Horsefeathers Bikepark Fajtův Kopec

Autor: HF crew, vydáno: 2.7.2010

Horsefeathers bikepark Fajtův kopec začal být budován v květnu roku 2009, za účelem letního provozu Ski areálu ve Velkém Meziříčí na Fajtově kopci. Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí leží v samotném srdci Českomoravské vysočiny. Dostupnost tohoto střediska je vzhledem k přímému napojení na dálnici D1takřka ideální.

Přímo v areálu je možné využít parkoviště s kapacitou 200 míst. Bikové epicentrum se nachází v nadmořské výšce 550 m s převýšením 70 m. Horsefeathers bikepark Fajtův kopec osloví převážně ridery gravity disciplín, které přitahují v posledních letech čím dál víc nadšenců, jak mezi mladými ridery, tak i mezi těmi staršími, kterým jízda v terénu přináší pocit volnosti a relaxace.

V bikeparku jsou v provozu tyto tratě:
- Slalom (speed dual)
- Pumptrack
- Forest track (freeride – enduro)
- DH track
- Slopestyle
- Dirt Jump Area
- 4× track (250 m)
- XC track (3 km)

Bikepark disponuje lyžařským vlekem, který bikery po zdolání určité sekce vytáhne zpět nahoru, kde je možné opět zvolit jednu z 8 tratí, které vám dokáží posunout vaše dovednosti opět o stupeň výše.



Jeden z rezidentů parku a HF teamrider Tomáš „Leader“ Zejda bude mít v Horsefeathers Bikeparku na Fajťáku i svůj tréninkový camp určený všem zájemcům. Za pár dní se zde o tomto campu dozvíte další informace…




Největší novinkou pro tento rok bude otevření tzv. FOAM PITU. Jedná se o bazén, který je místo vody naplněn molitanem a slouží k natrénování těch nejsložitějších triků či jen pro osvojení základů v dirt jumpu.




Jsme si vědomi, že všichni nepotřebují mít naplavený adrenalin v krvi z jízdy mezi stromy, a tak pro všechny návštěvníky je zde připravena půjčovna terénních koloběžek a tříkolek, které je radno pouštět jak šusem po travnaté a rovné sjezdovce, tak i mezi branky na naši slalom dráze.






V areálu bikeparku je v provozu zrekonstruovaná restaurace, penzion a stylový SKI BAR, kde se pravidelně pořádají kulturní a společenské akce.

Veškeré podrobnosti o bikeparku (články, fotogalerie, videa) je možno sledovat na stránce na facebooku a na www.tbike.cz, kde pro Vás připravujeme speciální sekci Horsefetahers bikepark Fajtův kopec. Další důležité informace o provozu areál najdete také na www.skivm.cz

Ceník vleku pro bikery:
2 hodiny 120,– Kč
4 hodiny 200,– Kč
1 den 250,– Kč
1 jízda 30,– Kč
FOAM PIT 50,– Kč / den

Ceník vleku pro širokou veřejnost – půjčovna tříkolek a koloběžek:
1 jízda 40,– Kč
5 jízd 150,– Kč
10 jízd 250,– Kč
20 jízd 400,– Kč

Pravidelný provoz So-Ne 11–19 hod. Individuální provozní dobu lze domluvit na tel. čísle 724 425 848.

Pokud byste chtěli Horsefeathers bikepark vyzkoušet, Horsefeathers board shop Brno Vám nabízí možnost obdržet volné lístky jak na vlek, tak i na jízdy na tříkolkách. Více už se dozvíte při jeho návštěvě na Minoritské 12, Brno, nebo webu www.hfshop.cz

Tak na Fajťáku v létě zdááár!

Diskuze

  • anonymní uživatel fildak (filip.kolo (a) seznam.cz) 2.7.2010 v 10:50

    sak uz je leto ne?? :D

  • anonymní uživatel Polos 2.7.2010 v 12:13

    no, hej. Mel bych strach, ze ten foampit preletim. Trosku mensi na delku ne?

  • anonymní uživatel Jehněson (bizoní pij) 2.7.2010 v 12:30

    tak ho přeskakuj a máš to ne?!

  • anonymní uživatel Stan 2.7.2010 v 14:53

    2 Polos: to se ti opravdu jen zdá. Škoda, že vedle něj nestojí někdo s kolem. Je fakt dostatečně velkej. Na délku tipuju tak 6 metrů.

  • anonymní uživatel smoke 2.7.2010 v 14:55

    tak to zaleži na odrazu, dal bych tam trošku prudši,at to někdo nepřeletí:D,ale at leti do vyšky

  • anonymní uživatel Tomas 2.7.2010 v 15:21

    Foampit je na delku opravdu 6 m a odraz se bude ladit při prvních testech, fotka je jen ilustrační stav po umístění konstrukce!

  • anonymní uživatel dejna 2.7.2010 v 18:04

    chtelo by to z foampitu nejaky pekny vylez..at se nemusi lidi vracet pres najezd

  • anonymní uživatel palin (poleno666 (a) seznam.cz) 10.7.2010 v 13:49

    tak huž chlapy. víte jak to je. jestli má někdo z Vás vymazáno, tak ať si to klidně přeletí. nájezd bude mít označenou ideální rozjezdovou vzdálenost.

  • anonymní uživatel Lukáš (...) 22.9.2010 v 20:23

    JE tam něco pro začátečníky?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí