Report: CTM MS DH Cup Bílá

Autor: DD, kategorie: Report, vydáno: 4.10.2011

Další kolo CTM MS DH Cupu hostila nová lokalita v Beskydech, konkrétně lyžařské středisko Bílá. Nová trať není nijak náročná, ale pár záludností se na ní našlo, například dva prudké úseky po startu, nebo rock section uprostřed, kde zůstalo za víkend dost materiálu ze závodních speciálů.

Je spíše rychlá, zvlášť za sucha, které uplynulý víkend panovalo. Víc možná napoví video z helmet cam. Počasí nemohlo dopadnout na začínající říjen lépe, a tak se mohly závodníci i divačky spoře obléknout. A v obou případech se bylo na co koukat. Když pomineme ženské vnady, tak podívaná na nejlepší v „rychlých“ kategoriích byla náramná.





Na start předposledního závodu se postavilo něco kolem 130 závodníků a závodnic. Většinou nechyběl nikdo ze stálic poháru, v hobby kategorii měl omluvenku d:key rider Kubas Kliment, po zranění z Malina Brda ho tou dobou kuchali doktoři a dávali ho do kupy na příští rok v elitě.

Každopádně nejen první z hobby a elity dávali strašnou, v semifinále nasadil laťku v juniorech Jan Uruba, kdy zalítl vůbec nejrychlejší čas dne 02:09:96 a tím se stal nekorunovaným králem Bílé. V ženách se žádné překvapení nekonalo, MX ostřílená Jana Bártová vyhrává letos co se dá a i tentokrát potvrdila roli šampiónky. Kategorii nejmenších „super Nadějí“ oživila účast malé slečny, Niny Kuchyňkové, nicméně vyhrál, i když těsně, syn známého frontflipmana Oliver Gombala.





Smolařem dne se stal právě Gombik, když dokázal prorazit jak v semi tak i ve finále. Tím se vzdal předních příček v masters, kde držel žezlo pevně a neohroženě Peter Drábik, který se nenechal ohrozit Jardou Chytilem. V ostatních kategoriích se víceméně žádné překvapení nedělo, supermástry ovládl opět Leo Mácha, v hobby bral zlato Rico Šplíchal, v juniorech si udržel prvenství Jan Uruba, i když zázračný čas ze semi nezopakoval, no a v elitě dostal nejrychleji svůj bike do cíle Martin Mikulenka, před Dodem Javorníkem a Vlastou Hynčicou, který už se těší na příští rok do masters, kde by už věkem mohl pár let být. V elitě se ukázal i stavitel místní trati, Petr Kantorek, který svým dravým stylem předvedl celkem tradičně pád pro diváky a i přes to, že seděl na půjčeném kole a po dlouhé době, dokončil na slušném 8. místě.





A diváků bylo dost, jak je na Valašsku zvykem fandili, počasí vyšlo na jedničku, obsluha lanovky pomáhala ochotně s nakládaním, prostě další ze závodů co se povedly a myslím že si je všichni pořádně užili. A o tom to je. Komplet výsledky, fotky a spousty dalšího najdete klasicky na webu poháru.

 



Text, foto, video: Deathdog

Diskuze

  • anonymní uživatel Farmer 4.10.2011 v 11:15

    lol jaky helmet cam :D ...priste jeste vic natocit do zeme :D

  • anonymní uživatel Keli 4.10.2011 v 11:18

    Farmer: pokud mas lepsi, dej odkaz, diky. Pokud nemas,tak mlc.

  • anonymní uživatel DD 4.10.2011 v 12:00

    2farmer, mam ji nove a chtelo ji to dat vys...pokus/omyl, tentokrat omyl :-)

  • anonymní uživatel praotec bystřického downhillu 4.10.2011 v 13:32

    Video fajn, asi hodně piva :-) DD, kdy vyjde ještě report ze sobotního večera?? :-D

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 4.10.2011 v 14:34

    sobotni vecer byl tentokrat v rodinne atmosfere :-)

  • anonymní uživatel Jeeny 4.10.2011 v 19:43

    Na Bílé je krásně, ale to video je celkem odpad. Pardon. Ne, že by to bylo jízdou, ale ten úhel a celková kvalita natáčení nestojí za nic

  • anonymní uživatel Pekel ( (a) seznam.cz) 4.10.2011 v 20:23

    www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 4.10.2011 v 21:59

    2jeeny, ja to vidim prave naopak, pro me je moje jizda spis odpad, video jsem delal pro lidi co to tam neznaji a bohuzel se nepovedlo...viz vysvetleni niz...vic uz k tomu fakt nemam co rict, jen snad dej vic piv, pohnapej vic koz a mej se fajn :-D

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 4.10.2011 v 22:40

    Pekel kura ty si pekelně rychlý!!Ale možná to bude standard...V mém případě totiž ještě nemám ani udělaný Schladming 2008:-D

  • anonymní uživatel Pekel ( (a) seznam.cz) 5.10.2011 v 5:43

    Viťa: Použiju DH terminologii: Kdybych se tam tak strašně nezrušil, mohlo to být už v pondělí:)

  • anonymní uživatel Jozef Gombik Gombala (ackpartners (a) szm.sk) 7.10.2011 v 21:07

    :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí