reklama

WBC Myjava - report

Autor: Keli, vydáno: 6.10.2008

Letošní sedmidílný seriál WBC – SPECIALIZED BIKERALLY CHAMPIONSHIP 2008 je skutečně mezinárodním počinem a to nejen tím, že se jej zůčastňují jezdci z Česka a Slovenska, ale i tím, že jeden závod opustil zlínský kraj a přesunul se do zahraníčí, konkrétně do lyžařského středisko Ski land Stará Myjava ležící blízko Hodonína. Tento díl byl oproti ostatním závodům specifický především kvůli vývozu, běžně se na WBC tlačí, ne však zde, tady byly k dispozici dvě pomy, resp. v průběhu neděle se tento počet díky závadě zredukoval na jednu funkční.

Myjavský závod se jel na třech tratích, eRZetách, přičemž nejmladší kategorie jela na každé trati jednu jízdu, ostatní si druhou RZ dali dvakrát. Na start se postavilo, pokud mě pamět neklame 171 závodníků a tak bylo jasné, že se to trochu potáhne. Jezdci ze začátku startovní listiny měli za sebou půlku závodu, odjety dvě RZ a jezdci z chvostu ještě ani neodstartovali do své první jízdy.

Trati byly po sobotním dešti pěkně podmáčené, blátivé, klouzavé a hlavně plné slizkých kořenů které si podaly nejednoho ze závodníků, proto většina z jezdců nazouvala mokré pláště, na suchých to byla slušná klouzačka.
První RZ byla skutečně sjezdová, téměř nebylo třeba šlapat a pěkně to jelo, z mého pohledu nejhezčí z myjavských tratí.
Druhá a současně i čtrvtá RZ byla v podobném duchu jak RZ první, nebylo třeba mnoho šlapat a jelo to. Oproti první byla o fous těžší, především kořenové pasáže prověřili důkladně techniku.
Třetí od konce lanovky nejvzdálejší trať byla klasická woodbiková, hodně šlapavá a nepřiliš náročná až na jedno místo zhruba v polovině trati, kde na jezdce čekaly dropíky (nebo objezdové serpentiny) s velmi náročným příjezdem, muselo se točit na odkloněném svahu plným slizkých klouzavých kořenů.

Díky mému decentnímu otřesení po snaze zdolat poslední skok na poslední trati frontflipem (bohužel nepodařilo se to dotočit, snad příště), nemám kompletní výsledky, ty ale zcela určitě najdete na webu WBC. V elitní kategorii se nejlépe s traťmi poprali: na třetím místě Pavel Čep, ten se s tratí pral v první jízdě tak usilovně, že ležel snad třicet od startu první RZ, pro druhé místo si v součtu časů dojel Martin Mikulenka a první místo profesorskou jízdou bral Vlasta Hynčica.

V rámci závodu ještě proběhlo mezinárodní mistrovství teamů v DH, do kterého se přihlásilo šest týmů (každý tříčlenný tým musel mít nejméně jednoho juniora). Nejrychleji se do cíle dostat team Červenka Subform A ve složení Pala, Slovák, Červenka, na druhém místě skončili jezdci Grafobal-Haro (Hynčica, Mikulenka, „Noha“) a třetí flek urvali tyčinky Corny (Čep, Hoferek, Daněk).

Poslední letošní kolo WBC – SPECIALIZED BIKERALLY CHAMPIONSHIP 2008 proběhne na státní svátek Den vzniku samostatného československého státu dne 28.10. v lázních Smraďavka v Buchlovských kopcích.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel nech (ja) 6.10.2008 v 11:04

    som sa tam vijebal jak kokot

  • anonymní uživatel Pista 6.10.2008 v 13:56

    aj ja

  • anonymní uživatel Mart P (vincenzo (a) war-board.net) 6.10.2008 v 14:38

    neake foto este tu ...ale nic moc no picasaweb.google.com/...

  • anonymní uživatel nech (ja) 6.10.2008 v 17:27

    neviete ekdy bude foto na qq

  • anonymní uživatel marek 6.10.2008 v 18:31

    uz je

  • anonymní uživatel mentos 6.10.2008 v 21:38

    jake zle viac galerok nebolo nemam ani jednu foto ide ma jebnut

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí