Report DH Donovaly

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Report, vydáno: 18.7.2006

Dňa 16.7.2006 sa v lyžiarskom stredisku Donovaly konali Majstrovstvá SR v zjazde… Pretekárov prišlo 172 zo štyroch krajín a počasie bolo, až na chvíľkový nárazový vietor, akurát. Preteky, podľa mňa, prebehli v totálnej pohode a myslím si, že riders a diváci boli spokojní. Jazdci sa ráno vypoisťovali, pri jazdách dostatočne vybláznili a diváci mohli okrem jazdeckého umenia, prachu a atmošky pretekov nasávať aj nádherný výhľad na Nízke Tatry. A o to išlo – aby si každý prišiel na ten svoj kus „adrenalínu“. Zranených bolo tiež málo a aj keď sa Horská záchranná služba cez deň nezastavila, stali sa, našťastie, len zranenia „turistického“ charakteru.

Kompletné výsledky nájdete tu, vypichnem však najrýchlejší čas (Polc – 02:22,94) a Majstrov SR (Muži – Polc, Juniori: Paulovič, Veteráni: Drábik, Ženy: Šišková, Hardtail: Králik). Som rád, že najväčšie teamy na Majstráku potvrdili, že „zgrupovanie“ má význam a medaily si rozdelili nasledovne: 3ks RIDE Slovakia, 3ks SCK Velosprint, 3ks FPRT (ak jeho šéfa nerátame do Gravity Group).

K super cene prišiel aj náhodný rider z kategórie Hardtail, ktorý vyhral od firmy Bicykle šport Košice vidlicu Marzocchi 66 v hodnote takmer 30 000 Sk.

Ďakujem všetkým úradom, sponzorom a organizátorom. Konkrétne to boli: Park Snow Donovaly, štátny podnik Lesy Slovenskej republiky (odštepný závod Liptovský Hrádok, pracovisko Liptovská Osada), Okresný lesný úrad v Banskej Bystrici, správa Národného parku Nízke Tatry, Krajský úrad ŽP B. Bystrica, Specialized – Kaktus Bike, Marzocchi, Profibike, Giro, BBB, Camelbak, Klimatex, KOprint, DOWNHILL.sk, KamDoMesta, Horská záchranná služba Veľká Fatra, Peter Očenáš, Jaro Chaban, Ďuro Kostúr, Pavol a Peter Vrábovci s manželkami, Peter Shuffle Kubík, traja „neznámi pískači“ od Milana M., chlapi na sedačke Telemix, mojej frajerke Livuške, celej našej rodine a hlavne môjmu ockovi, ktorý makal najviac a ešte aj skoro prišiel o prst pri úprave „plagátového“ skoku (našťastie mu ho zachránil plastický chirurg MUDr. Ulianko, ktorý mu šikovne všetko rozstrapkané mäso prišil a ktorému týmto veľmi pekne ďakujeme).

Kto nebol, presne túto atmošku už nezažije… Ale vďaka kvantu špičkových fotografov si ju aspoň čiastočne môžme cez ich fotky priblížiť:

Ján Matula – http://www.ride.sk/…_16_donovaly
Dijck – http://www.downhill.sk/node/595
Pali Kamenský – http://downhill.kamensky.eu
Šaňo Sidor – http://spdh.bikemagazin.sk/…ovaly06/foto
Mihi – http://mihi.fusion.sk
QQ Team – http://qq.sk/…006_donovaly
Mat Rendek – http://spdh.bikemagazin.sk/…valy06/foto2
Park Snow Donovaly – http://www.parksnow.sk/donovaly

Ak sa vám nechce týchto vyše 2000 fotiek preberať, dovolím si pár vybrať:

Pišta Č.

Diskuze

  • anonymní uživatel Lewiz 19.7.2006 v 13:48

    Fotky Sidora a Rendeka su uplne po***i

  • anonymní uživatel Claun 19.7.2006 v 14:26

    Rendekove foto su az cirkusove:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí