Kona Bikepark Špičák opening

Autor: Lukáš Louda, vydáno: 15.6.2011

O víkendu proběhl v Kona Bikeparku Špičák oficiální opening. Ač počasí neříkalo, že se moc opálíme, na jihu bylo vše jinak. Přece jen to mám na Špičák cca 300km, tak proč si to neužít třeba i v dešti. V sobotu je ale krásně a to vydrží skoro i celý víkend.



Hned po příjezdu do Kona Bikeparku Špičák vás potěší, že si máte opravdu kde vybrat kam zaparkujete a rozložíte depo. Takže můžete zvolit trávu, asfalt… Na Špičáku jezdí čtyřsedačková lanovka. O tomto víkendu jezdila nonstop. Systém odbavování s kolama je takový, že kolo dáte do stojanu a obsluha vám ho pověsí hned vedle vás nebo za vás. Věřím, že to může být fuška to celý víkend nakládat, ale trošku úsměvu by obsluze neuškodilo stejně jako šetrnější nakládání a snaha vyhnout se ventilku (osobně mi to jelo dvakrát na ventilku). Pánové by si měli vzít příklad ze slečny nahoře v restauraci:). Když vyjedete nahoru otevřou se před vámi všechny traily a vy si jen můžete vybrat na co se cítíte.





V parku jsou teď oficiálně až z vrchu tři traily. Dá se to samozřejmě různě namotat a to tak, že pak ani sami nevíte kudy jste to tu jízdu předtím jeli. Traily se jmenují Black Friday, Forest Virgin a Struggle. V dolní části se potom nachází úplně nový lávkový trail Air Stone a pak starý známý Jump park složený ze 4 lavic. Dole na malých překážkách u prostoru nástupu na lanovku se potom vyblbnou začátečníci a děti.

Black Friday: Tento trail je asi nejvíce skákavej. Najdete zde skvělé klopenky, dvojáky různých rozměrů, lavice, wallride prostě vše na co si vzpomenete. Trail je postaven pro všechny, takže když si někdo na skok nevěří, tak ho jednoduše projede nebo objede. Tento trail mi přišel jako nejzábavnější, ale to je můj názor. Vybere si tu opravdu každý a každého baví něco jiného.

Struggle: Jedná se o zde nejtěžší a nejrozbitější trail. Cedule na začátku Only expert varuje, že kamenů bude více než dosti. Trať je krásně zamotaná a místama opravdu hodně technická doplněná o skoky, lavice, dropy a zavřené zatáčky. Struggle mě bavil, ale závodit bych na ní nechtěl:). Opravdu složitá a technická trať. Na této trati se jezdí i evropský IXS.

Forest Virgin: Tento staronový trail je hodně zatačkovitý, ale taky krásne vyšejpován a zábavně postavený. Najdete zde spoustu klopenek které se pod lanovkou kroutí jak had. A lesní pasáže vás taky nejednou vyškolí :)





Zhruba v půlce kopce se všechny traily různě kříží a vy si můžete tratě nakombinovat dle libosti.





Kdo má v oblibě lávky, tak ať na rovince před skokem přes potok odbočí vpravo a tam se vyblbne do syta. Jsou zde lávky různých rozměrů a taky pár dropů. Je fajn, že se většina odehrává v malé výšce takže nepadáte ze 4 metrů, ale i tak jsou tam občas dost zákeřné místa.

Po ježdění byly v plánu koncerty. Koncert Status Praesents nenechal suché triko na nejednom bikerovi. Ať už za to mohlo pogo nebo lehký déšť.





Opening byl i prvním Simpleride kempem. Sám velký Gaspi s družinou se tu starali o děti, muže a ženy jako by byly jejich vlastní. Kdo byl na Špičáku si taky asi pokládal otázku: Kde se tu bere tolik žen na kole? Tolik jich snad nejezdí v celé ČR.

Opening se opravdu povedl, chválím všechny od stavitelů, organizátorů až po obsluhu v hospodě. Kdo přemýšlí zda na Špičák vyrazit, tak za mě zaručeně ANO. Je tu perfektní zázemí, rozumné ceny, velké možnosti ubytování jak ve stanu tak i v teple pod peřinou…

Nebudete litovat a když ano tak Geiss je kousek.

Pro úplnost: denní jízdné 420 Kč, další informace najdete na webu http://sumava.spicak.cz

Titul magor víkendu vyhrává NETRO za jeho 360 na skoku přes potok na sjezdové Koně Stab.





 

Diskuze

  • anonymní uživatel mrkevvzime 15.6.2011 v 10:05

    opakujou se odstavce ;)

  • anonymní uživatel frrrr.. 15.6.2011 v 10:22

    najaka galerka by nebila?

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 15.6.2011 v 10:25

    mrkevvzime: opakovani je matka moudrosti :) - opraveno, diky za info

    frrr: autor ma jeste v zaloze galerii, ta bude zverejena tusim, ze na rajceti, urcite se o tom dozvis

  • anonymní uživatel frrrr.. 15.6.2011 v 10:34

    dikes:)

  • anonymní uživatel Čárys ze 72O.cz (seven20 (a) volny.cz) 15.6.2011 v 13:10

    a nějaká galerka je třeba i na 72O.cz... kdyby měl někdo zájem. Jinak pěknej článek a snad jen bych dodal, že holky tam byly proto, že kemp vedl idol ženských srdcí Manas Tomek, a tomu žádná neodolá ! :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí