MRSN 4down 2010: Finálová bitva

Autor: Navy, Nitro, Prochajda, vydáno: 18.10.2010

Je neděle ráno a po dalším těžkém večeru asi jen málokdo čekal tak příjemné probuzení a asi jen málokdo věřil svým očím, když se díval na azurově modré nebe, na kterém nebyl ani sebemenší mráček. Ovšem takovéhle počasí Michalovi přáli úplně všichni, a možná i proto kocovina zmizela jako pára nad hrncem a všichni se šli bavit na svah.









Po sobotní kvalifikaci, do které nastoupilo přes 200 závodníků, se na start finálové bitvy postavilo 64 nejrychlejších bojovníků v obou mužských kategoriích a svůj souboj spolu svedla i desítka buchet. Slovo bita je ovšem třeba brát s velkou rezervou, protože i když je součástí Marosany závod, nejde až tak úplně o závodění v tom pravém slova smyslu, ale spíš o přátelské utkání. Na Marosaně se neřeší žádné zbytečné formality, všichni se sem prostě přijeli bavit a dohromady si užít poslední velkou akci sezóny.






Sjezdovka Portášky byla plná fandících diváků odshora až dolů, a když jel dolů Marosana, z jejich řad bylo slyšet jen obdivné „Hele, jede Márošák!“. Ten člověk je prostě symbol a celá Marosana je i oslavou jeho celoživotního přínosu bikovému sportu. Své jízdy si Marosana užíval a jel je hlavně pro diváky. Na každém skoku tak padlo něco pro oči fandícího davu.






Odpoledne plynulo a každou jízdou se počet bojovníků zmenšoval až na startovní listině zůstalo jen nekolik finallistů. Samotné finále otevřeli holky. V jejich kategorii s velkým náskokem zvítězila Lucka Bohuslavová před Janou Trojanovou, která až těsně před cílem v sedě přespurtovala Terezu Votavovou. Na čtvrtém místě pak dojela Martina Očarlíková. Nutno podotknout, že holky se toho nebály a skákalii většinu skoků včetně přescesťáku, a za ti jim patří respekt!






V obrovsky dramatickou bitvu se proměnilo finále kategorie open. Tahle jízda jasně ukázala, že ve 4down je třeba makat až do konce a nenechat nic náhodně. Celá čtveřice se dolů řítila v těsném závěsu za sebou, skupinu vede Štěpán Novotný, diváci fandí, přescesťák skáčou všichni za sebou, gap to samý, transfer objíždí všichni až na Hynka Strouhu, který ho skáče a letí přes své soupeře! Chumel se blíží do konce, všechno se zdá být jasné, ovšem třicet metrů před cílem Hynek na třetím místě letí přes klacky a propadá se na místo čtvrté. Třetí je hodně velké překvapení Láďa Klauz, druhý dojíždí Jirka Hubínek a vítězem této kategorie se stává Štěpán Novotný.






Hodně sledovaným bojovníkem byl samozřejmě nejrychlejší rider kvalifikace Matěj Charvát, který ve všech jízdách vítězil s velkým náskokem. Osudová se mu ale stala jízda poslední, ve které chyboval, spadl a dokončil ji pouze pro diváky. Naopak velkým hrdinou se stal Ory Bárta, který si před svými soupeři vytvořil dostatečný náskok a s přehledem letošní Marosanu vyhrál a odvezl si z ní tak i cenou trofej v podobě rytířského štítu. Za Orym proběhl ještě dramatický souboj o druhé místo, které nakonec vybojoval Petr Třešňák před Krabem.






Kompletní výsledky najdete na webu časoměřičů danutiming.cz:
- kompletní výsledky sobotní kvalifikace
- finále kategorie WOMAN
- finále kategorie OPEN
- finále kategorie ELITE






Marosana je oslavou a svátkem všech bikerů a ta letošní se díky tvrdé práci celé realizační crew, absolutnímu počasí a obrovské podpoře diváků povedla líp, než si asi většina z nás představovala. No a teď už nezbývá nic jiného, než si někam do paměti napsat, že Marosana End of the Season 2010 vol. 12 byl rachot toho největšího kalibru…




Marosana Never Dies!







Tímto reportem samozřejmě přísun materiálu z letošní Marosany nekončí. Následovat bude několik fotogalerií a koncem týdne se pak můžete těšit i na video od kluků z Fullface Production…






Nezapomeňte, že odkazy na vaše galerie, videa a reporty můžete vkládat do společné databáze v sekci Race Foto



Text: Navy
Foto: Josef Mrázek, Patrik Procházka




Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel jose (stetir (a) centrum.sk) 18.10.2010 v 10:30

    no Marošák sa zasa pochlapil s celym zabezpecenim a organizovanim

  • anonymní uživatel čelkis 18.10.2010 v 11:15

    NEJVÍC BYL STEJNĚ SOUBOJ STROUHIČ A SPOL. TO NEBYLA JÍZDA TO BYLA MELA :)

  • anonymní uživatel weriss 18.10.2010 v 19:01

    drave fotky :))) uz se tesim na pristi rok :-)))))))

  • anonymní uživatel karlos (faxswitch (a) seznam.cz) 18.10.2010 v 21:02

    No, ja se Strouhičem potřeboval strašně srát už na laně a řikaly sme si že by byla prdel kdyby sme přijely ke startu a že startujem. A ejhle, my fakt startovaly, takže sme ještě pospíchaly dolu jaxviň a závodily ještě mezi sebou :D:D:D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí