Animal Jungle Secrets 2011 - finále

Autor: d:key, kategorie: Video, vydáno: 7.11.2011

Druhý ročník soutěže Animal Jungle Secrets jde do svého finále. Stejně jako loni i letos vybrala porota šest trailů z celé České republiky, které na vlastní kůži vyzkoušela. Abyste si i vy mohli všechny prohlédnout, má pro vás server dolekop.com exklusivní videa ze všech šesti spotů. No a abychom Animal Jungle Secrets a hlavně jarní otvíračku těm nejlepším stavitelům zpříjemnili, rozhodli jsme se vyhlásit veřejnou část celé soutěže. Trail (respektive jeho stavitelé), který tady na d:key získá nejvíc hlasů, od nás dostane sud piva a maso na grilovačku na jarní otevíračku! Stačí ve veřejném hlasování (hlasovací formulář najdete o pár řádků níž) nasbírat nejvíc hlasů. Hlasovat může úplně každý a to až do pondělí 14.11.2011!






Progress trail Sopka

Stavitelé ze Sopky se do soutěže dostali už loni, dokonce se jim podařilo skončit na druhém místě, a tak celý natěšený běželi s prvním jarním sluncem ven a postavili novou trať. Trail najdete na kopci nazvaném Kozí díl, kterýmu ale lokálové říkaj Sopka, poblíž Nejdku u Karlových Varů. Hned jak vjedete do města, odbočíte doprava kolem stadionu a dojedete až dozadu k lesu s pokladem.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení



Rapopark

Dle názvu se dá soudit, že tady se bude jednat o nějaký bajkový hip hop. Vše je ovšem jinak. Kopec s trailem se totiž nachází nedaleko městečka Rapotín, což je takový předměstí Šumperka. Až sem vyrazíte, právě v Šumperku odbočte směr Rapotín a sledujte cedule Skládka nebo Motocross, popřípadě se zeptejte nějaké starší babičky, kde je Rapotínská stráň. Obě dvě místa leží vedle sebe, a to nalevo od silnice, a nad mx tratí naleznete v lesíku Rapopark.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení



Jamky trail

Tohle místo, kterýmu lokálové řikaj „Džamky trejl“, se nachází u městečka Plasy, což je nějakých dvacet kilásků na sever od Plzně. Až se sem vypravíte, najdete to velmi jednoduše. Po silnici od Plzně, která se jmenuje překvapivě Plzeňská, dojedete do centra Plas a za místním klášterem zahnete vlevo na ulici Lipová. Po cca dvě stě metrech projedete branou a jste v Pekle, tak se totiž tahle část města jmenuje. Po dalších sto metrech rovně dorazíte ke stromu s křížkem, naposledy se pomodlíte a uhnete doprava na prašnou cestu a na jejím konci je les a v něm to je. Kdybyste si náhodou nebyli jistý, tak tahle prašná cesta vede kolem dvou baráků a v tom větším bydlí Jirka Korec, jeden z tvůrců trati.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení



Frandlín a Lipánek

Místo ke svezení napůl cesty mezi Jindřichovým Hradcem a Telčí pojmenovali lokálové podle freeridingu a vesnice Brandlín, poblíž které traily najdete. Trefíte sem jednoduše, v Brandlíně, pokud jedete od Hradce, zabočíte na náměstí pod obchodem doprava, pokračujete rovně asi kilák, až dojedete ke Klepákově rybníku a nalevo od něj se nachází chatky a hospoda. Projdete doleva kolem jejich plotu, a ten když skončí, začíná trail. Frandlín je takový malinkatý zalesněný kopeček, spíš rovina, osázená lávkama, kterých tam je asi dvacet pět. Na výběr je několik lajniček kolem tři sta až pět set metrů. Hnedka o kus dál je ovšem další trail, Lipánek, takový kvůli plynovodu vykácený pás mezi dvěma lesy. Najdete ho snadno, cesta od lávek je značena šipkama.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení



Nový Trail Radětice

Většina lidí bude tohle místo znát pod názvem Freeride Bechyně, ale jelikož je tenhle trail na pozemkách Radětic, mělo by se to spojovat spíš s touhle vesnicí. Někde mezi Pískem a Táborem leží město Bechyně, odkud když vyrazíte směr Bernartice, tak po dvou kilometrech dorazíte na místo u lesa. Trail leží na pravé straně od silnice a je dobře viditelný. Dřív to tady sloužilo jako černá skládka, je to taková rokle, která je velmi členitá, a dá se tu dobře budovat.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení



LP trail

Stěžejní bod při hledání tohoto trailu je obec Rotava. Dostanete se sem, když pojedete z Karlových Varů nebo Sokolova směr Kraslice alias hraniční přechod Klingenthal. Až dojedete do Rotavy, uvidíte, jak se jako by nad ní tyčí kopec Skelný vrch zvaný též Glasberg. Projedete obcí směrem vzhůru, po hlavní ulici skrz sídliště, odtud pořád rovně dál po asfaltce přes louky. Pak začínají baráky, na první křižovatce to pošlete rovně a pokračujete, až narazíte na závoru. Odtud je to do lesa asi dvě stě metrů, a až uvidíte na asfaltu vybržděný stopy, jste v cíli trailu.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení



Který z těchto trailů je podle vás ten nejlepší? Kdo si podle vás zaslouží sud piva a maso na gril na jarní otvíračku?

Progress trail Sopka
Rapopark
Jamky trail
Frandlín a Lipánek
Nový Trail Radětice
LP trail



Vaše jméno a příjmení:

Váš email:

Váš telefon:

Váše celá adresa:



Vítěz této soutěže bude vyhlášen spolu s celkovým vítězem Animal Jungle Secrets ve středu 16.11.2011 v Praze v klubu Sedm Vlků. Tuto událost najdete samozřejmě i na facebooku.



Diskuze

  • anonymní uživatel Jed (Jjedla (a) centrum.cz) 7.11.2011 v 21:57

    Muj stroj nekamaradí z javou a pro ty další rapopark www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel jimi (pavel.jirman (a) volny.cz) 7.11.2011 v 22:10

    jenom škoda že není z každého trailu headcam! jak si mám pak představit tu trať??!!

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 9.11.2011 v 18:51

    do skoro 3 minut se toho dá nacpat si myslím více

  • anonymní uživatel Jerry 14.11.2011 v 12:58

    Tratě jsou super všechny. Kdyby místo p.íčovin byli ty 3 minuty jen z jízdy, bylo by to lepší... nevim koho zajímá nějakej mentál s prkem na kolečkách apod...

  • anonymní uživatel Fanda (boguscz (a) seznam.cz) 17.11.2011 v 12:01

    Hele, proč tam nehodíte dýlky trailů, převýšení a jiný podobný detaily?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí