reklama

Report: DJ Contest Rolava nr. 3

Autor: Štepánisko, kategorie: Report, vydáno: 26.8.2008

Uplynulou sobotu se v Karlových Varech v areálu koupaliště Rolava uskutečnil třetí ročník závodů Dirt Jump Contest Rolava. Propršený pátek nevětřil nic dobrého, v sobotu se naštěstí počasí ale umoudřilo a závodům nic nebránilo. Jelikož organizátoři skoky přikryli, páteční deštík se na nich nijak výrazně neprojevil. Během dopoledne se do areálu sjelo okolo 30ti borců ze všech koutů Čech, jak se později ukázalo, někteří z nich byli „poserové“ a do závodu vůbec nenastoupili.

Hodinu po poledni se rozjela kvalifikace, z níž postoupilo do finále 6 riderů z každé kategorie, už nyní bylo jasné, že se máme ještě na co těšit.
Po kvalifikaci krátce zahrála karlovarská skupina Goodfellas a kolem třetí hodiny odpolední odstartovalo finále. Každý ze závodníků chtěl urvat ňákou tu cenu a tak ukázali to nej ze svého repertoáru.

Do finálových bojí se jako první vydali zástupci kategorie MTB, kde na pátém místě skončil mladík Dan Socha, který předvedl triky jako nac-nac, table, no foot, vše v úctyhodné výšce a pěkně protažené. O stupínek výš skončil lokál Ondra Maňas, který se porotě zalíbil hlavně díky precizně provedenými condory a no foot can-cany, na posledním skoku se pokoušel několikrát o 360°, bohužel nikdy se mu nepovedla odjet. Bronzový stupínek obsadil další lokál, organizátor a stavitel Jára Zach s can-cany, suisidy a jako jediný trikoval na nejdelším transferu. Ceny za druhé místo si odvezl Klatovák Martin Skála (Peace, FRBikes) za povedené tailwhipy na transferu a 360 x-up na posledním skoku. Vítězem se nakonec stal Tomáš Růžička (Bishop), který porotu ohromil 360° na transferu, hellclickerem, kondory a jako jediný na velkém kole odjel 360° na druhém skoku.

Po krátké pauze se rozjelo finále BMX, kde páté místo bral Raduna Šopov, který předvádel opravdové pekla typu 360°barspin, 720, flipwhip, ale bohužel se mu nepodařilo žádný z těchto triků odjet čistě. Bramborovou pozici urval Lukáš Černý, který jako jediný absolvoval závod bez brzd, ale ani to mu nebránilo vysolit pěkný 360° , tailwhipy nebo supermany. Třetí flek obsadil Robert Pecina s pěkně provedenými triky typu 360°, no foot can-can, x-up. Na druhém místě skončil Martin Kubík díky trikům jako 360° , tailwhip, superman, 360° x-up. Vítězem kategorie BMX se nakonec stal Jirka Přibil z Hořovic, který se výtáhl díky kombu one foot x-up to one foot can-can landiny na druhém skoku a na třetí skok se odráží z can-canu a ještě stačí protáhnout one foot-one hand, další triky které stojí za zmínku je 360° a huge backflik. V neposlední řadě je nutné podotknout, že Jirka lítal výrazně výš než všichni ostatní.

Následovala pauza, kterou opět vyplnila kapela Goodfellas a poté vypukl best trick jam. Někteří závodníci toho po celodenním ježdění měli plné zuby a tak jich do jamu nastoupilo jen pár, i tak ale byly viděny zajímavé kombinace triků jako no-foot can-can no hand, no-foot to no-foot can-can nebo suiside na transferu. Nakonec to nejvíc zabil Tomáš „Růža“ Růžička, když na nejdelším transferu vyslal 360° , která se mu povedla na čtvrtý pokus odjet. Na malejch kolech ceny za best trick shrábnul opět Jirka Přibyl a jeho huge backflip.

Jak to vidí ředitel závodu:
Když sem se v pátek ráno probudil a viděl jak venku s prominutím chčije, řekl sem si „kašlem na to“. Ale vzhledem k tomu, že jsme s přípravou akce strávili hodně času, pozvali pár jezdců z větší dálky, bylo by hloupé a vůči nim i dost sobecké závod zrušit.
V sobotu od půlnoci naštěstí déšť ustal. Když sem ráno kolem 7 hodin vyrážel do parku měl sem hodně sevřený půlky, jak to bude vypadat. K mému překvapení byly skoky v relativně dobrém stavu. Ráno na nich kluci ještě poctivě zamakali a pak nic nebránilo jezdcům nalítávat. Během dne dorazilo i docela dost diváků (na to jaký bylo počasí), takže se letci měli před kým předvádět. Ještě v tréninku se docela rozbil jeden lokálek, takže jsme ho museli dopravit do nemocnice, když na finále dopajdal o berlích bylo jasný, že jeho zranění není tak hrozivý jak původně vypadalo. Odpoledne už bylo všechno v plném proudu a kluci posílaly nehorázný triky. Diváci se bavili, jezdci, podle toho co zkoušeli taky. Hodně se na kvalitě závodu podepsalo počasí ale na to jsme malí páni. Díky sponzorům (Swis-Shop.cz, Snowbitch, Bishop, Dolekop.com, CC Vondráček, Theosport a FSDesing) za to že nám dali hodně cen, díky klukům (vy víte o kom mluvím) za to že na parku nechali pomalu duši a nepodcenili přípravu.
Michal Prokop ml.

A nakonec kratší rozhovor Martinem „Smálou“ Skálou:

POŘADATEL: Jak jsi se o akci vlastně dozvěděl?
SMÁLA: Na Dolekopu, kde jsem nejdřív viděl plakat ve fotkách a pak v novinkách.

P: Co se ti na akci líbilo? a v čem si myslíš že máme organizační rezervy?
S: Líbilo se mi jak to bylo připravený, bylo vidět ze si organizátoři dali hodně záležet, dobře připravený skoky, i když před tím pořád pršelo tak to ve výsledku na skocích nebylo poznat. Rezervy? No nějak mě nic nenapadá, jenom možná mohlo bejt víc jezdců, ale hodně se jich asi leklo toho počasí.

P: Krátce zhodnoť park. Velikost skoků, náročnost, atd.
S: Skoky mohli bejt maličko vetší ale i tak se na nich dělali dobře triky. Dobrý je jak se dají skoky kombinovat. Dopady mohli bejt širší a vetší, ale celkově se mi jezdilo hodně dobře.

P: Díky za čas a ať to dobře lítá a hlavně bez úrazů.

Video a další fotky očekávejte zde na přelomu tohoto a příštího týdne.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel WDT-KTcrew (toymachine (a) seznam.cz) 26.8.2008 v 20:16

    no tak závod byl v poho,ale porota neměla všech 5pohromadě,BMX jakž takž...ale MTB naprosto mimo mísu....m výme svý vy taky....nebudu to řešit nemá to cenu...ale v tom to bylo naprostý zklamání!!!
    příště to polepšete..vy ferdové z varů

  • anonymní uživatel misager 26.8.2008 v 21:02

    ty chytráku...prej sis už stěžoval i jinde,jen že to nechceš řešit:-)...tomu co píšeš se můžu jenom smát.Neslyšel sem od smály že by měl nějakej problém ohledně pořadí.Chápu že je to tvuj kamarád a chtěl si aby vyhrál.Ale bohužel porotě se líbil víc.Dej vědět příští rok a můžem tě vzít do poroty:-D

  • anonymní uživatel -!R4C!0N4L- 26.8.2008 v 21:10

    ha dnes sem tam byl!

  • anonymní uživatel stepanisko 26.8.2008 v 21:24

    WDT: noo kamaráde, pokud si nesouhlasil s hodnocením poroty, mohl si po závodech za nima zajít a poptat se o proč bylo zrovna takové, případně kontaktovat někoho z organizátorů, určitě bys dostal rozumné vysvětlení a néé vybalit to týden a půl po závodech a porotce osočovat z toho ža nemají "všech 5 pohromedě". Nehledě na to, že hazís špínu na celý závody a néé jen na porotu...

  • anonymní uživatel ..... 26.8.2008 v 22:14

    hodnotla se čistota jízdy ...a jízda jako cela takova jake triky jsi dal na kazdem skoku a ne kdyz vysles na poslednim skoku beko na placku tak za to moc bodu nedostane zamyslete se kluci trošku

  • anonymní uživatel MLHVH 27.8.2008 v 13:08

    WDT-KTcrew: Jako opravdu si nemas na co stezovat,jednou je dana porota a tim nic neovlivnis!

    Dala by se sehnat jina(vic "neutralni"),ale pochybuju ze zadarmo. Ja osobne+spousta jinych lidi=ne profici,ale "znalci:-)", by videli hodnoceni jinak. Hlavne v kategorii MTB!! Ale ze ten trik vypada hezky, to taky neznamena vsechno..

  • anonymní uživatel RADUNA 27.8.2008 v 17:29

    Závod... a byla sranda :-) !! příští rok určitě znova přijedu :-P

  • anonymní uživatel Pulťas (martin.pultar{zavinac}seznam.cz) 27.8.2008 v 20:01

    já nechápu, proč tu řešíte, na jaké místě kdo skončil...myslim si, že nešlo tak o výsledek, jako o to, aby byla sranda a všichni se bavili

  • anonymní uživatel Růža 27.8.2008 v 20:31

    ja seru na umístení jestly je nekdo tak namyslenej ze musi bejt vzdycky první tak mi mel rict a ja bych mu první místo klidne prenechal.. mě slo jen oto abych se bavil a poradne jsi zajezdil

  • anonymní uživatel WDT-KTcrew 27.8.2008 v 21:36

    koukám,že je tady spousta lidí mimo...nešlo mi jen o místo Smály..ale on sám to mě a všem co jsme tam s ním byly říkal a sralo ho to..ale nepotřeboval to ventilovat...a nestěžuji si týden a půl po zádovodě...to je prostě někdo mimo mísu!!!
    Ono i jiný místa byly nějak mimo....ale neřeším....já to komentoval..jako nedostatek závodu....mě se třeba skoky líbili..ač jsem nejel závod....
    a nebuudu komentova jiné příspěvky.nemaj ani rozum ti lidi co píšou

  • anonymní uživatel misager 28.8.2008 v 7:51

    Patřim k nejužší bandě pořadatelů a dal sem si ze závodem dost práce,dost času mi to vzalo.Proto budu reagovat na jakejkoliv nedostatek.V klatovech budou dirtový závody za tejden jestli se nepletu, tam si to můžete vynahradit.Navíc jestli je nesouhlas s porotou jedinym problém kolem závodů tak ste štastní lidé a pro nás to znamená že sme odvedli dobrou práci.Díky za účast.

  • anonymní uživatel WDT-KTcrew (toymachine (a) seznam.cz) 28.8.2008 v 18:28

    to:Misager....nechci aby to vypadalo,že pořád jen kritizuji vím,že je těžké a hodně náročné udělat dobnrej závod váš byl v poho...ale jak se říká pořád je co vylepšovat....jen pro ujasnění skoky Oki,atmosféra Oki...jen mě to prostě překvapilo ten výsledek..ale fajn...já to nehodnotil...ale už dost...

  • anonymní uživatel Šmejky- porota 1.9.2008 v 11:47

    to:WDT-KTcrew... kámo, píšu jen aby bylo jasno. Za hodnocením si stojím a myslim, že to mám v hlavě v pořádku!!! Pokud sis všiml tak se závod jel na čtyřech dirtech a to jsou tedy 4 triky v jízdě!!! Tak zkus zavzpomínat na celý jízdy a ne jen na posledni dirt...

  • anonymní uživatel Šmejky- porota 1.9.2008 v 11:53

    ať žije style, krása a lehkost v jízdě...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí