EWS #1: Rude a Ravanel vítězí v Chile, Číža 8., Přéma 53.

Autor: Keli, vydáno: 29.3.2016

První kolo Světové enduro série bylo odjeto v čilském Corralu. Svoji formu z loňského roku si do letošní sezóny přenesl Richie Rude a v ženách při absenci T-Mo a Anne-Caro si pro vítězství dojela Cecile Ravanel. Ale i čeští zástupci byli vidět.

Samotný závod začal dramaticky, páteční požár lesa nad městem Corral přidal vrásky na čele pořadatelům, ale v sobotu bylo rozhodnuto, že situace není tak vážná, aby musel být závod upraven. Na jezdce tak čekalo šest erzet rozdělených spravedlivě po třech do dvou dnů. A samozřejmě také náročné výjezdy pod spalujícím čilským sluncem.





O svém úspěchu v celkovém pořadí rozhodla vítězka ženské kategorie Cecile Ravanel již v sobotu, na startu jí chyběly obě největší soupeřky, Tracy Moseley již pověsila závodění na hřebíček a Anne Caroline Chausson se léčí z prodělané rakoviny. Cecile zvítězila ve dvou RZ a třetí si připsala Anneke Beerten. V neděli byla situace obdobná, Cecilka brala dvě první místa a jedno zbylo na Anneke. V celkovém součtu tak Ravanel zvítězila o 25 sekund před Beerten.





V mužské elitní kategorii bojovali o stupně nejvyšší známé firmy, první sobotní RZ vyhrává Jeromé Clementz a další dvě zase loňský celkový vítěz Richie Rude, který se tak dostává do průběžného vedení před Martinem Maesem a Nico Vouillozem. I na konci druhého dne bylo pořadí naprosto stejné.





Do čilského závodu měli zasáhnout celkem tři Češi, ale nakonec závodili jen dva. Smolařem se stal Milan Myšík, když se mu: „…přišel na řadu první tréninkový den. Hned v první RZ už téměř na konci se nacházela kamenitá sekce. Pod ní sem zastavil a že si ji projedu ještě jednou abych získal jistotu. Když při tlačení kola do kopce mi z ničeho nic píchlo a škublo v rameni, které sem měl před 2 lety operované. Najednou bylo vyosené a já tomu nemohl uvěřit. Když se po chvíli vrátilo do správné polohy nemohl sem s ním téměř hnout. Dva dny jsem tomu dal klid, s tím, že bych zkusil závod pro srandu na oči… Dnes ráno už sem bolest téměř necítil, ale stav není ideální na to, abych mohl závodit…“
Držme Milanovi palce, aby se dal do kupy aspoň na druhý závod v Argentině (Bariloche)…





O poznání lépe se dařilo Přemkovi Tejchmanovi, který dojíždí po solidním výkonu na 53. místě! A nejlépe se uvedl v Master B Milan Čižinský, který sobotu po dvou pádech končil na 9. místě a v neděli, přestože bojoval s technickými problémy v 4 a 5 RZ, svoje umístění ještě vylepšil a posunul se na celkové 8. místo.





Diskuze

  • anonymní uživatel Karlos 29.3.2016 v 11:46

    Lachim nejel?

  • profilová fotka Keli 29.3.2016 v 12:27

    Michal Prokop nejel a nepojede ani další kolo v Argentině, bude totiž prezentován jako hlavní hvězda Ghost enduro teamu na Madeiře.

  • anonymní uživatel mike (m.&pl,cz) 29.3.2016 v 12:59

    Juuuu Karin Amour

  • profilová fotka wolf 29.3.2016 v 17:54

    zná někdo tu hudbu z toho sestřihu ?

  • anonymní uživatel tcq 30.3.2016 v 23:02

    Z tech prvnich 20 borcu a 7 holek v podstate kdokoliv muze skoncit na podiu.
    Snad se bude darit Premovi postupne priblizovat, ale ta latka je strasne vysoko ...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí