MojeKolo

Report: MEATFLY Sprint DH

Autor: DD, kategorie: Report, vydáno: 3.5.2009

Jako jeden z prvních letošních DH závodů přišla uplynulý prodloužený víkend na řadu jarní klasika, MEATFLY Sprint DH v Náměšti. Rosničky slibovaly léto, náměštská trať sice není pure DH, ale je zábavná, vždy je tam super atmosféra, hromady lolitek a tak nebylo co řešit.

Na hráz přehrady jsme dorazili v pátek kolem sedmé večer a to už bylo dotrénováno. Pořádající sokolistická crew v čele s Tygrem ještě ladila poslední drop, letos o poznání menší. To byla asi největší změna, jinak zůstaly obě tratě od loňského ročníku stejný. V Náměšti chybí místní DH jezdci, kteří by se o tratě starali, a tak se tyto vždy oživí až na závody. Rozbitý byly zase víc, prachu bylo, i přes čtvrteční bouřku taky dost. Po nalítnutí dostavěnýho dropu test riderem se mohlo jít za zábavou. Večerní táboráky na břehu přehrady se staly postupně jevištěm pro one man show v podobě Tygra, kterého fryštácká slivovička pobídla ke kvalitním pěveckým výkonům. Jako správný politik zakončil svůj umělecký výkon hymnou a po jeho skoro násilným odtažení se jelo tágem domů.

Když sem ho v 6 viděl na nohou, nevěřil sem. Je to ostřák. My neodmítli delší vyspání a tak jsme přišli na místo dění až kolem půl desáté. To už byl trénink v plným proudu, hudba hrála a ladily se poslední detaily. Postavili jsme stánek, já složil kolo a že si to teda půjdu sjet. Díky stále probíhající léčbě boreliózy, kvůli které mě doktoři naordinovali klid, jsem si řekl, že se nebudu přepínat a dám si každou trať jednou. Brzo sem zjistil, že na čerstvě poskládaným Intensu, to nebude jen tak a že na sžití s novým kolem by to chtělo víc. Ale sranda musí být a tak sem čekal na závodní jízdu. Tygr mě šoupl po předchozí domluvě jako předjezdce, a tak jsem plnej ambicí vyrazil. Jako byla to pecička, sice sem na tom seděl obráceně, ale držel sem to u huby a s vidinou vítězství na práškách jsem skejtoval dolů. Žel bohu mě vystavil stopku špatně nastavenej napínák (hned sem dole vyhodil team mechanika – mě) a to na nejlepším místě, na začátku nenáviděné sprint rovinky. Koloběžka stylem sem ji překonal a celou dobu sem přemýšlel jestli půjde cílovej drop dát bez řetězu nebo ne. Mincí házet nešlo a tak bylo rozhodnutí jen a jen na mě. Při nájezdu na něj sem si řekl, že nechci jít ve stopách Keliho, kterej z něj v loni dal ukázkový fróňo na záda, a raděj jsem ho objel. Zajistil sem si tak krásnej čas do dalších bojů a těšil se na druhou jízdu.

Z 31. přihlášených můžů kategorie open zvládl nejrychleji 1. trať s těsným rozdílem 31 setin s časem 00:53,54 Jirka Gergel před Martinem Hoferkem a Majklem Červenkou. V juniorech kraloval po první jízdě z 31. přihlášených Hany s časem 00:54,88 před Martinem Daňkem a třetím Martinem Slovákem. Naděje do 15. let ovládl i po pádu znojemskej Zuhlin. Ženy vyhrála překvapivě jediná zástupkyně, Terry Hot.

Po půlhodinové přestávce vyplněné letní pohodou na hrázi nic nebránilo spustit druhou jízdu. Pořadí v mužích zůstalo nezměněný, v juniorech zatáhl Martin Kolajík , urval tak v součtu obou časů 3. místo a odsunul Martina Slováka na bramboru. V ostatních kategoriích do 15ti let a one woman show se nic nezměnilo, a tak se po chvilce mohly rozdat ceny, vystříkat šáňo, pomalu balit a uklízet. Jako vždy povedený závody, škoda slabší účasti, díky které byly závody jak už bývá v našich končinách zvykem ztrátový. O to větší dík patří celé pořádající partě sokolistů a snad se příští rok v Náměšti zase potkáme.

Výsledky zanedlouho na webu závodu, tady nejrychlejší 3 z každé kategorie.

Muži open:
1.Gergel Jiří
2. Hoferek Martin
3. Červenka Michal

Junioři:
1.Hanák Martin
2. Daněk Martin
3. Kolajík Martin

Do 15 let:
1.Zuhla Ondřej
2. Palyza Martin
3. Volný Dominik

Ženy:
1.Terry Horká

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Switch z Brna [Koloshop Team.cz] (switchcz (a) bikerider.com) 3.5.2009 v 20:33

    bezva závody a pěknej článek pepo =) a v galerce mám fotku =P

  • anonymní uživatel HonzaKrepelka (skalka-trails.ic.cz) 3.5.2009 v 20:44

    pepo máš chybu v článku..třetí v junckoch nebyl martin slovák, ale martin kolajík

  • anonymní uživatel Tygr 3.5.2009 v 20:46

    byl sem hodně a zpívám rád. a díky Pepo, že díky reportu zjištuji, že sem jel f pátek v noci domů taxikem... Ale slibovičku má Frýšták nejlepší, snad ještě letos vochutnám...

  • anonymní uživatel Domais (Domais99 (a) email.cz) 3.5.2009 v 20:52

    terry jela...xD

  • anonymní uživatel Domais (Domais99 (a) email.cz) 3.5.2009 v 20:53

    aha ona jela sama! xD

  • anonymní uživatel DD 3.5.2009 v 20:53

    hehe, ale bylo to se slevou, ze nepotreboval radio..2honza, chyba neni, pisu po prvnim kole "-)2switch, no vidis, to bylo z druhyho fotaku, tam sem se nedival

  • anonymní uživatel Switch z Brna [Koloshop Team.cz] (switchcz (a) bikerider.com) 3.5.2009 v 22:20

    DD: sem si právě říkal, že to není možný, abys mě necvakl =P

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí