reklama

Report: Retro race 2012

Autor: Schwara, Cruzo, kategorie: Report, vydáno: 28.3.2012

Letos již potřetí připravila v Dubném u Českých Budějovic partička kolem FRbikes shopu netradiční závod na retro kolech a v dobových kostýmech. Letos se termín Retro Race posunul z ledna až na březen, takže jsme se místo sněhu (první ročník) a zmrzlé hlíny(druhý ročník) dočkali téměř letních teplot. To umožnilo vytáhnout i o něco odvážnější oblečky.

Na startu trati bez větších skoků, kde se závodilo už před více než deseti lety, se sešla asi dvacítka odvážných žen, mužů a transvestitů, kteří se utkali ve dvou kategoriích. Retro MTB open (stará horská kola a podobné vehikly) a Torpédo ( kola s brzdou vzad). Nechyběli ani diváci, kterým se naskytla zajímavá podívaná v podobě driftujících libert, splašených mini kol, divokých pádů a vlajících sukní.





Závod se jel na dvě kola, lepší čas se počítal, vše završila poslední jízda s hromadným startem.

Nakonec to dopadlo takto: Milda Tomek dostal cenu za jeho futuretro bike, který disponoval čtyřmi koly.





Kategorii Torpédo vyhrál Honza Loula, budějovická biková legenda z přelomu milénia. Jeho výborný čas by stačil na 3. místo celkově. Za svou variaci na téma „postarší elegantní dáma s červenou kabelkou“ bral Honza zároveň i cenu publika za nejlepší ohoz. V kategorii torpédo mu sekundoval Martin Fál, který svou Libertu krotil opravdu v divokém stylu.



Zleva: Honza Loula, Martin Fál



V kategorii MTB open bral bronzovou medaili KojcFRbikes, kterého na cestě k vyšší metě zastavil strom. Pro druhej flek si dojel Kája „Lutte“Janda, kterej v létě maká jako guide v bikeparku Lipno. Zlato už po třetí v řade obhájil tentokrát v rockerským outfitu jedoucí Schwara.



Zleva: Kojc, Kája „Lutte“Janda, Schwara



Na závěr nechybělo tradiční opejkání buřtů, kde se stvrdilo, že se za rok sejdeme na Retro Race zas.



 


Text: Schwara
Foto: Honza Kříž (Cruzo)

Diskuze

  • anonymní uživatel Dan 28.3.2012 v 8:45

    Super akce ;-D !!!

  • anonymní uživatel stepan 28.3.2012 v 16:21

    super akce .. příště přijedu mam doma bezva ESKu :-)) Stepan

  • anonymní uživatel Cabra (jvtenedor (a) gmail.com) 28.3.2012 v 19:43

    Za 1

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí