reklama

Velo 2010-3: právě v prodeji

Autor: iVelo, vydáno: 18.2.2010

Měsíc se s měsícem sešel a do prodeje přichází další číslo časopisu Velo. V aktuálním díle vás mimo jiné Kamil Tatarkovič spolu s Robem Trnkou provedou ženskou DH scénou…








Nicméně pojďme se na obsah časopisu Velo 2010–3 podívat trochu podrobněji:






ŽENY A SJEZD: Článek Kamila Tatarkoviče a snímky fotografa Roba Trnky vás provedou ženskou DH scénou – její historií, současností, seznámí vás s hlavními postavami sjezdu, ukáží zákulisí. Jako bonus najdete u článku tři rozhovory, k nimž redakce záměrně vybrala tři odlišné typy. největším lákadlem je Tracy Moseley, současná světová špička, z domácí scény byla zvolena vynikající Katarina Tóthová a jako „začátečnice“, která ochutnala sjezd a jemu podobné ježdění teprve loni, pak Katka Kubaschová. Na serveru www.iVelo.cz pak navíc najdete rozhovor se slovenskou jedničkou Radkou Slížikovou.







Test Fest 2010 v Čechách i na Moravě: Na úspěšnou loňskou premiéru navazuje druhým ročníkem akce Test Fest. 400 kol 25 značek na jediném místě – připravené k otestování jen pro vás. Je jen na vás, které si vyberete pro terénní prověrku a kolik jich za celý den stihnete vyzkoušet. Test Fest se letos odehraje na dvou místech: startujeme 17. dubna na Moravě (Olšany, farma Bolka Polívky) a týden poté pokračujeme v Čechách (zámek Svinaře – stejně jako loni). Veškeré informace a přihlašovací formulář najdete v ukázce z tohoto vydání. Pozor: kapacita je omezena počtem testovacích kol! Neváhejte tedy.







KOV ŽIJE. POPRÁVU.: V poslední době jsme se věnovali především karbonu coby progresivnímu materiálu, avšak dominantní je v případě rámů kol stále kov. Podívali jsme se proto velmi podrobně právě na něj – na jeho vlastnosti, na možnosti jednotlivých slitin, jejich výhody, nevýhody, rozdíly mezi jednotlivými řadami i materiály samotnými. Článek přináší podrobnou sondu mezi hliníkové slitiny, ocel, titan a magnesium, seznamuje se základními pojmy. Mimo jiné se dočtete o rozdílech mezi hliníkem řady 6×xx a 7×xx, ale to je jen drobek z celého koláče informací.







BUDOUCNOST JE VE DŘEVU?: Rozhovor s německým designérem se točí okolo jeho kola s dřevěným rámem. Ne ledajakým – trubky nejsou dřevěné „ingoty“, ale jsou pracně vyrobeny z mnoha tenkých vrstev dřeva, zadní planžetová stavba s „programovanými“ vlastnostmi myslí na tuhost i komfort. S uhlíkovým kompozitem je toho ale podobného ještě více.







ROZHOVOR S PŘÍCHUTÍ PUNKU: S rubrikou Lidé, práce, osudy vás vtáhneme do světa punku: vyzpovídali jsme Romka Hanzlíka, který mimo to, že je nadšeným cyklistou, hraje na kytaru ve skupině Už jsme doma, vlastní agenturu zastupující například Visací zámek, Plastic People Of The Universe, herce a zpěváka Jiřího Schmitzera a další, pořádá festivaly.







ČAS NA SERVIS ČEPŮ: Na sezonu je dobré být připraven, což pro majitele fullů znamená mimo jiné i údržbu zadního odpružení, především čepů. Náš podrobný foto-návod, ale i rady a tipy (doplněné o zkušenosti jednoho z výrobců) mají ambice vám pomoci.







MTB ŘÍDÍTKA – KTERÁ JSOU PRO MNE TA PRAVÁ?!: Soudě nejen podle častých dotazů proudících do redakce je výběr MTB řídítek často oříškem. Není se co divit, tvarů i šířek je spousta, stejně tak disciplín a požadavků jezdců. Připravili jsme pro vás proto průvodce, rádce pro výběr, a doplnili jej názory hned šesti jezdců, závodníků i hobíků z XC i DH a FR, aby i oni přidali svůj pohled, protože volba řídítek je velice individuální záležitostí.







MS V CYKLOKROSU, TÁBOR 2010 Na našem serveru iVelo.cz jste mohli najít mnoho materiálu spojeného s MS v Táboře – reportáže, videa, rozhovory. Ještě více jsme si ho ale schovali pro Velo: co vše se skrývá za úspěchem Zdeňka Štybara, co vše je schopen pro něj udělat (lidé kolem něj, trenér, přítelkyně, šéf týmu, mechanici, táta, lékař, fyzioterapeut…), rozhovor se Zdeňkem, s Kateřinou Nashovou, ale také řada zajímavostí z Tábora, slavné osobnosti podél trati atd. Velká porce cyklokrosu čeká jen na vás!





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 18.2.2010 v 13:58

    Velo číslo od čísla je jen lepší:-)

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 18.2.2010 v 18:22

    YES! BEST!

  • anonymní uživatel Galda (440952838) 18.2.2010 v 19:12

    Parádní časák!

  • anonymní uživatel jose 19.2.2010 v 9:15

    sa mi vidi ,ze hej

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí