Bikemagazin Summer Camp - první info

Autor: Medved, vydáno: 19.5.2009

Blížiaci sa koniec školského roka zároveň pripomína, že je čas, kedy sa v bikeparku Jasná Nízke Tatry stretávajú jazdci zo všetkých kútov Slovenska a Česka. Pre niektorých je dôvodom plánovaný pokrok v technike, niektorí si chcú dobre zajazdiť a niektorí chcú proste zažiť jedinečnú atmosféru podujatia Bikemagazin Summer Camp. V poradí už tretí ročník sa uskutoční v termíne 25–28.6.2009, čo je opäť posledný júnový víkend.

60–3–4–6–1 – také sú základné miery podujatia v tomto roku…

60 = 60 účastníkov Po minuloročnom vzore zostáva počet miesteniek na kemp na počte 60. Veríme že napriek kríze, ktorá priamo či nepriamo ohrozovala aj organizáciu samotného podujatia (plánované uzatvorenie strediska a bikeparku v tomto roku, šetrenie na strane sponzorov, termínový konflikt…) sa podarí kapacitu kempu naplniť. Po minulé roky počet záujemcov viac ako dvojnásobne presahoval počet voľných miest. Minimálny vek účastníka po posledných dobrých skúsenostiach zostáva na hranici 14 rokov.





3 = 3 dni jazdenia Program kempu trvá celkovo 4 dni, no na tratiach sa budú učastníci premávať iba 3 z nich. Začiatok kempu je vo štvrtok večer, kedy sa celá akcia zaháji, rozdelia sa účastníci do skupín… Piatok a sobota sú plnými tréningovými dňami a v nedeľu sa pre účastníkov a pozvaných jazdcov uskutoční záverečný závod kempu.

4 = 4 trate Zatiaľ najväčší počet otvorených tratí čaká na všetkých návštevníkov bikeparku v tomto roku. Ťažká downhillová trať pod lanovkou sa stala po minuloročnom zjednodušení a pridaní stôp zjazdnejšou pre širší okruh ľudí. Zostáva zachovaná turistická a opäť bude k dispozícii panoráma a freeride, kde sa minulý rok nedalo jazdiť kôli výstavbe zasnežovania. Uvídíme ako sa podarí lokálom pripraviť trate pre nás tento rok.





6 = 6 inštruktorov Aj tento rok sa inštruktorský tím trochu pomení. Do zostavy zasiahli hlavne termínové kolízie s pretekmi Českého pohára v zjazde a Majstrovstiev Európy vo fourcrosse. V praxi to vyzera tak, že v tomto roku je zostava inštruktorov Roman Zemánek (KHC KaktusBike) Michal Wiesenganger (Novatec Racing team), Matúš Korytko (DH Pro a MTB Freeride) z minulého roka a pribúda Peter Nováčik (Polcster racing). V jednaní sú ďalšie mená ktoré zverejníme na webe kempu http://kemp.bikemagazin.sk po ich potvrdení.

1 = 1 zahraničná hviezda K spomínaným inštruktorom pribudne jedna zahraničná „stár“. Pôvodne v zákulisí spomínaní jazdci Matti Lehikoinen či Steve Smith napokon na kemp neprídu. Hosťom bude česká ikona downhillu a freeride, účastník Red Bull Rampage a ďalších tučných eventov, Michal Maroši.





Bikemagazin Summer Camp ale nie sú iba trate, inštruktori a jazdenie. Atmosféru v Giant Bikeparku Jasná umocňuje nielen technické zázemie (fotografi, kameramani, servis,…) ale aj bohatý sprievodný program – večerná videoprojekcia, gamezóna s hracími konzolami, stolným futbalom, billiardom…

Záverečný závod kempu, ktorý je pre mnohých účastníkov vôbec prvým závodom v živote, má plné zabezpečenie. Nechýba časomiera, horská záchranná služba, traťový komisári, vyhlásenie výsledkov a ocenenie víťazov. Záverečná tombola asi bude chudobnejšia ako v minulom roku (kríza je proste kríza a tak počet subjektov ochotných podporiť túto akciu sa až neskutočne zúžil), napriek tomu dúfame, že dobrý pocit z celého podujatia budú mať všetci.

Ďalšie informácie získate na webovej stránke podujatia, ktorú nájdete na http://kemp.bikemagazin.sk, kde je k dispozícii aj prihlasovací formulár a všetky ďalšie podrobnosti.





Bikemagazin Summer Camp 09 podporujú: Generálni partneri: Red Bull, Jasná Nízke Tatry
Hlavní partneri: Kaktus Bike, Bikemagazin.sk
Partneri: Devilwork, PosAm, Sloger, Belvedere, Diadora, Penco, BikesUnLtd
Hlavní mediálni partneri: Velo, MTB Free Ride, Dirtbiker, Biker
Mediálni partneri: Dolekop.com, Downhill.sk, MTBiker.sk, ETBikez.com, Freeride-Ke.sk, QQ.sk, Extremnesporty­.sk, Sme.sk

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí