Polcster: zemětřesení na vlastní kůži!

Autor: Polcster, vydáno: 2.3.2010

Filip Polc v rámci své jihoamerické mise nedobrovolně poznal sílu přírody a stal se svědkem jednoho z nejničivějších zemětřesení v Chile. Zde jsou jeho zkušenosti…


Poslední víkend jsem měl v plánu závod v La Parva, což je 4200 metrů vysoký kopec asi 40 km od Santiaga. V pátek jsme měli první tréninky, na super rychlé trati. Vypadá to tam jako na měsíci, skály, prach, šotolina… takže něco uplně nové, jak pro mě, tak i pro ostatní, kteří jsme zde zůstali po závodě ve Valparaisu (tento závod Filip vyhrál, jak jsme již informovali v jednom z článků pozn. red.).





Ale co čert nechtěl… magické trojky přinesly velké neštěstí pro střední a hlavně jižní část Chile. Bylo 3:33am a měl jsem pocit, že se zdá něco hodně akčního. Spal jsem na třetím poschodí našeho malého apartmánového komplexu. Odhrnu závěsy, no stále mám pocit, že něco není v pořádku s mýma očima. Viděl jsem všechno rozmazané, ikdyž venku byla tma. Rozmazané – protože celý barák se třásl všemi směry a vibrace byly opravdu velmi silné.

Auta na parkovišti a lidi ve vedlejších bytech vřískali, běželi ven z domu. Elektrika mimo, slyšeli jsme jen padat skleničky a talíře… všichni jsme se potkali u vchodových dveří a hned jsme letěli ven. Celé to trvalo 2,5 minuty, což je fakt dlouho, zvláště když se to stále stupňovalo a nevěděli jsme, zda to budova ustojí.

Byli jsme z těch šťastnějších a naštěstí i dost daleko od epicentra, kde to vypadalo asi tak, jak jste viděli u nás v TV.





Je tu už přes 300 mrtvých, popadané mosty, domy, garáže pro auta…

V sobotu jsme zažili dalších 10 slabších otřesů… to jsme už brali celkem v pohodě, už se jen trošku třásly drinky na stole. Hehe.

Byl to můj první zážitek tohoto druhu a nedokážu si představit, že bych byl v kůži těch lidí více na jihu.





Letiště je také poškozené, takže uvidím, kdy se mi podaří odletět… Měl jsem letět v pondělí, ale letiště je na 72h uzavřené a tak doufám, že se mě podaří dostat se do letadla v úterý ráno a potom následně večer z Rio de Janeira do Vídně…

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Rasty (frsite.wz.cz) 2.3.2010 v 13:22

    sada

  • anonymní uživatel paprika 2.3.2010 v 13:56

    to dobra foto ta CURVA = KU*VA :D

  • anonymní uživatel BaSS (jzec (a) centrum.cz) 3.3.2010 v 0:35

    Ty Kravo.No comment.

  • anonymní uživatel palec 8.3.2010 v 18:49

    mazec

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí