MojeKolo

Jaká byla sezóna - 4.díl

Autor: Keli, vydáno: 1.12.2004

Legenda: Patrik Kotrla alias Zvíře, Martin Cheníček alias Čárys

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

Čárys: No já jsem se letos na jaře vyválel, tak jsem sezóny stihnul jen tu druhou půlku. Takže když jí mám zhodnotit, tak byla krátká:) Tu druhou půlku se mi ale jezdilo moc fajn. Nehrotil jsem tolik závody, protože jsem jich pár musel vynechat, ale zato jsem objel spoustu lokálních akciček, který byly vynikající, jako třeba 4X v Nejdku, Da-li-da camp nebo Hammer trail camp. Tyhle akce a tyhle lidi – to bylo dobry.

Zvíře: No, tenhle rok bylo ježděni docela nic moc. Už na začátku sezóny se mi nedařilo dostat se do té správné formy, a to se pak projevilo i na konečných výsledcích. Navíc v průběhu sezóny mně začaly trápit záda kvůli kterým jsem musel tenhle rok ježdění trošku omezit, ale teď už je zase všechno v pohodě!

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóne dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzal ?

Čárys: No úspěchy – tak to moc ne. Docela jsem v zimě trénoval, chtěl jsem aby to letos bylo občas na bednu v ČP DH – hobby, ale protože jsem se zrakvil a léčil, tak z toho bylo prd,hehe. Největší úspěch si myslím že byl z MČR v DH ze Špindlu,(to jsem byl teprv 3 týdny po druhý operaci ramene, při který mi z něj vyndavali železa) a zajel jsem tam v mistráku 6 flek.

Zvíře: Tak v téhle sezóně se mi nejvíc dařilo asi na ME, kdy jsem skončil na 20. místě, a v kvaldě jsem zajel 11 flek. Jinak ještě potěšilo 3. místo na M-ČR.

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípal ?

Čárys:V Kaplici 15. května:) Na 4X roletě. Je tam taková trojitá dvojice hrbů, a ta druhá mě pokopla a už sem šel. Ramenem do tý třetí, no a utrhnul jsem si klíční kost od lopatky. Tak ti mi tam dali takový skoby a šrouby a vázací drát, no a bylo po sezóně. Naštěstí se rychle hojím, až doktoři nevěřili. Stejně sem ale 2 měsíce sjížděl maximálně tak eXtréme chanell.

Zvíře: No, naštěstí tenhle rok nebyl žádný velký štípanec, až na těch par malých běžných, a ty problémy ze zády!

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

Čárys:Bodování a systém dvou nestejně hodnocenejch jídz v českém poháru v DH. Myslím, že by to měli udělat jinak, obě jízdy hodnotit stejně, a zavést opět měřenej trénink. Když to zvládnou takhle ve Všenorech, tak nevím proč by to nešlo v ČP.

Zvíře: No, tenhle rok toho bylo trošku víc co mně zklamalo! Třeba to, že na Mistrovství Republiky mi v první jízdě vypadlo zadní kolo z rámu, a diky tomu jsem jí dojel na desátém místě od konce, a jak je zvyku v Českém poháru tak do druhé jízdy(tedy mistrovské) se startuje od těch slabších, tak že jsem měl před sebou docela hodně slabších jezdců což svědčilo o tomu že jsem musel na trati dvakrát předjíždět, a právě při předjíždění druhého jezdce došlo ke komplikacím. Když v jednom výjezdu z technické pasáže jsem ho chtěl předjet, tak těsně předemnou to poslal k zemi, a když jsem ho chtěl přeskočit(což se nepovedlo), tak jsem zavadil o jeho kolo, a následně jsem šel taky k zemi!! Nejvíc mně na tom štve, že k titulu mně chybělo „jen“ 8 sekund!! Další zklamání přišlo, když jsem zjistil že nebudu moc startovat na MS, i přesto že jsem byl nominován!

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

Čárys: To ani není trénink, je to zábava. Když nemám náladu, tak na bike nejdu (to ale je spíš náhoda). Já se snažím hlavně co nejvíc jezdit na kole – DH, skoky, freeride, všechno – a v létě je to vlastně každý den. Teď mám asi rok pevňáka, tak teď lítám i bikrosky, hlavně tu v Příbrami a dualku Milevsku. A nejradši jezdím s Kojcem a Schwarou a Hubajzem. Dost se nasmějeme, a o tom to je. Schwara je neskutečně stylovej, Kojc ve mně zase potlačuje pud sebezáchovy a Hubajz je DH profesor. Filip, Bob, Sloupy, Pupák… Lidí co se s nima jezdí fajn je víc.

Zvíře: Moje zimní příprava probíhá tak že chodím do posilky, na bazén a najíždím kiláky. Jinak když jsou dobré zimní podmínky tak chodím lyžovat a nebo si jdu zahrát hokej! Minulou zimu jsem měl možnost si zajezdit na snowbiku, což mně teda hodně bavilo, tak tuhle zimu bych to chtěl znovu zkusit!

6. Jak strávíš letošní zimu ?

Čárys: Pohodově. Chodím 2× tejdně na lezeckou stěnu do tělocvičny. Je to mnohem lepší než posilovna, kterou si fakt nedávám. Na stěně lezeš 3 hoďky, protáhneš se, vybušíš, moc dobrý. O víkendu i v zimě dávám bike, máme tu kus od nás kopec 1100metrů i s lanovkou a pouštěj nás tam celej rok. Taky snowboarding. Občas uděláme nějakou párty spojenou s promítáním videí, nebo s lidma u mě doma dáme nějaký dobrý víno. Nic brutálního, velký pitky si schovávám na závody, hehe.

Zvíře: Většinu času letošní Zimy strávím nejspíš trénování, a sháněním sponzorů na příští sezónu!

7. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

Čárys: Bajky mám dva. DownHill jezdím na RB Dragster se Shivrem, a fakt ho papu. Je to držák, takže ho chci jezdit dokud to půjde. Na dirtíky a bikrosky sem si složil Brave machine,pevňáka. S véčkama a levnou vidlí. Oceláče. Abych se o něj nemusel moc starat. Dyť je to jak sedmero krkavců. Pořád abys něco kupoval, řetěz, přehezky, duše, no fuj.

Zvíře: V současné době mám doma dvě kola, krosáka ať mám na čem najíždět, a slalomáka!

8. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

Čárys: Příští rok budu jezdit za RB. Udělaj mi licenci na DH a bude pohoda. Jinak letos dostávám oblečení od OF3 – motox wear, a Cuckoo clothing. 720 shop Tábor mi platí všechno ostatní,hehe. (dělám tam bosse:)) Bude to tak i příští rok,OF3,Cuckoo,720.

Zvíře: Tak tenhle rok jsem jezdil za team Remerx – Manitou, ale na příští rok jsem se osamostatnil, a dostal angažmá v Teamu Specialized 69! V momentální době můžu říct jenom to že mně bude sponzorovat Specilized, a s ostatníma sponzorama jsem v jednání!

9. Cíl pro následující sezónu ?

Čárys: Užívat si to. Moje heslo je „Život má bejt zábava“ – tak se tím řídit. Když bude nějaká bedna, dobře, když ne, co se stane. No a hlavně se nějak brutálně nezrakvit, už mám po těle 70 štychů, tak to příští rok nechci dotáhnout do stovky:)

Zvíře: V příští sezóně mám v plánu objet celý Český pohár, a některé závody v Polsku a na Slovenku! Opět bych se chtěl zúčastnit ME a MS, kde bych chtěl zajet nějaký dobrý výsledek! Ale hlavní cíl bude zajet co nejlíp na Mistrovství republiky!

10. Místo pro libovolný vzkaz ?

Čárys: No lidi, ať už děláte co chcete, hlavně zůstaňte hlavou na zemi. Pokud teda zrovna netočíte beko… No víte jak to myslím. Ahoj.

Zvíře: Chtěl bych poděkovat všem kteří mně v tomhle sportu podporují hlavně rodičům, a taky členům Vsetínského obchodu Planet bikes!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Čárys 1.12.2004 v 17:06

    Vase akce se chvalí samy... Byly fakt moc dobry.

  • anonymní uživatel Sajdl Jan (stinkyyy (a) centrum.cz) 25.3.2008 v 23:33

    Dobrý den potřeboval bych udělat licenci a nevím kde poradíte my uš rok jsem závodil a teť nevim kde jí mam udělat děkuju.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí