Jaká byla sezóna - 3.díl

Autor: Keli, vydáno: 29.11.2004

Legenda : Majkl Červenka = Michal Červenka, Pádlista = Martin Šťastný

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

Majkl Červenka: Tak jezdilo se mi poměrně dobře protože v Hardtailech se celkem dařilo, tedy až na tu tří měsíční pauzu kvůli zranění, ale myslím že mých 46 odjetých závodů za tento rok stačí. Sezónu bych hodnotil jako velmi zajímavou, bylo v ní pro mě všechno nové! Skočil jsem do kolotoče DH pohárů což pro mě bylo velkou neznámou, v minulosti jsem jel jen jeden pohár v DH a to mě odvezli sanitkou. A druhou neznámou pro mě byl bikros ve kterém jsem odjel nějaké závody na Cruiserovi. Dokonce jsem byl s Robertem Jedličkou a Janou Horákovou na ME v Klatovech což bylo super, až na to že jsem jel na Cruiserovi tak pátý závod v BMX a všichni mi ujížděli.

Pádlista: Jezdilo se mi dobře, děkuji za optání :) Letos jsem se vrhnul na DH v HT kategorii. Trochu jsem ošidil dirt jump a 4X jsem jezdil jen z lásky k tomuhle sportu

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóne dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzal ?

Majkl Červenka: Potěšilo mě že jsem hned na začátku roku dokázal vyhrát zimní serii 5ti závodů na sněhu ve kterém myslím byli 3 sjezdy a 2 fourcrossy. Hodně velkou radost jsem měl také ze svých dvou prvních velkých závodů v BMX kde jsem v ČP dojel třetí a pak na MČR + MSR postoupil až do finále. Další radost byla když jsem poprvé v Liberci vyhrál závod ČP DH a na konci roku byl druhý v poháru. Také bych mohl říct že zároveň s kolem jezdím ještě automobilový slalom, ale ten jsem tento rok flákal a věnoval se spíš kolu, ale z mála co jsem stihl odjet tak jsem dobrý pocit měl ze závodu MČR v Příbrami kde jsem vyhrál. Jinak to co jsem si před sezónou předsevzal tak se mi myslím vše povedlo, já ani od té sezóny nic nečekal, byla ve všem zkušební.

Pádlista: Před sezónou jsem měl za cíl alespoň bodovat, což se mi podařilo ve všech závodech. Jenže s jídlem roste chuť, takže jsem až tak uplně spokojený nebyl

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípal ?

Majkl Červenka: Tak rozhodně letošní největší rana byla ve Vsetíně na sněhu. Hned v tréninku jsem lehl na skoku na kterém mi naměřili délku letu 18metrů! Byl s toho sesun na lyžích horskou službou a pak už sanitkou do nemocnice, každý rok jedu jednou sanitkou, takže jsem věděl že to mám vybrané hned na začátku roku a zbytek bude ok. No v nemocnici to dopadlo v celku dobře, otřes mozku, natáhlá kyčel, naražené rameno atd., ale mezitím začaly chodit nepěkné zprávy ze sjezdovky o stavu kolu. S kola skoro nic nezbylo, řídítka ohlé, vidla zlomená, rám ohlý o půl cm a další drobnosti. No nakonec to dopadlo tak že jsem se vrátil z nemocnice a přišel něčí blbý nápad si půjčit kolo a jet závod. V jeden den se jel 4X i DH a ani nevím jak ale oba závody jsem vyhrál.

Pádlista: Letos jsem si akorát vykloubil palec u ruky na poháru v Liberci. To byl vůbec „úspěšný“ závod. Jsem spadnul ve finále asi 4× :) Proto jsem měl nucenou pauzu a ještě chvílí mě to malinko brzdilo v rozletu. Teď už je to v téměř pořádku.

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

Majkl Červenka: Nejvíc mě zklamalo to jak jsem posral republiku ve Špindlu, v největší palbě mě to poslalo do stromu. Hodně mě také zamrzelo to že jsem měl v ČP DH za celý rok stejně bodů jako můj velký kamarád Tomík Musil a já byl ten druhý. Ale zas mě to tak nerozhodilo protože jsem to čekal, v životě bikingu se mi to v kolotoči českých pohárů stalo potřetí a vždy já byl až ten druhý a také jsem to Tomášovi přál takže jsem to překousl.

Pádlista: Rozhodně počasí, ale na to se snad nedá ani zlobit. Počasí není ani dobrý ani špatný. Počasí je prostě počasí. Nějaké malé zklamání by se určitě našlo. Třeba jediný závod Norco Rookie Cupu. Snad se pohár příští rok rozjede alespoň jako loni. Ale jinak jsem nadšenec, takže jen samá pozitiva a sociální jistoty :)

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

Majkl Červenka: Trénink je to co moc nestíhám a ani nemám kde. Sedím na kole převážně jen na závodech, ale sem tam se něco podnikne, třeba jako výpadovka za klukama s Přerova na BMX trať. Spíš jen pojezdím chvíli po dědině a hotovo.

Pádlista: Trénink? Co to je? Já jezdím pro svůj dobrý pocit a to mi šlapání na trenažeru nepřináší. To je taky hlavní příčina mých nevalných závodních výsledků. Jinak se snažim jezdit kdy to jen jde, ale času moc nezbývá.

6. Jak strávíš letošní zimu ?

Majkl Červenka: No opět jako vždy si asi moc neodpočinu, rád jezdím na kole ve sněhu takže něco málo pojezdím, a taky se teď hodně věnuji mladým jezdcům, zavedl jsem Bike školu a už dvakrát to proběhlo a bylo to hodně dobrý, bývá nás tam tak 10. Pak mám v plánu odjet na lyžích nějaký skicross pokud bude dostatek peněz, pak hodně najezdím v autě když jezdíváme létat boky na sněhu, třeba na silvestra jsme s Pavlem Valouškem jezdili až do půl dvanácté v noci. A najezdili snád každý 200km, no a také jsem s otcem a bývalým riderem Jirkou Haferníkem začal stavět na příští rok na českomoravské poháry v rally auto Peugeota 205. No a v lednu se rozjíždí opět snow mtb tour takže opět kolečko.

Pádlista: Na streetu. Mám na to teď nový kolo. Pak samozřejmě na horách ať už na kole nebo snowboardu.

7. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

Majkl Červenka: Převážně jezdím na rámech Apache. Na 4X a DH mám Apache Tate, na BMX Haro SX 24, a na létačku Rbéčko. Takže mám 4 bajky.

Pádlista: Momentálně na Norco One25. Pak mám jěště BlackHorse, horáka na výlety a silničku. Našla by se určitě nějaká skládačka a BMX, ale na těch moc nejezdim. V zimě přibude ještě Norco Sasquatch.

8. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

Majkl Červenka: Jezdím za Pepu Jiřičku tedy Cyklo Jiřička České Budějovice, který mi obstarává rámy Apache a dalších pár věcí. Dále mě podporuje dědina v které bydlím, tedy Sokol Želechovice, pak Bayer a ostravská firma s oblečením Envy. Jinak s penězama je to hodně špatné, vše si hradím sám. Můj sen je že budu mít někdy vše hrazené a budu se bez starosti věnovat pouze závodu a mlaďochům co se mnou jezdí.

Pádlista: Letos jsem jezdil za Dookie Bike Team a příští rok bych měl jezdit za Norcobikes, kteří mi poskytnou kola. O to, aby jezdili se mi stará WideBike.

9. Cíl pro následující sezónu ?

Majkl Červenka: Cíl na příští sezónu bych zatím nerozebíral, protože ještě nevím co přesně pojedu a kterému poháru budu přikládat největší váhu. Ale určitě bych chtěl jet celý ČP DH a nějaký svěťák a také konečně odstartovat aspoň do jednoho závodu v mistráku v rally.

Pádlista: Víc skákat, lépe se umísťovat a nezranit se.

10. Místo pro libovolný vzkaz ?

Majkl Červenka: Tak co říct, rozhodně chci poděkovat několika lidem za tuto sezónu že mi pomohli, a to sponzorům, Jirkovi Haferníkovi za pomoc na závodech, lidem co se mnou sem tam trénují, klukům s Přerova se kterýma občas jezdím a hlavně tedy Robertovi Jedličkovi který mi radí na BMX závodech, Petrovi Chytilovi za stránky www.majklcervenka.wz.cz, Zdeňovi Floriánovi, netboxu (dolekop.com pozn. autora) za tento rozhovor, a Tomovi Musilovi, doufám že jsem na nikoho nezapoměl. A pro všechny chci vzkázat ať se kolu věnují co to pude a hlavně ať jezdí pro radost a mají s toho dobrý pocit, s pozdravem Majkl Červenka

Pádlista: Hlavně bych si přál, aby se lidi při čtení tohohle rozhovoru nenudili :) Neni důležité na čem, ale jak jezdíš!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Bazy 29.11.2004 v 9:39

    Červas je hovado. když jen zaspomínám na ten Vsetín jak se tam po 18m poletu roštípal a pak co ho po cca 3 h. v nemocnici přivezli z5 a on si pujčil bike a všem nám dal na řiť, tak všem hlavnou proběhla jen jediná věta: ten chlapec je asi uderený..... :-)

  • anonymní uživatel Schwara 29.11.2004 v 12:14

    Cervajs je opravdu hustej. On nejezdi na hrane, ale vzdy tak 20% za hranou! A Padlista je samozdrejme taky dobrej:)

  • anonymní uživatel TinkTink (tinktink (a) centrum.cz) 29.11.2004 v 23:21

    Go go go Cervas :)))

  • anonymní uživatel Majkl Červenka (zelechovky (a) post.cz) 30.11.2004 v 20:05

    Všem moc díky kdo mi fandí, vážím si toho.

  • anonymní uživatel Lucka (Lucius11) 1.12.2004 v 7:33

    Jelikož Majkla znám osobně vím, že to je bezva kluk a kolo z všechny různé závody jsou pro něj vše. Tak mu přeji aby mu to všechno vycházelo.

  • anonymní uživatel Čárys 2.12.2004 v 15:24

    Pádlisto, ještě bych doladil přsunovadlo... Novy kolo je dobry, ale co to auto:))) ?

  • anonymní uživatel mr.antik 2.12.2004 v 20:25

    neni důležitý jak jezdíš ale že jezdíš

  • anonymní uživatel Čárys 3.12.2004 v 12:25

    Tak to bude paráda! Tak ať slouží a nikde vás veretán nenechá :))

  • anonymní uživatel fucky_hejta 3.12.2004 v 17:51

    Proč poděkovat Mr. Zet Florianovi?Dyť červ není teplej, nebo snad jo??

  • anonymní uživatel Majkl Červenka (zelechovky (a) post.cz) 4.12.2004 v 18:35

    Zdeňa mi pomáho s mnoha věcima, třeba na sjezdech jsme s ním měli zázemí, taky byla možnost jet evropskou část světu, ale tu jsem nakonec nejel kvůli zmiňovaném zranění zápěstí, a v poslední řadě materiál na kolo

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí