Report: Wooxusní Downhnuj

Autor: Vodouch, kategorie: Report, vydáno: 25.10.2012

ikonaV sobotu 13. října na Pekláku v České Třebové proběhly závody pod názvem Wooxusní Downhnuj. Už kolem půl 9 se začali sjíždět závodníci natěšení na závodění. Tratě byly ráno při tréninku dost mokré, jelikož od středy do pátku pršelo. Závodníci rychle přezuli svoje stroje a vrhli se na najíždění tratí.

Závody se jely na dvou černých tratích:
DH1 a její nekompromisní zatáčka pod názvem Rockkurve školila ridera za riderem. Po projetí a překonání ještě jednoho padáku se borci dostali do střední části trati, kde na ně čekal malý černý přescesták. Po něm už to šlo do plnejch, šlapačka, pár zatáček, po nich rovnou na final air a do cíle.





DH2 byla ale už více o fyzické kondici. Po překonání mírně technické části se jezdec dostal to „tread zóny“, která pokračovala až do cíle. V této pasáži bylo důležité neztratit rychlost v zatáčkách, což prověřilo technickou i fyzickou zdatnost jezdců.

Sečteno podtrženo, první flek urval Dan Derunov, o druhé místo se podělili Matěj Mrštný a Tomáš Vohralík , třetí dojel Michael Derunov. Kluci dostali dárečky od Woox, poukázky na tetování v Tattoo Shorty Litomyšl a ručně vyráběné trofeje od kluků z Pekláku.





Nebylo to ale všechno, po skončení DH jízd rideři zahecovali a dali si menší závod ve skoku do dálky na nově postaveném skoku v bikeparku. Kluci měli 2 testovací skoky a 3 skoky naostro. Při testování se létalo okolo 12 m, ale závod nekompromisně ovládl Vojta Roušavý, který svého Mondrakera poslal až na hranici 20 metrů a 82 centimetrů, což nikdo nechápal.

Skvělý den završila super after party, kde zahrály 3 HC kapelky – Last Ninjas, Your Last Breath a We Came from Horror. Po nich vystoupili ještě 2 DJs a to Mc Burn a DJ Inda. V přestávce mezi kapelami proběhla Woox tombola, při které se rozdaly dárky od Woox všem riderům, kteří se dostavili na párty a také několika šťastným návštěvníkům party, jež se závodů neúčastnili.





Závěrem bych chtěl poděkovat závodníkům za to, že dorazili na první závody, organizátorům, lidem co se starali o pořádek na tratích, divákům a samozřejmě sponzorům Woox, Ekobi, Tattoo Shorty Litomyšl, Bold, Beebob Board Shop, RCR – Bike Česká Třebová a Dolekop.com za skvělou prezentaci závodů.

Díky.

Text: Vodouch – Peklák crew
Foto: elmagico – celá galerie

Diskuze

  • anonymní uživatel Dan (mekanik.rk (a) seznam.cz) 25.10.2012 v 22:53

    díky za pěknej závěr sezony a do příštího járu hodně nápadu na polazení

  • anonymní uživatel M 27.10.2012 v 12:26

    my děkujem za super účast :-) pár nápádů je,takže snad se bude líbit... hoya

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí