DoleKop.com upgrade - race foto

Autor: Keli, vydáno: 22.9.2006

Po dlouhé době došlo k menší změně na našem serveru. Pozornější z vás si již včera mohli všimnout nové rubriky – http://dolekop­.com/racefoto­.php3. V následujícím článku se pokusim nastínit proč byla zřízena a k čemu slouží.

Většina z vás, návštěvníků DoleKop.com, jezdí na závody a snad každý sbírá fotky se svým snažením na závodě. Aby každý získal svoje fotazzz, musí navštívit mnoho stránek s galeriemi, takže následující týdny po závodě náhodně brousí po netu a hledá. Rubrika race foto by měla tento problém eliminovat. Jedná se o seznam odkazů na fotogalerie s závodů, nic víc – nic míň. K nápadu zřídit tuto rubriku došel brněnský rider a fotomodel Bolek Krutor, thx.

Aby systém mohl fungovat, je nutno, aby jste se na jeho činnosti podíleli i vy. Proto má každý možnost vkládat odkazy na galerie.

Jak vkládat se pokusím popsat v následujícím odstavci. Na stránce rubriky race foto http://dolekop­.com/racefoto­.php3 je formulář pro vložení nové fotogalerie, systém je jednoduchý. V prvním kroce vyberete z seznamu o který závod se jedná, pokud se vaše fotogalerie vztahuje na jiný závod než je v seznamu, je nutno zadat jej ručně do vedlejšího formulářového políčka. Zde, prosím, zadávejte co nejpřesnější název resp. popis závodu, např. „Sobotní závod u Prahy“, nikomu nic neřekne, ale pokud napíšete „DH v Mníšku bez Brzdy 06“, tak je zcela zřejmé o co jde. V dalším (posledním kroku) vložíte do příslušného okénka odkaz na galerii, doporučuji vkládat přímé odkazy (http://www.serverosjezdu.cz/…galerie.html) než odkaz na celý server (http://www.serverosjezdu.cz/). Pak již stačí vložit forogaleri kliknutím na Vlož a je hotovo.


Pod formulářovým polem pro vkládání se již výpis odkazů na fotogaleri. Pokud chcete zobrazit pouze jeden konktrétní závod je dobré použít filtr.

Tak snad již víte vše a nic nebrání používání rubriky – http://dolekop.com/racefoto.php3. Případné náměty na reportáž, ehm, teda na vylepšení apod. pište zde do komentářů.

Diskuze

  • anonymní uživatel Topka 22.9.2006 v 10:08

    good idea, to toho zas v praci udelam... :-)

  • anonymní uživatel Tygr 22.9.2006 v 10:15

    jojo, kucí v brně maj dobrý nápady...

  • anonymní uživatel mr.Tuner (preletyboli.cz) 22.9.2006 v 13:11

    dobře oni , karbonovy napady a keliho uskutecneni ..

  • anonymní uživatel neplech rider 24.9.2006 v 16:41

    je videt ze bolek nema hlavu jen na to aby mu na ni rosto to krovi:-))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí