Report: FFT Slopestyle

Autor: bikesek, kategorie: Report, vydáno: 25.6.2009

Na místo konání sme dorazili v sobotu krátce před jedenáctou hodinou. Zde už se rozježďovalo několik bikerů. My se přidali a začli trénovat. Kolem jedné hodiny odpolední proběhlo rozlosování startovních čísel a po krátkém zahřívacím tréninku se začlo s kvaldou, do které nastoupila šestnáctka riderů. Kvalifikace se jela na dvě bodované jízdy, ze kterých se počítala ta lepší. Pro zpestření závodu se každou jízdu musela jet jiná lajna. Na výběr bylo celkem ze čtyř možností. Třech slopestylovějších a jedný čistě dirtový.

Vzhledem k menšímu počtu závodníků vše odsejpalo v rychlém tempu bez zbytečného zdržování. Po odjetí obou kvalifikačních kol se jezdci pustili opět do ježdění a trénování na finálko, zatímco porota, v čele s Tomášem „Leaderem“ Zejdou, se pustila do počítání bodů. Ve výsledku se do finálka dostala následující desítka jezdců: Martin Voříšek, Láďa Klauz, Tomáš Kuna, Zbyněk Bahula, Karel Kousek, Filip Kamidra, Tomáš Marek, Martin Sitáš, Michal Plačko a Daniel Frank.






Ve finále přibyla jedna jízda navíc, takže se jelo na tři bodované jízdy, ze kterých porota vzala nejlepší a nejhorší a zprůměrovala body. Jelikož každý předváděl to nejlepší co uměl, bylo se na co koukat a veřím, že ani porota to neměla lehké. Nakonec ale vše zdárně obodovala a spočítala a následně vzešli vítězové.

Před vyhlášením se však ještě rozjela soutěž o Best trick dne. K riderům ze závodu se přidal i zraněný Viliam Križan, a porotce Leader, který se závodu neúčastnil kvůli nemoci. Vítězství Best tricku si za svoje triky rozdelili Tomáš „Leader“ Zejda (Tailwhip a 360 z dropu) a Vašek „Jackass“ Polívka (360 barspin tailtap přes spinu a barspin z dropu).






Vítězství nakonec obhájil vítěz prvního ročníku Filip „Žena“ Kamidra, druhej flek si vyjel Láďa Klauz a třetí místo na bedně obsadil Martin „Khenzel“ Voříšek.

Celkově lze závod zhodnotit jako velmi povedený a dobře zorganizovaný, jen škoda menší účasti riderů i diváku, což bych připsal již zmíněné nepříznivé předpovědi počasí, která se ale naštěstí nevyplnila.






Teď už jen vítězná pětka:
1.Filip „žena“ Kamidra – Ostrava – skateshop.cz, maxcursor, odessa
2.Ladislav Klauz – Rakovník – Horsefeathers, osiris, electric, dakine, leaf cycles, frbs.cz
3.Martin „khenzel“ Voříšek – Třebíč – Leafcycles
4.Martin „jama“ Sitáš – Námestovo SR – bikemagazin.sk, dw-cycles.com,
5.Daniel „frenk“ Frank – Praha

Vítězové best tricku :
Vašek „Jackass“ Polívka…Beroun…360 tailtap barspin přes spinu, barspin z dropu
Tomáš „leader“ Zejda…Třebíč…360 a tailwhip z dropu…

A kompletní soupiska jezdců dle vylosovaných startovních čísel na závěr:
Lukáš Turek, Vašek Polívka, Martin Voříšek, Tomáš Rašek, Daniel Frank, Michal Plačko, Ladislav Klauz, Robin Vágner, Tomáš Kuna, Zbyněk Bahula, Lukáš Černý, Karel Kousek, Filip Kamidra, Tomáš Marek, Martin Sitáš, Aleš Dryml.



 



Foto: Tereza Chýleová, bikesek
Text: bikesek

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel fildak (filip.kolo (a) seznam.cz) 25.6.2009 v 18:25

    chtelo bi to video

  • anonymní uživatel dejna 25.6.2009 v 18:33

    na videu se maka..bude brzo

  • anonymní uživatel +brave+ (monster-dirt (a) seznam.cz) 25.6.2009 v 19:00

    mi chceme video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • anonymní uživatel šnorchl (icq:480944779) 26.6.2009 v 1:02

    boze naucte se psat

  • anonymní uživatel Hárwy (slama.kona (a) seznam.cz) 26.6.2009 v 8:47

    yeahh Turaaa!! dobre ty tura..

  • anonymní uživatel Vivi 26.6.2009 v 21:48

    my-erotic-game.net/...

  • anonymní uživatel lol 10.7.2009 v 12:56

    zena ma suburban?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí