MojeKolo

Report: Meatfly Industry Street Jam 09'

Autor: Flat, kategorie: Report, vydáno: 13.4.2009

Sobota hodně brzo ráno, probouzím se vedrem o půl osmé. Moc se mi to teda nelíbí, ale nakonec lezu z postele, balím si svůj fotobágl, hážu věci do káry a pomalu vyrážím směr Zlín. Nikam nespěchám, první trénink má začínat dle rozpisu v 9, takže držím 120–130km/h max. a vleču se po tý naší super dálnici. Docela mě překvapuje, že nejedu nejpomaleji, ale že sem tam někoho strašně zaříznu. K Cahinově hale dorážím něco po 9, zdravím se se známejma tvářema a jdu to omrknout dovnitř. Tam už se takhle po ránu prohání jak BMX, tak MTB riders.




Zlínská hala 308, dějiště Meatfly Industry Street Jam 09’.



Místní hala je na závody docela malá, takže byl omezen počet startujících, ale i tak bylo v parku docela narváno a focení v těchto podmínkách není sranda, člověk musí mít oči i na zádech, aby ho někdo nesundal nebo netrefil foťák. Celej závod se měl nést v duchu 80. let, takže docela disko štýlo osvětlení a adekvátní výběr hudby. Škoda jen, že riders si to nevzali moc k srdci.



Bartek Obukowicz – 360 nosedive.



Do samotného závodu bylo pozváno 12 riderů z obou kategorií, jenže v MTB kategorii se plno lidí ani nedostavilo – Leader, Khenzel, Damjan, Kubové Vencl a Kalina, Tom Kondělka. Za to ale přijel polský Papiez! Bartek Obukowicz s jeho kámošem a oba nehorázně zabíjeli. Za to lifestylových BMX emáků tu bylo požehnaně a z naší špičky tu byla většina.



Tomek Mulczynski – no foot can-can.



Jelikož to porotě trvalo do Zlína trochu dýl než bylo plánováno, tak i kvalifikace MTB začala krapet později. V kvalifikaci hodně slušně lítali bráchové Nepraši, Petr Drábek, Viliam Křižan, Martin Sitaš, Kuba Rusňák, Martin Koňařík, Michal Michálek. Tihle všichni se probojovali do finále. V BMX kvaldě zazářili a probojovali se do finále Zdeněk Pešek, Filip Baník, Martin Glombíček, Michal Beránek, Tomáš Lízal, Lukáš Fryšták a Lukáš Macháč. V pauze před finálem obou kategorií si všímám zábavy emočně narušenejch jedinců, kteří pravou pálenou tvárnicí rozbíjej mobil. Docela se u toho bavím nebo spíš teda nechápu.



Zdenda Nepraš – ukrutnej tailwhip.



Finále MTB obsahuje 15 riderů, každej z nich má dvě jízdy po minutě. Padaj slušný triky, tailwhip je už povinnost a pokud chce člověk zaujmout, musí vymýšlet transfery a hlavně využít celej park. Takže se začíná přeskakovat ze spiny do dopadu druhého funboxu nebo lítat funbox z druhý strany, viz. třeba Žena, kterej do toho lupnul barspin. Ten mu ale trochu nevyšel a musel svou jízdu předčasně ukončit, aby si dal do kupy kolo. V druhý tam pouští superman seatgrab a opravuje předešlej pokus barspinu z druhý strany funboxu. Hajcek dává no foot can-can transfer ze spiny do dopadu funboxu, Tom Lysý krásnej superman seatgrab, Bartek beko tabletop, bráchové Nepraši tailwhipujou takovým způsobem, že by člověk težko hledal nějakej rozdíl, nám neznámý polák dává barspin to barspin, jenže druhej si zastavuje nechtěně rukou o něco dřív, já zavírám oči, cvakám to naslepo na sekačku a čekám strašnou krysu, jenže on to chytá a odjíždí ke svýmu vlastnímu údivu s obrácenejma řídítkama! Uff. Petr Drábek zkouší 720, ale nedaří se mu to dotočit, jinak dává moc pěkný condory. Netro sází no foot can cany, indian seatgrab a na závěr zkouší flair v rádiusu. Moc nechybělo a byl tam.



Dudo Antalík – 360 tailwhip



Finále BMX jede 20 lidí, Michal Beran posílá 360 tailwhip, doubletailwhip, všechno ve stylu, Cahin jeho krásnej superman a pendulum, Dave Janáč taky hodně našláplý jízdy, Ondra Šléz sází jeden trik za druhým, David Benda svým osobitým stylem lítá jak o život. Moc pěknej byl jeho 360 condor přes spinu. Fox předvádí jeho oblíbenou techniku, Honza Janečka 720 na funboxu. Docela nálož triků, všechno si ani nepamatuju, ale vy si to asi umíte představit sami.

Po závodech následuje přesun na party a hlavně na vyhlášení výsledků do klubu Klid.



Michael Beran – old school no hander




Výsledky Meatfly Industry Street Jam 09’:

MTB:
1. Bartek Obukowicz
2. Tom Lysý
3. Filip Tomanec
4. Tomek Mulczynski
5. Filip „Žena“ Kamidra
6. Hajtr
7. Honza „Netro“ Netrval
8. Zdenda Nepraš
9. Matěj Nepraš
10. Viliam Křižan

BMX:
1. Ondra Šléz
2. Michael Beran
3. David Janáč
4. David Benda
5. Honza Janečka
6. Dušan Antalík
7. Pavel Caha
8. Lukáš Fryšták
9. Lukáš Macháč
10. Tomáš Lízal



David Benda – 720.



Výsledky vyhlášeny kolem půl 11, já v 11 skáču do káry a mizím k domovu. Jelikož trasu Zlín-Brno znám i poslepu, tak ve 23:35 parkuju káru s provětranou nádrží do garáže.

Celkově super akce, počasí přálo a lidí sice moc nebylo, ale všechno nakonec klaplo a my se můžem těšit na další ročník!




A na závěr ještě něco fotek ze Zlínské haly 308:



 



Text a foto: Flat

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Padikcz (http://padik.dobrodruh.net) 13.4.2009 v 12:55

    Good akce !! first

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] ([Transition bike,yamat-sport,bb ,evo-bike.eu]) 13.4.2009 v 13:13

    dobrej report kamarade a fotky jak by smet :)

  • anonymní uživatel kuna 13.4.2009 v 17:26

    3 fotka zvrchu neni zena kdo dela ten cancan.. je to tan polak co prijel s bartkem, nevim jak se jmenoval ale vim ze mu chutna ceske jaranie

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 13.4.2009 v 17:38

    kuna: covece mas pravdu. Bohuzel ani mi jmeno onoho ridera nezname...

  • anonymní uživatel kubis 13.4.2009 v 20:14

    ten neznamej polak se menuje Tomas :) je tu v ove aji s bartkem tak vim :-D ale primeni neznam

  • anonymní uživatel Zer0 (drabekpetr (a) seznam.cz) 13.4.2009 v 20:57

    jo toho polaka si se zenou plet kazdej hehe

  • anonymní uživatel koňak 13.4.2009 v 21:16

    jo to mas pravdu :) chtelo se to trochu poradne divat :P

  • anonymní uživatel johnny bravo 14.4.2009 v 8:29

    jmenoval se Tomek Mulczynski

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 14.4.2009 v 10:01

    johnny bravo: Diky kamarade, je to opraveny...

  • anonymní uživatel SauflJen 14.4.2009 v 22:11

    o tereych emocne narusenych jedincich mluvis kua :D

  • anonymní uživatel kubis 15.4.2009 v 8:17

    tak tak zrovna sem to tu chtel naspat vcera sem zneho dostal to primeni:-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí