Report: ČP DH Rokytnice

Autor: Keli, Ueeeeee, kategorie: Report, vydáno: 14.9.2009

Letos se v závodech Českého poháru objevily dvě nové trati, zbrusu nová trať v Peci pod Sněžkou, kde se jelo mistrovství resp. pohár pro hobíky a již existující trať v Týda bikeparku v Rokytnici nad Jizerou. Pro letošní sezónu tato dráha dostala lehký facelift v horní polovině, jinak zůstala až na malé detaily stejná, jak ji před dvěma roky MRSN navrhnul. Dráha je velmi dobrá na poježdění, ale na závodění už o není úplně ono, horní půle je hodně plytká a je to hodně o šlapání, spodní část je tvořena prudším kopcem s mnoha zavřenými zatáčkami, kde když člověk ztratí flow, ta ho již nezíská. Nicméně stejně jako u všech závodů, trať je pro všechny stejná.





Kdo byl již v Rokytnici na závodech ví, že to zde není jen o závodění, ale také o Šnekolendu, místní diskotéce s velmi striktním vyhazovačem a skvělou, ale opravdu skvělou disco hudbou. I letos byla účast v šnekáči podmínkou a tak jsme se v pátek krátce před půlnocí dostavili na místo, párty celkem valila, účast již slabší. V podniku probíhal hon na Hanyho, hlavní náhončí byla Markéta, hon byl neúprosný, Hany se pokusil po anglicku zmizet z podniku, nicméně tento pokus zůstal neúspěšný a tak jak to nakonec dopadlo se neodvažuji ani domyslet.





Do sobotního rána nás probudilo sluníčko a dávalo šanci na to, že předpověd vyjde a bude pěkně. Ano, již druhý závodní víkend v českém poháru nepršelo. Co je zajímavé, tak ačkoliv je v Rokytnici hodně pomalá lanovka, tak fronta i při největším náporu byla poměrně snesitelná.





A přesuneme se do neděle, již od rána se usilovně trénuje, především master Jarda Chytil nenechává lanovku vydechnout a kroutí jednu jízdu za druhou. Do svého, na dlouhou dobu, posledního sjezdového závodu nastupuje Zvolouš, už má dost drncání na dh a tak přestupuje do bikrosu na dvacítku, chápete to? (pozn. red. bikros je pro teplý.)
Úderem desáté začíná první kolo, pro letošní sezónu jsem se na většinu závodů ze závodníka přeměnil na profesionálního fanouška a ani v Rokytnici to nebylo jinak. Spolu s Oskarem jsme si vyrobili nástroje hluku z pet lahve a kamení a společne jsme vyrazili k trati podpořit závodníky, bohužel ostatní diváci k fandění přistoupili chladněji a výkony jezdců až na vyjímky ocenili sborovým mlčení.





Psát o tom jak kdo jezdil nebudu, někdo jezdil rychle, jiný pomalu, jeden pěkně, jiný méně, někdo spadnul (např. Filip Matuš předvedl opravdu pěkný kotoul plavmo, bez chráničů do kamení, pán je labužník), další nespadli, Mejtský za mikrofonem opět perlil  – no prostě klasika. Mezi prvním kolem a finálem byla trochu pauza na občerstvení, tentokrát krásná hodina a třičtvrtě, výborný způsob jak na druhé kolo dostat z trati i tu hrstku diváků co se přišla podívat.

Kompletní výsledky jak ze závodu v Rokytnici, tak i celkové pořadí v poháru najdete na www.poharmtb.cz

Letošní ročník poháru je skončil, o tom jaký byl, si každý musí udělat obrázek sám, já osobně jsem ve svém hodnocení hodně skeptický. Ale snad se to zlepší, uvidíme v příští sezóně.

Diskuze

  • anonymní uživatel buchna (vyshlej Belmondo) 14.9.2009 v 12:06

    Obrovskou vyhodou v rokytce je fr tratˇ . Muže se závodit i pohodově polítal na lávkách . bude VIDEJKO jen co ho sestříháme a přidáme nekompromisní hc deatgrin pujde do světa . hh

  • anonymní uživatel ziky (zikyaskem (a) seznam.cz) 14.9.2009 v 13:38

    super závod.. moc se popvedl a me se strasne libil ;)

  • anonymní uživatel ĐJ VčieLK@ M@Ja 14.9.2009 v 14:35

    rychle a videjko

  • anonymní uživatel sjezdař 14.9.2009 v 15:54

    bylo to fakt dobré, takže za 3. pokud se někdo z MTB komise nerozhoupe,tak příští sezonu pojede pohár jen hrstka zoufalců,kteří nemají na cestu do sjezdových zemí, jako je Slovensko a Rakousko.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí