reklama

Report: Masters Of Dirt 2012 Wienna

Autor: Navy, kategorie: Report, vydáno: 9.3.2012

Byli jsme tam! Největší freestyle show v Evropě odstartovala svůj desátý ročník opět ve vídeňské StadtHalle. 20.000 diváků, největší střelci na všem na čem se dá skákat, 13 odrazů, 7 obřích dopadů a navrch ještě banda divokejch Fuel Girls. To je Masters Of Dirt!

Hned na začátek musíme říct, že dostat se na M.O.D. není úplně sranda. Vstupenky na tuhle srandu i přes jejich nemalou cenu jsou totiž vyprodaný už dlouho dopředu. Letos ale vyslanec M.O.D. v Čechách Cahin zařídil autobus a k němu i patřičný počet lupenů. Cesta do arény tak byla volná. Cahin byl letos taky jedinej zástupce český bikový scény, kterýho na M.O.D. pozvali. Zájem o to se na týhle show ukázat je obrovskej a šanci se jí opravdu zúčastnit má jen málokterý rider. Cahinovi tak patří za jeho repre palec nahoru!





Na M.O.D. jsme byli i loni a byl to hodně velkej úlet. Letošní show sice neměla úplně takovej aha efekt, ale i tak byla dobrá. Hodně jinde bylo třeba kombo 3× double backflip v řadě za sebou – Reynolds, Lacondeguy a někdo na BMX. Tohle byla hodně slušná série.





No a pak samozřejmě auta. Kdo by čekal, že starej dobrej favorit zvládne i s vozíkem vzlítnout a přeletět jakejkoliv skok, natož pak skok na M.O.D.. Slyšet zlitou českou autobusovou výpravu jak se diví a křičí „hele to je favorit“ bylo fakt vtipný.





Další divočinou byl bodyvarial na 23m dlouhým skoku. Loni to tu někdo dával na menším skoku a nebylo to úplně ono, letos to ale bylo něco jinýho. Bohužel to byla jedna z mála věcí, který mě na M.O.D. letos překvapili, teda kromě hnusnýho pádu při backflipu na čtyřkolce. Mimochodem letos jezdila čtyřkolka jenom jedna, loni tu byly minimálně dvě.





Oproti loňsku i letos padlo plno dobrých triků, třeba i quad-tailwhip, backflip doubletailwhip na velkým kole, 360 barspin to double tailwhip na BMX atd.. Loni měl ale každej novej trik víc prostoru, celá hala stála, všechno bylo takový víc vyhecovaný, byla lepší atmosféra. Hodně mě mrzela letošní absence tandemových skoků na kolech a i na motorkách se loni lítalo ve třech a čtyřech najednou, letos maximálně dvě a dvě motorky za sebou. No… loni mě to prostě bavilo víc. Možná i proto, že jsem to viděl poprvý, možná proto, že je celá scéna přehlcená neskutečnýma trikama, který už s realitou nemají nic společnýho… Těžko říct…

Nicméně příští rok se na M.O.D. pojedu podívat znova!





Foto a video: M.O.D.
Text: Navy

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Květák (mart.kominek (a) gmail.com) 9.3.2012 v 10:39

    ten někdo na bmx , kdo skákal doubleflip vláček, byl Jed Mildon - první triplebackflipper na světě .)

  • anonymní uživatel pavkass (pavelstross (a) seznam.cz) 11.3.2012 v 11:15

    tak tohle je fakt brutální show-za mě masakr

  • anonymní uživatel KUBAJS (jitrnicechleba (a) seunam.cz) 11.3.2012 v 19:37

    Prosím vás jak se jmenuje tenhle song dík :D jínáč nádherný video ty karavany!!! :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí