Video: Trail On

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 31.1.2012

Minulý rok vyšiel trailer na pripravovaný dokument o zjazde v hlavnej úlohe s Matúšom Korytkom. Konečne si môžete pozrieť plnú verziu v ktorej Matúš rozpráva o svojich začiatkoch, o DH i o tom čo mu tento šport dáva i berie. Film vznikol vďaka spolupráci tímu AltwayFilms a štúdia LEMUR.

Natáčanie prebiehalo od mája do novembra minulého roku. V snímke sú použité zábery z tréningu, z pretekov, či priamo z GO PRO. Vo filme sa objavia bikeparky Malinô Brdo Ružomberok, Kálnica, lokality Slovenského pohára v zjazde aj lokálne trate v okolí Prešova.





Matúš Korytko, jazdec Bikemagazin riders: "Som veľmi rád, že som dostal možnosť spolupracovať na tomto projekte. Aj keď bolo natáčanie celkom náročné, užil som si kopec zábavy. Dúfam, že sa film ujme nie len v cyklistickej komunite.“

Jana Kopernická, LEMUR: „Veríme, že dokument zaujme nielen DH komunitu, ale priblíži tento šport aj širokej verejnosti. Divák má možnosť spoznať Matúša na trati i mimo nej, nahliadnuť do jeho začiatkov, prežiť s ním najlepšie úspechy i pády. Zároveň sa dozvie množstvo informácií o downhille.“





Michal Holečko, AlwayFilms: "Tento projekt bol pre mňa určite výzvou. Riadim sa ale filozofiou, podľa ktorej by mal byť každý nový film z našej dielne o čosi lepší než ten predchádzajúci. A tak som pri tomto dokumente skúšal nové postupy či už pri točení alebo pri strihu. Počas jednotlivých nakrúcaní som sa vždy snažil čo najviac priblížiť k samotnej akcii, čo ma takmer stálo jeden z objektívov. Spolupráca s Matúšom bola veľmi príjemná, nakoľko v sebe skrýva dva protikladné charaktery. V jednej osobe som spoznal pokojného a vyrovnaného človeka, ktorý keď sadne na bicykel, mení sa na živel, z ktorého ide veľký rešpekt.“

TRAIL ON
Slovensko, 2012, 17min
Réžia, kamera, strih: Michal Holečko
Námet, scenár, produkcia: Mimi Poklembová, Jana Kopernická
Hudba: Michal Holečko, Marek Smolej, Pavol Jeňo
FOTO: Juraj Novotný, GravityRacing.cz, Peter Kaľavský
www.matuskorytko.sk



Diskuze

  • anonymní uživatel iOp 31.1.2012 v 12:10

    Okamžitě sdílím! Velice povedené!

  • anonymní uživatel peto(dude) 31.1.2012 v 14:00

    pekne video len tie reci o kralovskej discipline ma irituju. Cim je kralovska. Tym ze jazdci vyzeraju jak nejaky ritieri? Si myslim ze je to skor pozerska disciplina nez kralovska. Cest vinimkam, ale uz to ze su to vynimky.

  • anonymní uživatel Sarin 31.1.2012 v 14:29

    Vidim troska problem v koncepcii videa pride mi to ako HowTo pre 4 na zakldnej skole. Rozpravat o tom ze si cisti okuliare pred startom pride asi kazdemu co sedel na biku trocha smiesne.

  • anonymní uživatel Jana Kopernická (jana (a) lemur.sk) 31.1.2012 v 15:08

    Sarin,
    ano, je to tak, video hovori aj o veciach, ktore su pre cloveka, ktory sa venuje cyklistike, uplne jasne. Je to preto, lebo video je vytvorene pre siroku verejnost - aj pre divakov vsetkych vekovych kategorii, ktori sa nevenuju sportu. Dufame, ze aj vdaka tomu sa downhill dostane trosku viac do povedomia. Zaroven verime, ze ak Matus niekoho inspiruje k tomu, aby sa dal na DH, bude svoju bezpecnost brat vazne a vyhne sa neuvazenym chybam.

    Dakujeme vsetkym za pozretie a zdielanie :)

  • anonymní uživatel Maco (maco (a) life4ride.sk) 31.1.2012 v 15:20

    Mna zasa irituju take bukvice v elastakoch zo zaparenymi vajcami ako petko... vsetkym nam je jasne ze najveci kral si tu ty a iba to co robis ty moze byt kralovske. ked niekedy najdes gule na to aby si to dole kopcom netlacil alebo nesiel na brzdach a sedlo ti pritom bachalo po temene tak potom mozno pochopis preco sa pri zjazde nosia chranice. kazdy zjazdar v ramci svojej pripravy jazdi aj xc ale xc-kar asi v ramci pripravy dh nejazdi ci? :D Super videjko zamer oslovit aj sirsiu verejnost a priblit tento sport aj ludom co o nom nevedia nic sa urcite vydaril :)

  • anonymní uživatel luky vanič-poslední škarmanskej mohykán 31.1.2012 v 15:48

    maco-........tenhle peto-dude-bude mít vždy nějaké řeči proti všemu..tenhle chalan musí být strašně zakomplexovaný.....netřeba ho brát vážně v žádném ohledu.je takhle trapný pořád a neustále.....
    jinak video super bratia

  • anonymní uživatel Bam 31.1.2012 v 17:05

    Libice - je to borec:)

  • anonymní uživatel woky (voky-11 (a) seznam.cz) 31.1.2012 v 18:43

    tothle se mi hodne moc libi kde se to jezdilo ??

  • anonymní uživatel peto(dude) 31.1.2012 v 18:48

    luky a maco - Ked sa stretnete dajte si francuzaka. Minimalne mne to u vas divne nepride. Maco ty nosis elastaky? lebo ja nie a to si xc rad poslapem. Viem, dotklo sa ta to, ze si pozer, ale preco nim si ked ani tebe to nepripada spravne je este vacsi problem. Na co by mal XCkar v ramci pripravy jazdit DH ked to ma vo svojej discipline zahrnute. DHckari uphill v discipline zahrnuty nemaju, idu len dole a ako nahle maju nieco slapnut do kopca sa stazuju(cest vinimkam), ti rozumnejsi si to zahrnu do pripravy. Mas? Pochopil? Nie? Cakal som to. Nevadi.

  • anonymní uživatel Martin Kováč (kingpin2607 (a) gmail.com) 31.1.2012 v 19:42

    peto(dude) ... neviem kolko máš rokov, ale myslím že ti mohlo dôjsť že toto video nieje NWD ani 3 Minute Gaps ani Follow Me ani nič tomu podobné a ako tu už bolo povedané, je to čisto len o predstavení Downhillu ako športu širšej verejnosti. Ak si vôbec schopný sám také video natočiť... ked si taký borec a myslíš si že zjazd je tak jednoduchý. Ukáž nám to a budeme radi.

  • anonymní uživatel luky vanič-poslední škarmanskej mohykán 31.1.2012 v 20:15

    peto-dude-nepřekvapují mě tvé komentáře-ty musíš bejt vážně zakomplexovanej b.l.b.e.č.e.k,že to ani není možný....

  • anonymní uživatel Pecan 31.1.2012 v 20:46

    Luxusní video. Možná bych dal delší úsek ježdění a pak delší úsek kecání, než tahle,ale zasloužíte si obdiv.

  • anonymní uživatel Forejt 31.1.2012 v 23:22

    Je na tom vidět obrovská hromada práce. Klobouk dolů! Mluvení uplně na klid, vše má hlavu i patu i laik musí pochopit ;-)

  • anonymní uživatel jožo 1.2.2012 v 8:22

    Matúško si naša star, naše slniečko, naša jednička aj s celým BM riders, ktorý má už viac ako 100 členov:)

  • anonymní uživatel Sarin 1.2.2012 v 8:36

    Jasne este jedna vec mi troska vadi rozpravat o tom ze ako sa z coho sa akam sa vyvynulo DH je troska osemetna vec. To co tam senor Koritko spomina je pomerne znacne vagne. Ja som sa preto pozastavil nad tym pre koho co je to urcene, pretoze server dolekop mi nepride ako server sme.sk a podobne. No ale praca je to kvalitna o tom niet pochybnosti (strih kamera vsetko ako ma byt).

  • anonymní uživatel peto(dude) 1.2.2012 v 11:05

    4 Martin Kováč - Jedine co som na tom celom videu vytkol je ta fraza o kralovskej discipline . Skor to bola dokonca otazka ze preco nou je a odpovede som sa zatial nedockal iba ubohych slovenskych urazenych reakcii(maco,m. kovac).Inak je to video u mna ok ako si si mohol precitat v druhom komentary tejto diskusie. Ja nemam nic proti DH ako discipline. Vadia mi ti co to robia pre pozu a frajerinu(kompenzacia mentalnej slabosti)takych je bohuzial vacsina. Ze Lukinko vo vanicke.

  • anonymní uživatel luky vanič-poslední škarmanskej mohykán 1.2.2012 v 16:52

    peto-dude-zakomlexovaný b.l.b.e.č.e.k....nicvíc.....

  • anonymní uživatel kashell 1.2.2012 v 17:31

    2peto-dude: vidim, ze vies o com je DH. Radi ta na nejakom zavode uvidime ;)

  • anonymní uživatel luky vanič-poslední škarmanskej mohykán 1.2.2012 v 18:25

    jo jo-až tam uvidíš chalana v elas´tákách tak to je pe´tulka,a všem to ukáže ,protože on je king a je nejlepší a nad něj není a on ví vše nejlíp......

  • anonymní uživatel Vali 1.2.2012 v 18:49

    tak trochu nevim, proč tady skoro žádný komentář neni k věci, mě se video líbí, určitě záběry kvalita, ježdění pěkný, možná jen jak psal Pecan, víc ježdění a míň kecání, nebo to kecání dát do pozadí k ježdění než takhle, ale pěkný to je o tom žádná :)

  • anonymní uživatel Sarin 1.2.2012 v 19:25

    Vali jasne taky tak. Sou to keci vsecho, ku prikladu Peter Sagan by na sjezdaku prekvapil kde koho :) a vali to v elastakach. Taky podle mne nejlepsi XC-ckar na Slovnesku Miso Lami je bejvalej BMX racer a jezdi v elastakach se sedle proklate blizko u prdele a bezny DH hosi nestihaji ve sjezdu. Je to jedno at si jezdi kdo chce v cem chce serte na to.

  • anonymní uživatel peto(dude) 1.2.2012 v 23:46

    kashell - Ani ty si mi neodpovedal na otazku. Dalsy urazeny?

  • anonymní uživatel "dalsi" 2.2.2012 v 8:04

    dude - ono by ludia zrejme inak reagovali na tvoje prispevky nebyt toho prudko konfrontacneho tonu v kazdom jednom z nich. Inak "dalsi" sa pise s "i" a video potesilo :)

  • anonymní uživatel peto(dude) 2.2.2012 v 11:18

    4 Dalsi - Hej to "y" som si vsimol ked uz bolo pozde a opravu som uz neriesil. Vies ten "prudko"[si nemyslim] konfrontacny[asi ano] ton vychadza z dlhodobeho sklamavania sa z dh sceny. Ci uz ide o odrby pri bazarovom predaji alebo pointy debat priamo na miestach kde sa stretne viacero priaznivcov tohoto sportu. V mojom postoji ma utvrdzuju aj dalsie vinimky majuce nazor ako ja ,ktore uz ale seru na to ,aby to riesili na nete. Jazdim DH velmi rad, a napriek tomu ho nepotrebujem nazyvat kralovskou disciplinou. Snad je to tym ze asi neokusili inu disciplinu alebo si nechcu priznat ze na nu[napr XC] uz zleniveli. Kazdopadne ten tytul by si zasluzili ine discipliny [napr. cyklokros].

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 2.2.2012 v 13:11

    Známé heslo říká: "Cyklistika je jen jedna!". A ač se to mnoha lidem líbít nebude, královnou cyklistiky je cyklistika silniční. Kdo zkusil, potvrdí, kdo nezkusil, doporučuji.

    Doporučuji více tolerance ke všemu a ke všem.

  • anonymní uživatel Matus Korytko 2.2.2012 v 14:08

    sk.wikipedia.org/... ;)

  • anonymní uživatel hoffman 2.2.2012 v 15:10

    pekný dokument, fandím

  • anonymní uživatel mimi 2.2.2012 v 18:40

    ...nehadajme sa predsa kvoli takymto nepodstatnym veciam. Pre kazdeho je jedinecne to co robi sam. TAkze enjoy your ride na comkolvek:) I na koni! :)

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 3.2.2012 v 6:52

    Povedené Matuš je pohodář od pohledu, tak to mám rád ne jako když potkám sám na trati stojícího "mr.čr" a ani není schopen pozdravit. Miluji downhill a mám zkušenosti i s pořádáním závodů a tydle moresy namyšlenejch vyfoxovanejch týpků jej ale dost kazí. Asi je to právě tím že je ten sport tak finančně náročný že láká nevychované smrady co jim prachatí rodiče nic do hlavy nevtloukli. Vrátil bych vše o hezkých pár let zpět kdy se sešla banda týpků z celé čr pod lanem a bylo jedno kdo na čem a za kolik, ale šlo hlavně o tu svobodu a radost z jízdy. No nic jsem se nějak rozepsal koho jsem urazil ať se jde bodnout :-). Video skvělé.

  • anonymní uživatel Sarin 3.2.2012 v 7:30

    No ja by som namiesto sk.wikipedia.org doporucil toto:
    mtnbikehalloffame.com/...
    www.youtube.com/...
    Frantici to solili skor a clekom vazne

  • anonymní uživatel Katka 3.2.2012 v 16:34

    video pekne... podaktorym by som odkazala nerieste inych, rieste hlavne sami seba a to ako jazdite vy a co ste precyklistiku (globalne) spravili a potom vypustajte jedovate reci. Specialne odkaz pre zakomplexovaneho uzivatela LUPA: ty si zamilovany do pana mr cr, ked ho musis riesit snad v kazdej diskusii? BTW nie je to ziadny vyfoxovany typek, ale clovek co ma v sebe tolko pokory a odhodlania, co keby sme mali aspon zlomok z toho my ostatní, tak by sme sa mohli tesit. takze byt tebou sa zamyslim nad tym co pises.

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 3.2.2012 v 18:48

    Katko přečti si prosím předposlední větu v mém příspěvku, děkuji.

  • anonymní uživatel Katka 3.2.2012 v 19:44

    Lupa: myslim, ze to picha hlavne teba, ze ta nikto nezdravi ked sedis cele dni za pc a trusis tu na kazdeho len svoje mudre komenty. Je to fajn utocit anonymne na ostatnych, ze? Ale o tomto asi tie diskusie su, aby si tu ludia ako ty vybijali svoj pocit menejcennosti. peace. btw. myslim, ze by sa tu malo diskutovat o tom videu a nie si tu vybijat osobnu zlobu na niekoho, ked ti to vadi, napis jemu a nemusis nechavat pod kazdym druhym prispevkom reci ako ta mistr cr nezdravi. ti nedoslo, ze ta mozno ani nepozna??? bezne zdravis neznamych ludi? ja teda tiez nie.

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 4.2.2012 v 10:13

    Milá Katko, myslel že pochopíš můj odkaz na předešlí přízpěvek bohužel nestalo se tak. Tímto bych se chtěl omluvit všem mladým co je peskuji za to že jsou nevychovaný, samozřejmě chápu že za to nemohou. Jinak neůtočím tu anonymně, protože mé jméno asi nikomu nic neřekne (Radek Cymbál) a mám tu pod nikem LUPA pod kterým mě lidé znají i e mail adresu, tímto tě na ni odkazuji pokud budeš chtít dál řešit cokoli si přeješ. PS moc se nerozepisuj není o čem moc diskutovat.

  • anonymní uživatel zawe 4.2.2012 v 15:42

    Sakra,,to video je fakt povedený,,klobouk dolú před všema co s ním mají co dočinění.je vydět jak moc scéna jak čechu tak i naších bratru tahá šnury i na ty pokrokově nejvyspělejší bajkery ostatního světa.díky za to.jen mě docela překvapují komenty,pár lidí by si mělo sáhnout do hlobky své duše.tahat se co je nejlepší,nejtěžší a nejbrutálnější.je spousta pozeru ale ti nejsou bajkeři pouze vlasní kolo..já kupříkladu jezdil od malička xc potom přešel na DH.a ted se postupem věku zase vracím a asi už zústanu u endura,od všeho jsem si vzal něco.ale to nejhlavnější,vzít bike a stratit se v lesích na celej den a pořádně si to užít.život je krátkej,tak si ho užívejme..nestěžujme si ho sami sobe.

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 4.2.2012 v 17:40

    Amen, enduro zažívá mocný nástup v něm je budoucnost.

  • anonymní uživatel ondra (774 (a) centrum.cz) 5.2.2012 v 14:01

    matúši korýtko! otevřel si mi oči!!!!!!!za to děkuji..a přeju ti hodně štěstí do života..O:-)

  • anonymní uživatel peto(dude) 6.2.2012 v 13:04

    Ach katka. Vies kolko by som ti toho mohol a chcel napisat, ale viem, nepadlo by to na urodnu podu [nedoslo by ti]. Taku nezistnu laoajalitu aku ty prechovavas ku mr cr nieje u slovenky bezna. Za tym nieco bude. Inak je normalne sa odzdravit ked ta niekto pozdravi koho nepoznas.

  • anonymní uživatel katka 7.2.2012 v 22:13

    Ach Peto, kludne mi napis ja toho totiz chapem vela, len nechapem Vas zakomplexovane decka z diskusii ako si tu vecne vybijate svoje komplexy na niekom kto je lepsi ako Vy. Staci ked si tu precitam tvoje komentare a je mi to jasne, ze musis strasne ziarlit na tych co narozdiel od teba niekedy aj nieco dokazali. Myslim, ze to nemusim dalej rozvadzat, kludne mi napis email na katarina.keherova@gmail.com alebo na FB, rada sa s tebou porozpravam. A len tak btw s mr cr zdielam spolocnu domacnost a spolocny zivot tak narozdiel od teba viem co to je za cloveka. Ale co uz, nemoze mat len samych fanusikov, kazdy ma aj nejakych hejterov, nastastie je vas stale menej ako tych fans. Tak neries prosimta co chapem a nechapem ked ma nepoznas, rada sa s tebou o tom porozpravam niekde inde. PS. prajem ti aby ta coskoro opustilo to zavidenie ostatnym, ze ta to bavi sa vecne zamyslat nad takymi vecami, bodaj by si aj ty mal taky pekny a plnohodnotny zivot ako tí, na ktorych tak rad nadavas.

  • anonymní uživatel peto(dude) 8.2.2012 v 11:17

    Katka - Niesom "haterom" ani Korytka a ani mr cr. Nemala si to moznost od nikial z mojich komentov odcitat. Sama si si to vyfabulovala preoze si uz vopred nabrusena a pripravena zautocit na kohokolvek kto tvoje lasky zoberie do ust. Slovenka jak vysita[pod vecou]. Ja neviem co by som mal komu zavidiet? Som spokojny zo svojim zivotom no uz menej s DH komunitou. Niesom zakomplexovany len mam dost energie a viem si zadelit cas tak aby som tu mohol reagovat a popri tom plnohodnotne sa venovat biku aj v zime[malo kto z dh komuity].

  • anonymní uživatel peto(dude) 8.2.2012 v 11:28

    Keli - DHckari a freerideri ti povedia, ze "my niesme ziadny cyklisti, MY sme BIKERI". Neviem si predstavit co takym koluje v hlavach ked citaju rozhovor so Slavikom kde opisuje ze naposledy bol na biku "Včera večer na večerní XC vyjížďce s vybitou čelovkou, takže jsem si málem rozmlátil držku". On zjazdar bol na zjazdarmi tak zaznavanom XC.

  • anonymní uživatel Katka 8.2.2012 v 15:44

    Mily Peto tvoje negativne komenty o lezeni mr cr do zadku sponzorom si pamatam uz z nejakych davnejsich cias, len som ich nikdy nekomentovala. Nie som Slovenka jak vysita, btw na SK uz nejaky cas ani nezijem. Ked si taky nespokojny s DH komunitou preco sa ju nepokusis aj ty nejakym sposobom zmenit k lepsiemu? Myslim, ze tento vikend budes mat sancu na zasadani komisie aj ty vyjadrit svoj nazor osobne pred ostatnymi co sa ti nepaci a co by si rad zmenil k lepsiemu. A ku komentu vyssie ti poviem len jedno, kazdy kto robi tento sport vrcholovo ci uz DH alebo 4X trenuje jak na XC, tak na ceste, vies malokto ma taky talent, aby si mohol dovolit jazdit len na DH biku. Vrcholovo podotykam, ze neznamena byt v prvej 10 na SK pohari.

  • anonymní uživatel peto(dude) 8.2.2012 v 17:37

    Ty si vazne myslis ze by bolo konstruktyvne sa tam niekde pred komisiou postavit a povedat ze podme zmenit mentalitu fanusikov tohoto sportu? Si robis srandu dufam. Ja vyjadrujem svoj nazor pred dostatocne velkou verejnostou tu a mozno aj tym nieco zmenim. A hadam len nechces tvrdit, ze Slavik NECHCE jazdit XC, ale MUSI lebo by inak nejazdil ako jazdi? Kazdopadne keby to aj bola pravda to dokazuje dolezitost XC. Kto je mr cr? Doteraz mi to bolo jedno podstatne bolo ine, ale kedze som sa do neho niekde uz oprel ako pises(daco sa mi mari ale uz neviem o koho islo) chcem to vediet.

  • anonymní uživatel katka 8.2.2012 v 18:30

    Ved si nespokojny s bike komunitou, tam predsa nie su zahrnutí len fanusikovia, komunita by aspon podla mna mali byt ludia, ktorí sa tomu sportu aktivne venuju. Takze ked sa ti nieco v tomto sporte nepaci, kludne mozes verejne prezentovat svoj nazor. K tomu druhemu, nehovorim ci niekto chce alebo nechce, zavisi to od kazdeho ako sa rozhodne, ale ver tomu, ze 90% z tych co jazdia DH alebo 4X na vyssej urovni ako za domom na kopci trenuje aj na XC aj na road biku. Mozes sa opytat kohokolvek z nich ako trenuju a ako im to pomaha pri ich neskorsich vykonoch. Ked si fanusik, mal by si sledovat scenu, takze asi vies kto bol mr cr aspon posledne 3 roky odzadu, zas tolko ich tam nie je, aby si nemohol mat prehlad hehe.

  • anonymní uživatel peto(dude) 9.2.2012 v 10:33

    Ja ti nemusim verit, ze ti jazdci jazdia aj xc. Ja to viem. To ze mi to tu stale dookola vysvetlujes len dokazuje ze ti nedochadza kam mierim s poznamkami na DHckarov versus XC. Preco mi nechces odpovedat na moje otazky? Co komu zavidim? Krutis sa tu ako hadica a kluckujes. Snad su FANUSIKOVIA aj ti co to jazdia vrcholovo(By bolo divne ak nie) preto som pouzil to slovo , ktore pomenuva vsetkych z komunity. Ten kto sa aktyvne venuje uz nemoze byt fanusik? Som fanusik sportu nie ludi co sa mu venuju. V niecom este prehlad mam v niecom uz menej. Preco by som nutne mal vediet kto je daaky mr cr? len preto, ze ty s nim zdielas co ta napadne? Uz to vidim ako zase inkonzistentne odpises a neodpovies na otazky(jasne, ze nemusis, ale o niecom to svedci). Neskryvaj mr cr lebo len par komentov nizsie si osocila lupu ze utoci anonymne a on ta uplne zotrel svojou bezprosdrednostou.

  • anonymní uživatel lolek 9.2.2012 v 11:20

    >Katka kasli na to ,strata casu ;) Pekny den prajem vsetkym :D:D:D

  • anonymní uživatel peto(dude) 9.2.2012 v 12:12

    katka - lolek ma pravdu. Radsej uz nic nepis.

  • anonymní uživatel Matus Korytko 9.2.2012 v 12:38

    stale nechapem co tu riesis, XC alebo DH je to jedno, je to cyklistika ako taka, ze DHckari klamu v inzercii a hraju sa na nieco?? to je choroba ludi ako takych, nie komunity alebo sportu ktoremu sa venuju, ale je mi jasne ze ziadny XC jazdec nikdy nikoho neokradol :D ze DH je kralovska disciplina?? viem ze tazko sa s tym budes zmierovat, ale je to tak, samozrejme som to nehovoril preto, ze by boli ostatne discipliny menejcenne alebo nieco podobne. Tvrdis ze mr.cr. nepoznas, ale vies ze ti neodzdravil??? HAA??? proste len nechapem proti comu, alebo komu tu vlastne "bojujes", ale myslim ze to je uplne jedno, potrebujes sa len niekomu vystazovat a predpokladam ze bude nasledovat dalsi primityvny komentar o tom aky sme hlupi a nicomu nechapeme :D

  • anonymní uživatel katka 9.2.2012 v 15:44

    Matus je to strata casu sa tu asi rozculovat nad komentarmi ludi, ktorych aj tak nikto nepozna, pretoze namiesto toho aby na sebe pracovali a jazdili na zavody radsej budu pustat jedovate reci. Petko dude je taky maly autista, stale si bude dokolecka tocit to svoje. On sam asi najlepsie vie, internet ho naucil :D Neoplati sa mi nic rozumne vysvetlovat, pretoze to nepochopi. Skoncila som s nim tymto diskusiu, pretoze si myslim, ze by sa tu malo komentovat video a nie riesit nieco ine, odkazala som ho na moj osobny mail alebo fb, ale asi to nepochopil. Takze ho nechajme nech sa tu dalej rozculuje , aj tak ho nikto nepozna a s vami ostatnymi sa vidime na zavodoch!

  • anonymní uživatel peto(dude) 10.2.2012 v 10:42

    matus - Kde som pisal, ze MNE mr. cr. neodzdravil? Netvrdim ze medzi XCckarmi sa nenajdu podvodnici, ale je ich tam urcite menej uz od povahy discipliny ktorej sa venuju. Poctive slapanie nepritahuje tipkov co sa im pacia "motorkarske" veci. Frajerina sa spustit 4x dole a potom sa uz len promenadovat a pozovat po okoli alebo jazdit dookola usek kde su fotografi. To som x krat videl a je mi z toho na bliti. A tam niekde sa to prelina aj s podvodnictvom. Si bud isty, ze zareagujem. Preco by som nemal. Ja tu nebojujem, ale rozbehla sa tu nejaka diskusia tak diskutujem. A ak chces aj ty, tak sa bavme, ale neklad mi do ust co som nepovedal.

  • anonymní uživatel peto(dude) 10.2.2012 v 10:57

    katka - tak ako ma nepoznas tak nemozes vediet ako na sebe nepracujem. Tvoja predstava o na sebe pracovani je asi iba o tom ze sa musis ukazat na pretekoch. A kde je napisane, ze sa tu smie hovorit iba o videu. Okrem ineho ja som v mojom prvom komente hovoril IBA o videu a polozil som jednu otazku tykajucu sa videa. Luki vanic, ty a este mozno niekto dalsi ste to tahali az sem a ja sa s vami bavim. Ty tu stale tocis o svojom neodpovies takmer ani na jednu otazku, trapne kluckujes v argumentacii. Jasne, ze uz to musis vzdat lebo co ine ti s ohladom na tvoju mentalitu ostava. Ja na tvojom mieste by som vedel dalej konstruktivne diskutovat, ale nato by si musela zacat mysliet o dost inak. Ale ok .Chces odist tak sa s tebou v tejto diskusii lucim. Papa.

  • anonymní uživatel Matus Korytko 10.2.2012 v 13:33

    prosim ta o com tu hovoris?? mi povedz kolko corkarov je od zjazdu?? vsetci corkari co boli a su tak jazdia XC!! tak mi tu neohovor o tom kto je lepsi!! preco sa fotime?? uz si kolko akcnych fotiek z XC videl na nete?? je ich zalostne malo, lebo tam takmer ziadna akcia nieje!! tak tu nesplietaj veci ktorym nerozumies!!!

  • anonymní uživatel Katka 10.2.2012 v 19:29

    Peto myslim, ze moja mentalita je tak akurat, btw argumetaciou sa zivim :) a zatial sa na nu nestazoval nikto. Suhlasim s tebou, ze to musim vzdat, pretoze s takym pripadom ako si ty sa ani bavit neda. Len tak pre zaujimavost som si pozrela tvoje prispevky a myslim, ze moj nazor zdiealu aj ostatní, co sa dostali do nejakej diskusie s tebou. Nech sa ti dari a fandi dalej.Vela stastnych km na biku a menej casu na diskusnych forach, vymyva to mozog ;)

  • anonymní uživatel peto(dude) 11.2.2012 v 20:48

    matus - Tak to z teba konecne vyslo . Si sa uvolnil? Doteraz si sa musel sakra kontrolovat. Aspon vidno, ze super pohodak matus tak celkom pohodak nieje. Super perlu si pustil, ze "vsetci corkari co boli a su tak jazdia XC". Zatial kazdy obchod so zjazdarom co som mal v sebe obsahoval aspon jednu zatajenu skutocnost ,ktora by rapidne zasiahla do ceny keby ju dotycny prezradil. Dalsia perla - "uz si kolko akcnych fotiek z XC videl na nete?? je ich zalostne malo, lebo tam takmer ziadna akcia nieje!". No jednym slovom ubohe. XC akcnych foto som videl dost. A z vlastnej skusenosti viem, ze je to dost akcna disciplina. Ty asi jazdis XC ako lemra pokial ho vobec jazdis preto ti akcna nepripada. Ty ako latentny manekin asi preferujes nieco co aj bez velkej namahy vyzera akcne(DH). Inak tymto veciam je velmi lahko rozumiet len ty si s tym mal asi problem tak ocakavas ze aj ostatni to nechapu podla tvojej doteraz poslednej vety.

  • anonymní uživatel peto(dude) 11.2.2012 v 21:18

    katka - Je vobec zaujimave, ze si este tu. Dakde(ponize) si pisala, ze "Skoncila som s nim tymto diskusiu" a nebolo to v tvojom doteraz poslednom komente. Vies ked sledujem ake zvasty z medii vseobecne dnesny ludia zozeru sa ani nedivim, ze su s tvojou argumentaciou ktorou sa vraj zivis zakaznici spokojni(uz z principu by ta mal sef vyrazit ked by toto tu tvoje pisanicko cital). Kto je tvoj sef? Poslal by som mu to nech sa pobavi. Alebo si sefujes sama? Inak ale v tvojom poslednom komente zase nenachadzam niaku odpoved na otazku alebo aspon snahu o priamu reakciu. Zase len klucky a nesuvysle brepty. Hej tvoja mentalita je tym padom fakt tak akurat. Ale akurat na h...o . Spominas tu nejaku vacsinu co so mnou nesuhlasi ale to pre mna nema vahu pretoze napr. na slovensku VACSINA voli fica a to hovori vela o inteligencii vacsiny. Takych nepotrebujem, aby so mnou suhlasili. No a inak ako? Lucime sa uz definitivne alebo zase tak vacsinovo DH komunitne len pro forma pozersky?

  • anonymní uživatel lolek 11.2.2012 v 22:24

    dude > kolkokrat si sa pri tejto diskusii uz urobil? :D:D:D

  • anonymní uživatel Katka 12.2.2012 v 0:28

    Lolek: podla mna sa tu Peto urobil uz nespocetne velakrat, pretoze tieto diskusie akurat tak masiruju jeho nizke ego, pretoze nevie vystupit z anonymity a myslim, ze jeho nazorom sa nikto ani trapit nemusi, preto pochybujem, ze ho vobec niekto z ludi znalych DH sceny pozna :DD A to ho asi pekne stve a preto sa tu schovava za nejaky nick a robi sa strasne mudry a znaly vsetkeho. Pozrela by som si tie jeho super chytre znalosti aj niekde v terene na trati. Fakt "odbornik" . Nastastie o tom kto mna vyhodi alebo nevyhodi nerozhodujes ty :D Byt tebou sa vratim na zakladnu skolu a doucim sa poriadne gramatiku a potom by som tu zacala rozdavat rozumy na vsetky strany. Ale kludne si to s tebou niekde vyrozpravam, zaujima ma ako vyzera taky pacient ako ty, vacsinou ma najdes na pretekoch v depe Mateja Charvata, takze sa kludne stav na pokec, som zvedava aky odvazny budes tam pred vsetkymi :D Urcite sa pride rad pozriet aj Matus :D

  • anonymní uživatel Matus Korytko 12.2.2012 v 10:36

    reagoval som len koli tomu, ze mi lezie na nervy taky ludia ako si ty, pre cyklistiku a jej propagaciu si neurobil nic, akurat sa tu len rozdrapujes vo forach, co je pre teba o mnoho jednoduchsie, hadzes nas vsetkych do jedneho, ked som este jazdil XC, tak si velmi dobre pamatam, ako prave XC jazdci obchodovali z corkami a zarabali na tom obrovske peniaze, neskor si vdaka tomu otvorili vlastne obchody a teraz sa tvaria ako neskutocne odsudzuju corky!!! tak budem rad ked na tuto skutocnost budes reagovat!! tiez hovorim posledny krat, dufam ze tomu budes rozumiet!!! to ze niekto klame, je choroba a zla vlastnost ludi ako takych, nie toho ze je niekto zjazdar. A tak isto nechcem tu ani hovorit o dopingu v cyklistike, tak ze mi nehovor o tom kto je lepsi. myslim ze v kazdej cyklistike su cierne ovce, ale to neznamena, ze niesu jazdci, ktory sa naozaj o nieco snazia a chcu nieco dokazat.

  • anonymní uživatel Franta (frantisek.stolar (a) gmail.com) 12.2.2012 v 14:46

    Video je hezky neco v stylu dokumentu pro CT2.
    Docela tezka diskuse, docela se stracim. Moc mne mrzi kdyz lide tohle delaji Jsem si jistej, ze v realu by ste docela mozna i kamaradili. Matus ma pravdu ze volove jsou vsude, no vyhlasovat DH za kraovskou disciplynu je promin pitomost. Tour de France je kralovska disciplina.

  • anonymní uživatel Matus Korytko 12.2.2012 v 15:23

    Sorka ked som to vravel, mal som na mysli ze v horskej cyklistike je povazovany za kralovsku disciplinu :) len som tam dajak zabudol dat to v horskej :) samozrejme ze tour je najvacsi pretek v celej cyklistike, ale sami cyklisti ho potapaju hlbsie a hlbsie, lebo ho nevedia vyhrat ferovo. co je dost smutne.

  • anonymní uživatel peto(dude) 15.2.2012 v 10:50

    lolek - Ani raz. Existuje prislovie ze podla seba sudim teba. Ty by si sa kolko krat?

  • anonymní uživatel peto(dude) 15.2.2012 v 11:51

    katka - Kedze si este tu tak to skusim este raz. Ty chces vidiet moje znalosti v terene na trati. Ale ved ja nikde netvrdim ze som v zjazde nejaky prebornik. Ani nepotrebujem byt znamy zjazdar alebo co. Preco by som mal. To musim mat take ambicie? Nevenujem sa iba cyklistike. Ja som toto video pochvalil ale vadila mi v nom jedina vec(kralovska disciplina) a kedze som to v spojitosti s DH nepocul prvy krat tak som spomenul aj to. Myslel som si ze sa tu niekde v ramci debaty dockam inteligentneho vysvetlenia. Vsetci sa urazili a branili sa lebo vsak iba trafena hus zagaga. No len matus poslal link na wikipediu. Ja by som vsak jeden dokaz a to este wikipediu za relevantny nepovazoval. Ak by bolo nieco ine po ruke napr nejake vyjadrenie svatoveho zvazu cyklistiky alebo aj daco dalsie z dalsieho zdroja a vyjadrenia viacero osobnosti cyklistiky vseobecne nie len DH tak by som uznal. V depe u charvata ta hladat nebudem lebo na take zavody uz nemam cas a mam pocit ze mas temne myslienky. Chodieval som na sobotnajsie treningove pojazdy. Teraz navstevujem lokalne preteky a spolocne pojazdy pri otvarani novych lokalnych trati na ktorych stavbe rad vypomaham ked cas dovoli alebo navstivim bikepark lebo tam mozem jazdit donekonecna a tym padom sa to viac oplati ako ist na zavody. Alebo chodim jazdit sam aj v noci v zime DH aj XC. A este raz, netvrdim ze jazdim ako boh co so si tu poniektori(napr. martin kovac) myslia ze sa snazim povedat. Vytykam DH komunite malo zamerania na obsah(jazdenie) a vela zamerania na formu(vybavenie) z coho jasne vypliva ze ide o inu potrebu ako ukojit vasen z jazdenia ale ukojit potrebu z pozovania. Ved o tom je cela dnesna spolocnost. V reklame ti natlacia do hlavy ako mas vyzerat a stadovitost cloveku vlastna uz sa postara o ostatne. A za reklamu povazujem takmer vsetko co dnes z madii vylezie. Dufam ze pripadne gramaticke chyby neuberu na zrozumitelnosti. Ak ano tak potom nieje problem u mna.

  • anonymní uživatel peto(dude) 15.2.2012 v 12:17

    matus - Ja cylkistiku propagujem vo svojom okoli a medzi znamimi a kamaratmi. Radim a pomaham im pri poruchach. Denno denne jazdim do prace z prace cez cele mesto. Takisto v prirode som casto ale tam uz to ti co by mali nevidia. To ze to nerobim medialne neznamena ze nepropagujem. Dufam ze suhlasis. Taktiez si nemyslim za hadzem vsetkych do jedneho. Ani raz som nepovedal ze vsetci su pozeri alebo inzerciovy odrbavaci. Tvrdim ze je taka vacsina nie vsetci. V casoch ked sa diali take veci ako pises ze vsetci jazdili na corkach este DH/FR komunita u nas ani poriadne neexistovala. Porovnavam to ako to je v dnesnej dobe nie vtedy. Ano odrbavanie je vlastnost ludi lenze dnes ty co maju taku potrebu(chorobu) si povacsinou vyberu DH/FR. Netvrdim ze v DH/FR komunite niesu jazdci ktory sa naozaj o nieco snazia a chcu nieco dokazat. Tvrdim len ze tych co to robia so slachetnymi umyslami je zalostne malo. Ostatne co by ta mozno mohlo zaujimat sa docitas v mojom doteraz poslednom prispevku pre katku. Dufam ze pripadne gramaticke chyby neuberu na zrozumitelnosti. Ak ano tak potom nieje problem u mna.

  • anonymní uživatel Matus Korytko 15.2.2012 v 15:16

    ja si stale myslim ze niesme taky zly ako si myslis :)
    www.cyklistikaszc.sk/... najdes to pod Downhill ;)

  • anonymní uživatel Matus Korytko 15.2.2012 v 15:20

    sorry "takí zlí" :)

  • anonymní uživatel peto(dude) 16.2.2012 v 10:05

    matus - ved tu www.cyklistikaszc.sk/... je takmer identicky text ako tu - sk.wikipedia.org/... . To neexistuje aj nejaky iny zdroj ako slovensky? A mrzi ma ze sam sa radis k tej nanicovatej vacsine ked pouzivas slovo "niesme".

  • anonymní uživatel c e s n e k 18.2.2012 v 10:57

    ked tak velmi chces tak si to najdi sam a prestan uz :)

  • anonymní uživatel peto(dude) 18.2.2012 v 14:07

    c e s n e k - ja si nepotrebujem dokazovt kralovsku disciplinu.

  • anonymní uživatel c e s n e k 19.2.2012 v 11:01

    tak potom uz drz hubu :)konecne ...

  • anonymní uživatel peto(dude) 20.2.2012 v 10:31

    Takymto tonom sa mozeme bavit to vsak nikam nepovedie. Zaujima ma ale co ty vravis na spajanie DH s kralovskou disciplinou. Tvoj nazor a dovod.

  • anonymní uživatel Matus Korytko 26.2.2012 v 15:12

    ale potrebujes si dokazovat svoju pravdu :) ja som ti dokaz dal, ked ti nestaci, je to tvoja vec :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí