Kellys: Novinky v nabídce doplňků značky KLS

Autor: Keli, vydáno: 16.1.2024

Slovenský Kellys má nově v nabídce spoustu vychytávek a doplňků. Co se nabízí? Několik výrobků se týká bezdušových kol od ventilků přes bezdušový tmel až po stříkačky na doplňování a kontrolu stavu tmelu. Dále pak chrániče na kliky, světlýlka a nebo třeba termo láhev, která, když chceš, termo lahví být nemusí.  Pojďme se na na novinky podívat společně.

Sada bezdušových ventilků INSERT BRO

Asi většina uživatelů horských kol používá bezdušové řešení, k němu potřebujeme v podstatě jen dva specifické komponenty, tmel a ventilky. KLS INSERT BRO jsou bezdušové ventilky vyrobené z lehké hliníkové slitiny. Díky dvojímu vrtání (jak ve svislé, tak ve vodorovné ose) jsou kompatibilní s většinou insertů do pneumatik.Vychytávkou, která se může hodit jsou multifunkční čepičky ventilků se zabudovaným nástrojem pro demontáž jádra ventilku a centrklíčem na dráty (rozměr niplu 3,30 a 3,40mm).
Nenápadným detailem je osazení pro inbusový klíč z vnitřní strany pro snadnější povolení a dotažení ventilku do ráfku. 

Můj názor: Na Presta ventilcích klasické konstrukce toho není moc co vymyslet. Každopádně u těchto oceňuji dvojité vrtání. V čem je super? Nehrozí tak zanášení tmelem, jak se občas stává při samostatném, na osu ventilku kolmém, vrtání. Centrklíč v čepičce se jeví jako dobrý nápad, ale malá velikost a tím pádem i páka na nipl jeho použití dost limituje.

  

Technické parametry

Tělo: FV ventilek z hliníkové slitiny s gumovým těsněním
Zajištění: gumový O-kroužek a pojistná matice
Barva: Black, Blue, Gold, Green, Orange, Purple, Red
Hmotnost: 
Velikost: 44mm
WWW

NOTUBY - sada na opravu bezdušových plášťů

Bezdušový tmel si poradí s většinou defektů v plášti, ale pokud je díra větší ani sebelepší tmel nepomůže a je třeba mu trochu pomoci. Pomoc je jednoduchá, stačí díru zmenšit pomocí knotu. KLS NOTUBY je malá, kompaktní sada spojující vidličku pro aplikaci knotů s úložným prostorem prostorem pro pět knotů.

Můj názor: na bezdušové sadě v podstatě není co vymyslet, tradiční řešení s vidličkou funguje. U NOTUBY jsou ale použity knoty s poměrně malým průměrem a při větším defektu jich bude třeba pro ucpání díry použít víc.  

Parametry

Obsahuje 5 ks knotů (průměr 1,5 mm, délka 52 mm)
Rozměry pouzdra: 72 x 18 mm
WWW

BEZDUŠOVÝ TMEL KLS Milkyseal

KLS Milkyseal, na latexové bázi založený bezdušový tmel slibuje zacelení díry až do 6 mm průměru. Tmel je kompatibilní s CO2, navíc má nezamrzající složení, takže je vhodný pro celoroční používání. Litrové balení vychází na 499 Kč.

Můj názor: Je ti láhev povědomá? Mně ano, jedná se o obrandovanou verzi jednoho z českých výrobců. Musím říct, že výběr Kellysu chválím, protože toto mlíko funguje spolehlivě.

SEALJECTOR a SEALREFILL, stříkačky usnadní práci s bezdušáky

Bezdušového tmelu se bezprostředně dotýkají i dva následující produkty. 
Prvním z nich je aplikační stříkačka na tmel SEALJECTOR, klasická stříkačka s objemem 60 mililitrů doplněná měkkou silikonovou hadičkou usnadní naplnění pláště tmelem skrze ventilek s vymontovaným jádrem. 

Podobnou funkci má i SEALREFILL. Opět se jedná stříkačka na tmel, kterou lze navíc s úspěchem použít i na zkontrolování hladiny tmelu v pláštích. Stačí vymontovat jádro ventilku, následně zastrčit do těla ventilku tenkou trubičku vedoucí ze stříkačky a nasát tmel. Opačným směrem lze samozřejmě i tmel doplnit.  Stříkačka je vybavena odnímatelným ventilem na hadičce pro snazší manipulaci.

Můj názor: Sealjector je super na nalití a doplnění bezdušového tmelu skrze tělo ventilku. Sealrefill funguje jen z velmi řídkým tmelem, pokud tmel obsahuje jakékoliv hrudky i menší velikosti úzký průřez hadičky vedoucí do těla ventilku v podstatě znemožní použití tohoto nástroje. 

Parametry

Objem stříkaček: 60ml
WWW SEALJECTOR
WWW SEALREFILL

LUNA 1000 - kompaktní světlo s 1000 lumeny

Podzim a zima se svými krátkými dny a častějšími dojezdy za šera si přímo říkají o světlo. Model LUNA 1000 v sobě spojuje světlo s powerbankou. V přední části hliníkového těla je umístěna dvojice parabol osazená ledkami s maximálním výkonem 1000 lm. Každá z nad sebou umístěných parabol má za úkol jinou distribuci světla, horní svítí do dálky, spodní naopak do šířky. 

Pomocí jednoho tlačítka lze vybírat z několika režimů, silný a slabý režim spodní LED, blikání spodní LED, samostatná horní dioda a maximální světelný výkon obou LED dohromady. Rozsah světelného toku se pohybuje od 175 až po 1000 lm, délka svitu dle režimu od 4 po 21 hodin.

   

Nabíjení integrovaného nevyjímatelného akumulátoru je řešeno pomocí USB-C konektory, ten samý konektor lze využít i pro využití světla jako powerbanky.
Světlo je určeno pro uchycení na řídítka prostřednictvím odnímatelné objímky.

Můj názor: světlo svítí až nečekaně dobře, absolvoval jsem s ním několik vyjížděk a rozhodně jej lze použít i v terénu. Hodně záleží na rychlosti, pokud jedeš běžnou rychlostí je světlo dostatečné, ve vyšší rychlosti již ne. V čem je rozdíl? Horní výkonná LEDka má příliš úzký kužel světla a osvítí jen malou plochu. Spodní LEDka má rozptyl mnohem větší, ale zase nedosvítí tak daleko. Každopádně jako doplňkové světlo na řídítka k výkonnému světlu na helmě je Luna 1000 dobrou volbou. Funkce powerbanky je v podstatě v praxi nepoužitelná, proud, který powerbanka poskytne, stačí k nabíjení jen velmi jednoduchých zařízení, novější telefony s ní nekamarádí. 

      

Technické parametry

Čas nabíjení 5-6 hodin
Rozměry 115x30x35 mm
Hmotnost: 199 g
WWW

LUMIO set - vidět a být vidět

Zatímco výše zmíněná LUNA 1000 je určena jako světlo, které má za úkol především zajistit dobré vidění jezdce, set LUMIO cílí na bezpečnost. Světlo LUMIO 400 se světelným tokem 400 lm lze sice využít jako klasické světlo, ale v terénu bude jeho výkon nedostatečný, možná jako nouzovka. Naopak "pro být viděn" použití je u něj naprosto dokonalé, na výběr jsou tři módy svícení a dva módy blikání. Uchycení na řídítka je řešeno pomocí gumového pásku, integrovaný akumulátor se nabíjí přes USB-C. 

       

Parťákem předního světla je zadní červená blikačka LUMIO R nabízející 8 světelných módů vyzařovaných skrze Chip-On-Board LED panel. Stejně jako přední světlo i zadní blikačka se nabíjí skrze USB-C a v nejvíce úsporném režimu vydrží blikat celých 8 hodin. 

   

Můj názor: kompaktní velikost a překvapivě velký výkon jak předního, tak zadního světla. Jako hlavní světlo do terénu bych přední asi Lumio nedoporučil, ale jako nouzovka postačuje. Pokud chceš vidět a být vidět, tak obě Lumia toto splní dokonale.

Technické parametry

LUMIO 400
Čas nabíjení 2 hodiny
Rozměry 70x45x30 mm
Hmotnost: 90 g

LUMIO R
Nastavitelný držák
Čas nabíjení 1 hodiny
Rozměry 36x36x22 mm
Hmotnost: 35 g
WWW

FLOWCONTROL - adaptér na CO2 bombičky

Rychlé nahuštění pneumatiky v případě defektu je nesnadnější pomocí C02 bombičky. K její aplikaci je třeba aplikační adaptér, Kellys jeden takový, jednoduchý adaptér na aplikaci CO2 bombiček nabízí, jmenuje se FLOWCONTROL. Pomocí šroubovacího kolečka v ose bombičky lze jak bombičku aktivovat proražením jejího vršku, tak regulovat průtok plynu. Součástí balení je i malá 16 g bombička, WWW.

Můj názor: Adaptér na CO2 bombičky, který sází na klasickou koncepci. V zásadě ničem unikátní, prostě funkční.  

  

KLS ROCKSAVER - chrániče klik

Moderní kola mají výrazně níže šlapací střed výrazně níže, než tomu bývalo dříve. Nízko střed má velké výhody, ale také nevýhody, že občas škrtneš klikama o podklad. Ochrana klik KLS ROCKSAVER tento problém sice nevyřeší, ale rozhodně klikám prodlouží životnost a navíc je to pěkný designový doplněk. K dispozici je v pěti barevných variantách a v univerzálním rozměru.

Můj názor: jednoduchá ochrana na kliky za pár korun, použitá guma nevydrží mnoho kontaktů s terénem, ale za tu cenu asi není o čem přemýšlet.

Technické parametry

Barva: black, blue, green, red, yellow
Hmotnost:
WWW

EREBUS - termoláhev, která termoláhví být nemusí

Jak rozumět nadpisu? Snadno. EREBUS je termo láhev s vyjímatelným vnitřkem. Uvnitř láhve se totiž nachází vložka zmenšující objem a okolo ní je termoizolační folie. V podstatě se jedná o stejné řešení jako v klasické dvoustěnné termosce. Pokud je vložka uvnitř, objem láhve  má hodnotu 500 ml, pokud jej vyjmeme, tak se objem zvětší na 650 ml. Vnější láhve průměr odpovídá klasickému bidonu, takže ji lze bez problémů vézt v košíku na kole.

Můj názor: jedna láhev, dvě použití, buď jako klasický bidon, nebo "termoska". Samozřejmě plastový bidon s vnitřní vložkou nebude mít tak dobré izolační vlastnosti jako termoska, ale určitě budou mnohem lepší než u běžného bidonu. Na zimu, do mrazu docela praktické řešení, které zabrání nebo spíše oddálí zamrznutí nápoje.

       

Technické parametry:

Vyrobeno z BPA free plastu bez látky bisfenol A  
Objem: 0,5 / 0,65l
Hmotnost: 159g
Barva: Black, Brown
WWW

Montážní pasta pro karbonové komponenty

Asi každý, kdo má zkušenost s karbonovým rámem nebo komponenty ví, že bez montážní pasty to nejde. Jakékoliv spojení karbon-karbon, karbon-hliník bez ní moc dobře při zachování doporučeného dotahovacího momentu nedrží. Stačí však na spoj použít montážní pastu pro karbonové komponenty a rozdíl je zásadní. A vlastně nejde jen o karbonové spoje, pastu lze s úspěchem použít i na spoje hliník-hliník. Zde navíc uživatel ocení zabránění povrchové korozi spojených prvků.

     

Technické parametry:

Objem: 30g
Teplotní rozsah použití: -15° C až 70° C.
WWW

Helma a kolena dostanou více prostoru

Kromě výše zmíněných drobností jsem na vyzkoušení dostal i přilbu Dare 2 a lehké kolenní chrániče Valedor. Recenzi přilby si můžete přečíst zde a na chrániče se podíváme podrobněji časem.  

Diskuze

  • anonymní uživatel Kule 16.1.2024 - 10:30

    Vcera sem vyzouval plast jezdeny rok. A tohle mliko v n bylo porad v plnem objemu a tekutem stavu. Doporucuju!

    • anonymní uživatel Ewa Farna (nazdar (a) leto.cz) 16.1.2024 - 15:20

      Tak jestli k tomu i lepi diry, tak by to bylo super. Lepi i defekty?

      • anonymní uživatel Kule 16.1.2024 - 18:00

        Lepi jako prase. Mozna az moc. Casto to odnese ventilek. A jinak je to BikeWorks tmel v originalu.

        • anonymní uživatel Ventolin 17.1.2024 - 9:22

          musíte parkovat kola s ventilky v pozici 16:20

          • anonymní uživatel Kule 17.1.2024 - 11:55

            Ve 4:20 mam uplne jiny starost :D

  • anonymní uživatel Ewa Farna (nazdar (a) leto.cz) 16.1.2024 - 22:24

    Ventilky to odnasej pravidelne. Litrovej Bikeworkx sem letos poprve vyzkousel na grevlu, enduru a minienduru a ani sem totoznost lahve nepostrehl. :-D. Defekt zatim nebyl. Kazdopadne uz ted se defektu s timto tmelem nebojim a dokonce vim ze kdyz ho vezmu priste od Kellysu, ze i na pivo usetrim. Pokud nejde jen o stejnou lahev ;-).

    • profilová fotka Keli 17.1.2024 000 7:17

      Nejde, tmel smrdí stejně jako od BW

  • anonymní uživatel Strejda 17.1.2024 - 15:05

    ..jsem biker s duší..od mlíka jsem bejval upatlanej kdysi dáávno ;-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí