Report: ČP DH Klínovec

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 17.8.2009

Chtěl bych předeslat, že dnešní report bude patřit k těm kratším, autor článku je nemehlo a zhruba následující měsíc bude na psaní moci používat pouze pravou ruku.

Trať na Klínovci je již léta stejná, resp. některé pasáže se jedou stejně již od prvního konání. Letos došlo k pár kosmetickým změnám a jedné výraznější a sice v letošním ročníku byl vynechán vancouver a místo něj se jelo několik nesmyslně uzavřených zatáček, kde si ta trocha diváků, co se přišla na závody podívat, mohla důkladně prohlédnout závodníky, protože se jejich rychlost v tomto místě limitně blížila nule. Zbytek trati se jel opět ve starých kolejích a drážkách. Znovu zavedenou pasáží byl neoblíbený asfatový dojezd do cíle, norma UCI pro sjezdové trat povoluje až 3% asfaltu na trati a byla by opravdu škoda to nevyužít, jen málokde v ČR najdete tak pěkný asfalt.





V sobotu odpoledne probíhá prezentace, vyplnit tradiční lísteček a počkat ve frontě. Ke startovnímu číslu dostává každý závodník slevový voucher v ceně 100Kč na celodenní lístek, to je velmi pěkné od pořadatelů, ale jen asi minimum lidí si v neděli kupuje celodenní permici a tak mě na mysli vytane fráze od Šimka a Grossmana: „Nechci slevu zadarmo“. Po skončení sobotního tréninku probíhala na spodním parkovišti diskotéka s 1kW laserem, velmi vkusné…





Přejděme k nedělnímu závodu, detailně popisovat jak kdo dojel nebudu, jedna ruka, nemehlo… viz výše. V ženách letos vládne Helenka Kurandová, v mástrech poprvé poražen Srbič, Jarda Chytil získává první pohárové vítězství, obrovská gratulace, toto se nemusí dlouho opakovat. V pevných kolech vyhrává Hynek Strouha v neskutečném čase s deseti sekundovým náskokem před Henďou. Hobbíky ovládl Honza Králíček, na druhém místě dojíždí d:key rider Petr Tlustoš, kterému se letos poprvé podařilo přihlásit do závodu. Juncky bere Erik Kimmel, vítěz semi Hany má ve finále problém se špatně namontovaným kufrem od spd, tip od d:key občas se vyplatí přečíst si návod :). A zbývá poslední, elitní kategorie, Mates Charvát odráží útok z Polska a těsně vyhrává před Maciejem Jodkem. Kompletní výsledky na www.poharmtb.cz.





Ve zkratce: Božák již dávno není boží; počasí výborné, letos snad poprvé na suchu; škoda nesmyslně nízkého UCI limitu na asfalt, protože cesta do Jáchymova se svými dírami se postupem času vyjela do velmi kvalitní DH trati…

Text a foto: Nemehlo

Diskuze

  • anonymní uživatel Prokyz (kuba20 (a) seznam.cz) 17.8.2009 v 8:17

    Pěknej, stručnej report, jen nesouhlasím s tím, že ta pasáž, která nahradila vancouver byla špatná. Ano, zatáčky byly utažený, no a? Nemyslím si, že je špatně, když je na DH trati pár zavřených, pěkně odkloněných zatáček.

  • anonymní uživatel Majgl 17.8.2009 v 8:48

    Nevím jetli se má cenu bavit co kde je na trati špatné protož tá trať je celá špatná.

  • anonymní uživatel Kozel 17.8.2009 v 9:39

    To Majgl - a cim konkretne je ta trat cela spatna?

  • anonymní uživatel Mára (Mara (a) BeachBitch.cz) 17.8.2009 v 10:38

    Posraný Karlovice to je debilní trat ale tahle mi přijde jedna z těch nejlepších....

  • anonymní uživatel HOnDA (ondrej.hodny (a) email.cz) 17.8.2009 v 11:05

    2 majgl: ti asi příde šPAtná protože to nesjedeš co?:D

  • anonymní uživatel Lenka (a.adi (a) centrum.cz) 17.8.2009 v 11:32

    Majgl: kadej má na trať svůj nazor to beru, ale Klínovec špatnej neni spíš naopak..je dost rychlej když chceš a změna Venkuvru neni na škodu..aspoŇ se ukáže i technika..nejhorší je že když to někomu nejde tak si to překolíkuje a otevře se uzavřené zatáčky a by se dali jet rovně..to se mi zdá dost trapný..

  • anonymní uživatel sjezdař 17.8.2009 v 11:55

    krátký,ale výstižný. o neskutečných nesmyslech a úpadku DH poháru mluvilo minimálně 90% jezdců. jiný názor může mít snad jen ten kdo závody sleduje u webu.Redaktorovi reportu a taky Českému poháru přeji brzké udravení.

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 17.8.2009 v 12:25

    Mě to nepřišlo špatný - jasně až na ten asfalt, že. SPíš než zavřený zatáčky u Vancouveru, který se daly projet pělně plynule a nemyslím si že ouplně pomalu, bych spíš byl pro narovnání jedný zatáčky nahoře, tam to totiž moc nejelo...a bylo to, narozdíl od Vancouveru, hodně po rovině.

    Každopádně trať byla připravená dobře, v rámci toho, kam kluci mohli, a nebejt arogance a lenosti PM, mohli jsme si to dokonce užít jako really DH race.

    Díky klukům z ETBIKEZ za přípravu. Mákli si fest.

  • anonymní uživatel Frankq (frank.eret (a) gmail.com) 17.8.2009 v 13:52

    Já si myslim že změna byla k lepšímu až na ten dolejšek. A jestli někdo říká že to je špatný tak ať si tam tu trať skusí udělat sám , toť můj názor .
    Pár fotek tu : frankq.rajce.idnes.cz/...

  • anonymní uživatel JC 17.8.2009 v 16:23

    myslím že rozebírat tady co je špatně a co ne nemá smysl. Rozhodně patří dík kluukům z ETBikez za super přípravu všeho, jen škoda toho dojezdu, kterej neovlivní. Někomu sedne jedna trať, někomu zase jiná. Myslím že nemá smysl tady psát že jedna je špatná a o příspěvěk výš že druhá je špatná (Majgl, Mára..). Je jasné že když někdo zajede bednu tak bude tvrdit že ta trať je nej...tím nemyslím nikoho konkrétně.

  • anonymní uživatel shafa (hempt (a) seznam.cz) 17.8.2009 v 18:16

    Co tu vsichni fnukate!!!Stal sem dole u potoka a kazdymu to piskal, celej den.Kazdej druhej byl rad ,za tu rovynku dole a trosku asfaltu.Tam pulka zavodniku uz davala ruce z riditek a proklepavala je protoze jim nestihaly ruce.Klinpovec je brutal trat,vsude samej kamen a koren a ma nejvetsi prevyseni z Dh trati.Ja jezdim klinakensi celorocne a ostatni trate me pripadaj oproti tomu jak dalnice.Ave mountain

  • anonymní uživatel rejpal 17.8.2009 v 20:15

    shafa: co to meleš zase ty. Dojed se podívat do jasný, na kubínskou holu nebo na vrátnou a uvidíš tratě. Klínák je shit jak svině, bohužel je to daný zelenýma mozkama který nedovolí trat posunovat tak aby se stará stopa z regenerovala a o výletu do lesa vůbec nemluvě. klínovec byl krásnej naposled když se jela lajna pod lanovkou, od tý doby je to jen dobrej trenink na ruce.
    kluci tam odvedli velkej kus práce, ale bohužel z ho.vna bič neupleteš

  • anonymní uživatel Kiss (IvaKyselova (a) seznam.cz) 17.8.2009 v 22:02

    pár fotek ze závodu najdete na www.kiss21.estranky.cz

  • anonymní uživatel shafa (hempt (a) seznam.cz) 17.8.2009 v 23:49

    Tak sorak rejpale ja tam predmynulej vejkend jel starou lajnu.Kluci tam na tom makaly to je prauda.

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 18.8.2009 v 0:11

    klasickej sk8 jako vzdy...

  • anonymní uživatel to.nek 18.8.2009 v 12:59

    rejpal: z hovna bic upletes, ale nezapraskas. kdyz se i to ale podari tak zapraskas jedine sebe :]

  • anonymní uživatel premek (premysl.aubrecht (a) gmail.com) 18.8.2009 v 19:37

    par fotek tady, treba se tam nekdo najdete.. foceno mobilem bohuzel

    pi casaweb.goo gle.com/premysl.aubrecht/CPVDownhilluKlinovec

    musite umazat mezeru v linku, bohuzel google vyuziva vulgarismu v nazvu sluzby :)

  • anonymní uživatel Sanko (stana (a) bifu.cz) 18.8.2009 v 22:12

    Aloha Pratele, kvalita trati byla ok. Ja bych spise otevrel seriozni!!! debatu o tom jak by se dal ovlivnit budouci smer CP z pozice Nas jezdcu vuci Svazu cyklistiky. Samozrejme pro ty, kteri maji trpelivost a nejezdi uz zavodit za hranice.....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí