reklama

Druhý díl WBC ovládl David Pala

Autor: PR, vydáno: 12.5.2008

Mezinárodní mistrovství České republiky ve sjezdu horských kol stylem rallye má po sobotě nečekaného lídra. Druhý závod prestižního seriálu WBC – Specialized Bikerally Championship, který premiérově hostila Podkopná Lhota, totiž ovládl zlínský David Pala, jenž se dostal i do čela celkové klasifikace.

Zlínský biker se na první příčce usadil už po první rychlostní zkoušce a až do konce závodu před sebe nikoho nepustil. Byla to však bitva až do konce. Do cíle totiž Pala dojel pouze s náskokem dvou desetin vteřiny na dalšího regionálního zástupce Jana Sedláčka. Třetí Michal Červenka ze Želechovic ztrácel něco málo přes jednu vteřinu. „Závod byl náročný především po fyzické stránce. Na projetí však byly velmi zrádné i některé zatáčky,“ vypozoroval teprve 17letý vítěz závodu.

Ten tak potvrdil, že šesté místo z úvodního měření sil ve Zlíně nebylo dílem náhody. Tentokrát využil poněkud slabší konkurence ve startovním poli, kdy se většina elitních závodníků představila ve Světovém poháru, jenž o víkendu hostil slovinský Maribor. „Navíc Jirka Gergel si zlomil hned při tréninku prst na ruce a Tomáš Musil, který odjel výborný závod, doplatil na technické problémy z úvodní zkoušky,“ připomněl Pala skutečnost, že druhý díl WBC skončil pohromou favoritů. O překvapení tak nebyla nouze.

Důkazem bylo i druhé místo Jana Sedláčka, jenž v závěrečné rychlostní zkoušce odrazil atak Michala Červenky a svého zkušenějšího soupeře odsunul na třetí příčku. „Chtěl jsem skončit hlavně na bedně a neudělat žádnou větší chybu. Druhé místo bylo něčím navíc. Jsem maximálně spokojený. Zdejší tratě jsou nevyzpytatelné, bylo sucho, hodně se prášilo, takže až do posledních metrů neměl nikdo nic jistého,“ připomněl Sedláček.

Naopak trochu zklamaný musel být po závodě Michal Červenka. Želechovický biker patřil k velkým favoritům, nicméně první rychlostní zkouška se mu příliš nepovedla a ve zbytku závodu pak musel dohánět ztrátu z úvodu. „Udělal jsem chybu na asfaltovém vracáku a dolní polovinu trati jsem jel až příliš opatrně. To samé platilo i o dalším měřeném testu,“ posteskl si Červenka. Třetí erzetu pak sice získal ve svůj prospěch a vrátil se zpět do boje o první místo, ovšem v poslední rychlostní zkoušce pohřbil jeho naděje boční náraz do stromu. „Na chvíli jsem vypadl z tempa, musel jsem zastavit a ve finiši jsem měl ještě co dělat, abych uhájil alespoň třetí místo,“ přiznal bronzový medailista.

Dramatického závodu se za hezkého počasí a bouřlivé divácké kulisy zúčastnilo přes 240 jezdců. Ti si dají další dostaveníčko opět na začátku června, kdy třetí díl seriálu WBC přivítá Fryšták.

Výsledky, fotky, videa: http://www.wbcrally.com/…2008/round2/

Pořadí šampionátu po 2. závodě:

WBC 2008 Absolutně
1. D. Pala 50 b.
2. J. Sedláček 38 b.
3. P. Čep 35 b.
4. M. Červenka 31 b.
5. L. Janalík 30 b.

WBC 2008 Junioři
1. D. Pala 70 b.
2. L. Janalík 53 b.
3. J. Zapletal 32 b.
4. M. Kolajík 30 b.
5. E. Kimmel 29 b.

WBC 2008 Super 15
1. A. Laššo 70 b.
2. J. Baďura 49 b.
3. D. Mikel 46 b.
4. S. Sehnal 41 b.
5. M. Machala 34 b.

Text: Robert Štach

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ueeeeee (ueeeeee (a) punkbike.org) 12.5.2008 v 17:10

    Hóóóónza Sedlááček.... hej! hej! hej!! :D

  • anonymní uživatel Houska (Krouhac (a) centrum.cz) 12.5.2008 v 17:34

    David je proste boreeec

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí