keli, vydáno: 26.6.2006

V sobotu ráno vyrazila z Brna plně naložená dodávka pod vedením Drliče, cesta příjemně utekla a cobydup už jsme byli v Zlíně, hledání startu nebyl problém, silnice nás vyhodila přímo u cíle. Zaparkovali jsme boxera na pro závodníky vyhrazeném parkovišti a vyrazili na obhlídku trati.

Přestože bylo docela brzo ráno sluníčko už docela solidně pařilo a dávalo o sobě vědět, jen malokdo nevěřil předpovědi, že bude vedro. Trať v délce cca 600 metrů byla Červajzem natažena na asfaltových cestách, chodnících, schodech a podobných materiálech, hlínu a trávu by sjezdař hledal marně, pořadatelé v čele s Haffem měli totiž od města podmínku, že nesmí jezdci jezdit přes trávníky :(. Trať byla v horní polovině hodně utažená, všechny zatáčky byly hodně uzavřené a museli se projíždět hodně pomalu, divácky tento úsek nebyl příliš aktraktivní a proto se diváci soustředili na spodní polovinu, kde trati vévodil 12.5 metrový skok, který odděloval zrno od plev :-), tento skok dávalo jen velmi málo jezdců, protože opravdu budil respekt. Po skoku následovalo několik zatáček a sjezd po schodech do podchodu, sprintovačka do cíle a zasloužený cíl. Podle jezdců byla trať velmi fyzicky náročná, aby taky ne, každý výjezd z zatáčky znamenal rozjezd z nuly…

Stejně jako na WBC seriálu byla vypsána kategorie pro mladý naděje do patnácti let, mladí střelci se toho nebojí a dokonce někteří z nich posílali velký skok, big respect, za pár let se máme na co těšit. Vítězem mlaďochů se stal Martin Daněk.

Po mladoších následovali ženy, na start se postavily čtyři, vyhrála podle očekávání Katka Šiška, na druhé místo se vecpala Katarína Tothová, která na třetí flek odsunula zkušenou Polku Annu Sojku.

Po slečnách na trať vyrazili junioři, tam si pro sebe urval vítězství Aleš Rogožan, před Honzou Berkou a Martinem Mikulenkou.

V hlavní kategorii Elite (do této kategorie patřili všichni co se nevešli do jiných kategorií, kategorie hobby nebyla a tak žádní hobítci (až na jednoho) na závodech nebyli). Taktéž nebyly v žádné kategorii rozdělěni pevňáci a fullaři, trať byla stavěna spíše na pevňáka, ale kdo umí na fullovi tak to zalítnul taky dobře, viz Vlasta Hynčica, který svoje Haro dovezl do cíle v nejrychlejším čase dne a zaslouženě zvítězil.

Jedinnou výtku k jinak skvěle uspořádaném závodě byl způsob startu, jezdci startovali do obou kol podle startovních čísel, a ne podle vyjetého času, pro diváky nepříliš atraktivní. Ale to byl opravdu detail.


Po DH závodech proběhl závod v dirtu, v mtb kategorii zaslouženě vyhrál Damjan Sirišky, před Ženou. Kdo vyhrál malý kola nevím. Následovala krátká pauzička a proběhl přesun do klubu Golem, kde byla party, zahráli tři skupiny, první dvě docela nuda, u poslední mega pogo, aby ne, šlo o Hazydecay.

Kdo Meatfly Oxygen Downtown Zlín 2006 vynechal udělal chybu.

Kompletní výsledky zde, fotoreport od Sokolistů je na www.sokolisti.org

Diskuze

  • anonymní uživatel Tygr 26.6.2006 v 9:15

    Jojo, byl to Bike cirkus jak bejk a jen víc takovejch akciček. Protože "Bike ist live"...

  • anonymní uživatel vita_dbs 26.6.2006 v 18:33

    yay Aleš už má coowu

  • anonymní uživatel vita_dbs 26.6.2006 v 18:33

    yay Aleš už má coowu

  • anonymní uživatel huddy 26.6.2006 v 20:23

    no mohlo to byt super.ale taky bylo super na Razule.bylo tam zhruba 8 lidi na celou sjezdovku.chlapaci drzim palce do dalsich le

  • anonymní uživatel huddy 26.6.2006 v 20:24

    let

  • anonymní uživatel27.6.2006 v 13:40

    Ten polet vypadá skvěle, hlavně ten kopák, ale o tom dopadu už trošku pochybuji.... Do stromu? Vy jste fakt hovada, zlíňáci jedni, heh.......... Huddy neumí jezdit!!!!!! Heh.... Fuck off Norco....

  • anonymní uživatel tommy 29.6.2006 v 8:06

    mazeeec, byll jsem tam a dal bych si to znova!!!!

  • anonymní uživatel Lada.bmx 13.1.2007 v 12:38

    hej alzo..ty ses prase..vsude je jen nasany ales rogozan voe..ty uz ses snad znamej jak prokop..:-D..*3*

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí