Propozice: Otvíračka bike parku Fajťák

Autor: Pampaliny, kategorie: Video, vydáno: 14.7.2009

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným“: vravil pan Rudolf Hrušinský ve filmu Rozmarné léto, když stál po pás ve vodě na plovárně a blížila se bouře, ovšem jak pro koho?

SKI KLUB Velké Meziříčí a Třebeach Crew dřou jak černí, déšť nedéšť a te'd by Vás rádi pozvali na otvíračku nového sportovní areálu pro MTB kola (bikepark Fajťák – freeride, slopestyle), která se koná dne 18.7.2009.

Bikepark vyrostl na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí a práce byly započaty v den státního Svátku práce.
Směrem dolů směřuje ze samého vrcholu Fajtova kopce tzv. North Shore, kde jezdec zažije jízdu na v tobogánu, který jej přivede na 4X trať budovanou pro konání závodů v této mladé, dynamické a pro diváky atraktivní disciplíně (4X je technická disciplína mtb. Jezdí se na horských kolech na trati, která je vytyčená v podstatě na malém prostoru nějakého kopce. Na trati je množství skoků a klopenek. Dráha je široká zhruba 6metrů a její délka je většinou v rozmezí 300 až 400 metrů. Hodnoty jsou ale spíš orientační, protože se jednotlivé tratě hodně liší, a to právě dáva 4X jeho rozmanitost. Na trať vyráží čtveřice jezdců, které do jednotlivých jízd pouští startovací zařízení. Nejrychlejší v cíli jednotlivých jízd postupují dál a klasickým „závodním pavoukem“ se ti nejlepší dostanou až do finále. Ve 4X není nouze o atraktivní souboje loket na loket a kolo na kolo a jde tedy o napínavou podívanou. I díky tomu, že se vše odehrává na malém prostoru a v rychlém sledu jízd, je fourcross asi nejvíce divácky naštěvovaná disciplína.

Dalším prvkem na Fajtově kopci je freeridová část, která okoření život nejednoho letce a mezitím, co se budovaly různé cyklistické atrakce, vznikla půjčovna tříkolek a turistických koloběžek. Toto náčiní si může zapůjčit každý kolemjdoucí a nemusí se bát – má to brzdy.





Vlek díky, kterému všichni ušetří spousty námahy cestou nahoru je v provozu již od 20. června, ale jelikož si stavitelé přejí mít nastavěno překážek v co největší míře, naplánovali den otevřených dveří BIKEPARK FAJŤÁK již na výše zmíněný den. Akce poběží po boku open air festival pod názvem FAJT FEST a kapely, které budou vystupovat, dají zaručeně vzniknout dobré atmosféře (Hazydecay, FOURTH FACE, X-CORE a i např. MAWATAKI). Festival a hudební produkce začínají již v pátek 17.7.2009.

Pro bližší informace doporučujeme sledovat stránky: www.tbike.cz, www.skivm.czwww.fajtfest.xf.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel FMTB_Agency 14.7.2009 v 16:05

    proc je u ikonky znak videa ? :D

  • anonymní uživatel Tygr 14.7.2009 v 16:57

    asi kulivá tady tomu... www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel jirka 14.7.2009 v 22:42

    Video objasní vše.Je fákt dost dobrý.
    Konečně místo se zázemím.Restaurace,parkoviště,hudba...

  • anonymní uživatel palíni (trebeach.crew (a) email.cz) 15.7.2009 v 7:22

    to ti nepovim,ale video je zde
    www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel Bomber (jiri.bublan (a) centrum.cz) 15.7.2009 v 10:01

    Tak Vás všechny zveme na pojezd u kterého bude hrát pořádná music a né žádný sračky. Dále je na sobotu nachystán závod tříkolek na sjezdovce, kterého se muže zučastnit i široká veřejnos. Tak si myslím že zábavy a srandy bude dosti.

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 15.7.2009 v 14:50

    Video se omylem nevlozilo, opraveno.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí