Report: Blinduro 500+ - po osmé na Lipně!

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Report, vydáno: 8.5.2024

Již po osmé se sjeli na Lipno milovníci jízdy na oči, čerstvých trailů, endura, pohody, kempování a pochopitelně organizátorského umu Prokop & Pól. Klasický květnový termín slibuje slušné jarní počasí, ale né vždy to tak na Lipně je. Letos předpověď slibovala déšť, který opravdu v pátek večer přišel, ale nakonec byl celý víkend prosluněný což ještě umocnilo tu pohodovou endurovou atmosféru.

Závod absolvovaný jak jinak než na oči zahrnoval okruh s osmi erzetami Více než polovina závodu byla oproti minulému roku nová a i zbytek měřených erzet doznalo pár změn. Vyprodané startovní pole 600 Blinduristů zahrnovalo závodníky ze 13 zemí světa včetně více než 70 rakouských závodníků!

 

Mezi ženami to letos perfektně sedlo Dominice Adamcové (Cduro Racing team), která s téměř minutovým náskokem porazila Adélu Foltýnovou. Třetí skončila mladinká Adéla Kokešová (RIDEKO bike shop). 

V mužích si to rozdaly mladé pušky Pivnička s Maxou. Nakonec absolutní prvenství bral Jakub Pivnička (Bikestrike.com)  Těsně na paty se mu lepil Adam Maxa (Rock Machine), který nakonec bral druhý flek. Na třetím místě se celkově umístil matador závodů Blinduro Vojta Bláha (Actofive). Výsledky Blinduro 500 - 2024.

"Letos jsem se snažil koncept závodu lehce pozměnit a okruh trochu roztáhnout po okolí. V sobotu některé potrápil delší transfer na třetí erzetu, ale myslím, že šlapaní s krásnými výhledy k enduru patří. Erzety jsem trasoval tak, že bude během víkendu pršet. Snažil jsem se to trochu pustit a zbytečně nedělat nikde "pasti". Druhý den hned po ránu prověřil všechny klasický výšlap na Luč. Podle ohlasů z cíle to vypadá, že se závodníkům víkend na Lipně líbil a ja bych chtěl vyjádřit všem Blinduristům velký respekt, jak se s celým závodem poprali", komentuje letošní ročník ředitel závodu Michal Prokop.

Jak závod viděl vítěz Kuba Pivnička? "Jednalo se o klasickej formát Blindura, dva dny ,na oči První den jsem si udělal menší náskok, a úkol byl udržet ho i v neděli. To se povedlo! Tratě byli super, občas trochu šlapavější. Super dva dny ježdění v hrabance s kámošema."

Foto: Patrik Procházka
Video: Rob Trnka

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 9.5.2024 - 13:19

    Krásný víkend to byl.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí