V Podhradí vyhrál Hynčica před Tatarkovičem

Autor: Keli, vydáno: 5.6.2007

Druhý podnik seriálu WBC – Specialized Bikerally Championship 2007 hostilo v sobotu Podhradí u Luhačovic. Závodníky trochu potrápil páteční déšť, který poněkud ztížil stávající podmínky na trati. Přesto byl k vidění souboj špičkové úrovně, o který se postarali Vlastimil HynčicaKamilem Tatarkovičem. Ten se v seriálu WBC představil vůbec poprvé. „*Moc se mi zde líbilo. Trať byla výborně připravená a organizátoři si dali hodně záležet,*“ chválil český reprezentant a loni třetí muž Světového poháru ve fourcrossu.

První ze tři měřených úseků ale vyšel lépe Hynčicovi. Ten se namlsal už minulý týden, kdy obsadil druhé místo v Českém poháru a dobrou formu potvrdil i v Podhradí. Úvodní rychlostní zkoušku vyhrál o pouhou jednu desetinu sekundy, a protože ve druhém testu mu Tatarkovič oplatitl stejnou mincí, před závěrečnou části bylo zaděláno na pořádné drama. „Byl jsem hodně nervózní. Věděl jsem, že nesmím udělat žádnou chybu, jinak bych se nevešel třeba ani na stupně vítězů,“ přiznal Hynčica.

Kritickou situaci ale zvládl na výbornou. Prokázal pevné nervy a svého přímého soka v boji o první místo porazil téměř o půl sekundy. „*V poslední jízdě jsem udělal jednu chybu, která mě stála první místo. Vzhledem k tomu, že jsem zde poprvé a tento závod beru spíše jen jako doplňkovou disciplínu, odjíždím spokojený,*“ usmíval se v cíli i přes porážku Tatarkovič.

Spokojený byl pochopitelně i vítěz závodu, který se zároveň dostal do čela průběžného vedení šampionátu. „*Tento týden odjíždím na Světový pohár do Švýcarska. Vítězství mi určitě pomohlo hlavně po psychické stránce a věřím, že slušný výsledek zajedu i na mezinárodní úrovni,*“ zakončil 29letý závodník ze Sudoměřic.

Výsledky:
http://www.rally-vysledky.com/…bc/r2/3.html

Fotky:
http://www.wbcrally.com/…nd2/foto.php

Video:
http://www.wbcrally.com/…d2/video.php

Diskuze

  • anonymní uživatel Jarek (jarek.p (a) post.cz) 5.6.2007 v 16:03

    Pekna konkurence, musela tam byt dobra podivana. Nevite, kdy se jede dalsi zavod?

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 5.6.2007 v 16:18

    WBC 2007 Velké Karlovice - Razula
    čtvrtek 5.7.2007

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí