Report: Agang Represent for BMX

Autor: Štěpánisko, kategorie: Report, vydáno: 13.3.2010

Minulý víkend proběhl na letňanském výstavišti v rámci veletrhu For Bikes závod Agang Represent for BMX. Více než třicet pozvaných riderů se sjelo ze všech koutů republiky, aby zde poměřili své síly v prvním BMX contestu letošní sezóny.

V jedné z hal zahrnutých do výstavy For Bikes vyrostl jednoduchý, ale na závody absolutně postačující park. Dva rádiusy a mezi nimi dva fanboxy, přičemž jeden z nich disponoval i rádiusovým dopadem a tak byla možnost skákat jak z odrazu do dopadu, tak i opačně, z dopadu do odrazu. Závod byl určen především pozvaným riderům, ale možnost přihlásit se dopředu přes internet měli všichni a kdo tedy chtěl a byl organizátory vybrán, mohl se tohoto contestu zůčastnit.






Kvalifikací se prokousalo 15 nejlepších, kteří si to rozdali o vítězství v odpoledním finále. Finále se jelo formou pěti dvoukolových heatů po 3 riderech. Jak už tomu bývá zvykem, jelo se opačným způsobem, než byly výsledky kvalifikace. Postupně tedy v každém heatu přituhovalo a k vidění byly zajímavější a obtížnější triky. Jako úplně poslední do parku vyjel Michael Beran a předvedl takové peklo, že každému bylo hned jasné, že tento závod se změnil na souboj jen o druhé místo.






Třetí místo si vyjel Zdeněk Pešek za 360 flatspin, flair nebo barspin to x-up. Druhé místo za mega triky jako triple whip nebo 360 double whip bral Dave Janáč. První místo s náskokem minimálně jedné třídy vybojoval už zmíněný Michael Beran. Frontflip no-hand, 360 double whip, monstrózní flair nebo flairwhip, to všechno na první pokus a absolutně na čistotu. Michal byl na závěr ještě vyhecován diváky a speakerem, aby zkusil něco, co nemá tak úplně na litry. Po chvilce přemýšlení to Michal rozjíždí na funbox a dává bikeflip, odjeto jak jinak než opět na čistotu.






Agang Represent For BMX odstaroval letošní sezónu podařeným závodem, který proběhl bez zbytečných prostojů a během kterého bylo stále na co koukat. Rozhodně se dá říct, že tenhle contest celou výstavu For Bikes hodně ozdobil…






Agang Represent For BMX – výsledky:

1. Michael Beran
2. Dave Janáč
3. Zdenda Pešek
4. Ondra Bělohoubek
5. David Benda
6. Dan Jurečka
7. Tom Řanda
8. Tomáš Jeleň (SK)
9. Tomáš Kudrnáč
10. Jirka Grygar




No a vzhledem k tomu, že tenhle report napsal Štěpánisko, je všem asi jasné, že se tady již brzy objeví i video z tohoto závodu. A již brzy v tomto případě znamená již zítra…




Text: Štěpánisko
Foto: K. Carbová a Michaela Egli

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí