Velo 02-2011

Autor: Ruda Hronza, vydáno: 28.1.2011

Na co že se můžete těšit? Mimo jiné na opravdu masivní dávku premiérových testů. První test RB IQ 29 v ČR, v souboji čtyř se představí nový kompozitový Author Revolt 29, nová Merida Twenty-Nine a inovovaný Trek X-Caliber. A mnoho dalšího!






S HVĚZDAMI NA NORTH SHORU – Simmons, Lopes, Schley a Hestler v expresní Velo zpovědnici. Rob Trnka měl při svém pobytu v USA jedinečnou příležitost nejen vyzpovídat tyto čtyři velikány světové MTB scény, ale také si s nimi pořádně zajezdit na legendárním North Shoru.




BAJKOM K TAJCHOM aneb když nechybí nadšení a odvaha, vlastní traily nemusí být snem. Jano a Peter by byli dva obyčejní slovenští bikeři, nebýt ovšem jejich projektu Bikom k tajchom. Mají rádi kraj, kde žijí, pro jeho krásu a bikovou přívětivost, ale velmi je mrzelo, že jej ostatní bikeři příliš nenavštěvují. Mrzelo je natolik, že se rozhodli vyznačit pro ně a upravovat aktuálně 100 km tras, vytvořit jim zázemí, poskytovat informace. To vše ve svém volném čase.




SOUDNÍ ZNALEC CYKLISTIKY. Petr Kohoutek v rozhovoru vypráví nejen o této své profesi, její náplni, zajímavých případech či rozdílných přístupech k ní, ale také například o vzdělávání mechaniků nebo fungování asociace prodejců kol.




ČESKÝ MECHANIK – DOBRÝ MECHANIK. První lednový týden tohoto roku se do Brna sjeli mladí mechanici ze čtyř evropských států, aby zde soupeřili v různých dovednostech týkajících se servisu motocyklů a jízdních kol. Především cyklistická část soutěže Europacup byla v mnoha ohledech jedinečnou průkopnickou akcí. Vedle reportáže najdete v novém Velu i zajímavé rozhovory a pohled na možnosti vzdělávání v oboru.




JAK PRUŽÍ PRUŽINA, JAK TLUMÍ TLUMIČ – v nitru vidlic na stopách jejich základní funkce.




RB IQ 29 RACE exkluzivně v rubrice Velo stars 2011. První devětadvacítkový full české produkce, první test v ČR! CULT VS. KULT, mládí vs. zkušenost, AGang Cult 3.0 vs. Yeti 575 a 150 mm terénní dravosti v kategorii enduro. CVIČENÍ KOORDINACE A ROVNOVÁHY jako prevence zranění i pomoc při jízdě. Žádné činky, dokonce ani žádné kliky a leh-sedy, na posílení hlubokého stabilizačního systému existují jiné fígle. Dlouhodobá zkušenost Kamila Tatarkoviče jako bonus.




ŠTYBAR NEPŘEKVAPIL a bez problémů vyhrál domácí mistrovství. Jako bonus k reportáži portrét vítěze Českého poháru Toi-Toi Cup Davida Káška i pohled na blížící se MS.




BUDE Z MTB LETNÍ CYKLOKROS? Zkracování bikových XC tratí pokračuje. Závodní mountainbiking jako relativně mladé cyklistické odvětví stále hledá cesty svého dalšího vývoje a řeší podobné úlohy jako jakýkoliv jiný sport – divácká atraktivita, zajištění zájmu médií, přizpůsobení se dynamické době. Možná nám ale mezitím uniklo, že současné cross-country coby vlajková loď závodů horských kol a nositel jejich olympijské identity, je dnes úplně jiný sport než před dvaceti patnácti lety. Mnozí škarohlídové by mohli dodat, že neodvratně spěje k tomu stát se letním cyklokrosem na kolech s širšími plášti. Vždyť i ty obruče ráfků jsou mnohdy prakticky stejné, když registrujeme pokračující trend devětadvaceti­palcových kol…




Diskuze

  • anonymní uživatel Scoty (heineken881 (a) centrum.cz) 31.1.2011 v 17:28

    VELO BEST!

  • anonymní uživatel jirik 1.2.2011 v 11:32

    je tam zajimavy ten clanek o vidlicich a tlumicich... doporucuju se dovzdelat...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí