Bikepark Zau[:ber:]g Semmering otevřel

Autor: Keli, vydáno: 16.5.2012

ikonaO uplynulém víkendu otevřel svoje brány jeden z nejdostupnějších rakouských bikeparků – Bikepark Zau[:ber:]g Semmering. Byli jsme se podívat co nového na návštěvníky čeká v roce 2012.

Představovat Semmering je jako nosit dříví do lesa, z počátku lázeňského města se postupem času stalo město ryze sportovní, sportům v zimě vévodí lyžování a v létě zcela nepochybně cyklistika.
Samotné město Semmering vzdáleno jen cca 80 kilometrů od Vídně z velké části jedete po dálnici A2. Pokud se však vydáte cestou úspory a nekoupíte si rakouskou dálniční známku, tak na vás čeká zážitek v podobě průjezdu Vídní a zastavení na červenou na téměř každém semaforu – Vídeň zřejmě ještě neobjevila kouzlo synchronizace semaforů na průtahu městem. Tuto variantu rozhodně nedoporučuji, je to o nervy!




Celkový pohled na Zau[:ber:]g , není to žádný ohromný kopec, ale nabízí spoustu zábavy.



Otevíračka byla naplánována na sobotu a ještě v pátek probíhaly horečné práce na dojezdu tratí u spodní stanice lanovky, kde se dolaďovaly klopenky.

Co se týče tratí, tak zůstalo vše při starém, žádná novinka nepřibyla, pouze drobné kosmetické úpravy – nicméně v plánech na letošní rok je výstavba fourcrossové tratě 4-Cross Line a zcela nové freeridové skákací trati Z-Line, obě jsou v plánech již několikátou sezónu a realizace zatím nějak vázne. Tak snad to letos již konečně vyjde! Největší změnu doznal dojezd sjezdové trati, čeká tam na nás velký gap, který byl ovšem v čase naší návštěvy ještě ve výstavbě.




Mapa tratí nedoznala od loňského roku žádné změny.



První překážka v slopestyle parku.



Kompletní popis tratí si přečti v našem loňském spotchecku, opisovat to zde znova nemá smysl.

Při sobotním prvním ježdění se díky pěknému počasí sešla na Semmeringu pěkná řádka bikeparku chtivých bajkerů z Rakouska i okolních zemí, dokonce i německé poznávací značky byly k vidění. Před lanovkou Magic-Mountain-Xpress tvořila na první pohled poměrně dlouhá fronta , ale kapacita a rychlost lanovky si s ní vždy velmi rychle poradila. Čekání bylo maximálně v jednotkách minut.




Skok u Enzianhütte, jedno z nejvíce fotografovaných míst v Bikepark Zau[:ber:]g Semmering.



V průběhu sobotního odpoledne probíhalo na terase ZauberBARu gri­lování a mnozí si jej protáhli až do večerních hodin a zakončili jej na místě kde to začalo – podle místních, na nejlepší diskotéce v širokém okolí, v ZauberBARu. Ten pořádně začíná žít teprve úderem půlnoci, do té doby by jsi návštěvníky napočítal na prstech jedné ruky.

V neděli nebylo k vidění v bikeparku tolik jezdců jako v sobotu, zřejmě následek „ALL NIGHT LONG PARTY“, a také celonočního lijáku, který započal okolo sedmé večerní. Avšak tratě jsou zde vytvořeny tak, že až na pár menších kaluží nebyly následky vytrvalého deště skoro poznat.




Největší z dropů, které Semmering nabízí, dá se letět daleko a hluboku (otestováno na vlastním kole, ííííhahááá).



I přesto, že pro letošní rok nejsou v bikeparku Zau[:ber:]g Semmering nachystány žádné novinky, stojí za to sem vyrazit. Jednodenní permanentka vychází na 27 Euro, dvoudenní pak na rovných 50 éček. Začíná se každý den v deset ráno a jezdí se až do šesti do večera… A pro majitele Gravity Card je návštěva téměř povinná, protože Bikepark Zau[:ber:]g Semmering patří mezi parky, kde tato karta platí.




ZauberBAR – tady to večer žije!



A koho budou odpoledne bolet ruce, tak může vyrazit na koupačku pod protější kopec Pinkenkogel do jezera sloužícího jako zásobárna vody pro zasněžování anebo rovnou dojít/dojet i s kolem na vrchol tohoto kopce do 1291 metrů n.m. a potom si to zfrčet dolů po turistickém chodníku nebo bývalém trailu, který má již svou slávu za sebou, ale jezdit se stále dá.




Nádrž na zasněžování s průzračně čistou vodou, voda v ní byla teď v květnu ještě ukrutně studená.



Další informace naleznete na webu areálu www.bikeparksemmering.at

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Farmer 16.5.2012 v 13:42

    skoda ze neni foto nejake nove veci o ktere pisete :)

  • anonymní uživatel michal (rulezz (a) post.sk) 16.5.2012 v 16:41

    typicky "Pepan" 10 ecok za dialnicnu nalepku to je moc veru. Nabuduce dvojplatnicku a segedin so sebou aby si usetril na jedle nezabudni!!! Hlavne ze "Vídeň zřejmě ještě neobjevila kouzlo synchronizace semaforů na průtahu městem" bytostne neznasam takychto 5 korunovych trolov co si za 5 korun nechaju vrtat koleno a este budu pistat jak malo dostali, pritom ale idu na semmering co je z hladiska jazdenia ako takeho nie lacny spas....

  • anonymní uživatel tom 16.5.2012 v 17:40

    michal +1

  • anonymní uživatel Mario 16.5.2012 v 18:11

    No jo no, hlavne ze se muzou zadarmo umyt v nadrzi a vyspat na parkovisti... proste tipickej ceskej bolavej clovek, kterej setri kde se da. hlavne tech 10Euro co usetri na znamce se mu pak projevi ve spotrebe pri prujezdu mestem a po okreskach :D njn Keli . . .

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 16.5.2012 v 21:05

    chlapci, jste mimo...Vidni jedine pres mesto a troubit na vsechny, cim vic cervenych, tim lip :-D

  • anonymní uživatel RoyT 17.5.2012 v 7:54

    Ten kopec se jmenuje Zauberberg a ne Zauberg!

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 17.5.2012 v 8:11

    RoyT: pravda, kopec se jmenuje Zauberberg, ale stredisko se jej snaží všude prezentovat jako Zau[:ber:]g, malinko mě vypadly závorky a dvojtečky, opraveno.
    Mario + Michal: a to jsem měli ještě zadarmo permici na oba dva dny. Nenapadlo vás třeba, že pokud nikdo nevyzkouší jet mimo dálnici a nenapíše o tom. tak se může napálit více lidí. Takto každý ví, že cesta není optimální.

  • anonymní uživatel KOsik (a (a) a.cz) 17.5.2012 v 8:58

    Znamka je zaklad a vzdy se jede 2x po sobe, tim padem je to zanedbatelna castka. A nechapu se valet na parkovisti v bordelu a prachu bez umiti na spacaku , kdyz 9 km od semmeringu je ubytko v na palande za 12E :))) A to ze je Semmering drahej je blbost v pmeru co najezdis je nejlevnejsi :) Me Spicak vyjde vzdy draz ( kalici vecirky ) ktere na Semmeringu odpadaji pac druhej den se pak neda jezdit. Na Semmeringu udelas v prumeru 9-14 jizd. JInde sotva pulku tak co je levnejsi :)

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 17.5.2012 v 12:34

    Neni duvod jezdit 2x po sobe na stejne misto. Jsou i lidi co maji obytne auto, takze o nejakem spani v bordelu a prachu nemuze byt rec...

  • anonymní uživatel zoidberg 17.5.2012 v 12:52

    hele kosíku za mě : ten spacák rád , všude a v každém ročním období používám , protože mě baví bejt,koupat se atd. venku . kdyby to bylo jinak , popřemejšlel o jiným koníčku . možná bys to měl udělat ty : ) měj se na palandě báječně

  • anonymní uživatel vykrs 17.5.2012 v 13:44

    jojo, bacovani venku je super :) v semmeringu je k tomu obzvlast priznive prostredi

  • anonymní uživatel Jordy 17.5.2012 v 15:26

    Spaní venku je pouze pro punkáče a ne pro ty, co se bojí, že na ně v noci spadne nějaká ta dešťová (i jiná) kapka:-) Válet v posteli se můžu doma. Ale jináč než po dálnici bych to fakt nejel.

  • anonymní uživatel Mario 17.5.2012 v 15:47

    Dkujeme Kelimu že nám všem zjistil že cesta po dálnici není nejoptimalnejsim řešením :DDDDD demence fakt. . .

  • anonymní uživatel dunkel 17.5.2012 v 16:20

    "tipickej ceskej bolavej clovek"co řěší sračky

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 18.5.2012 v 8:15

    Mario: pokud jsi nekdy byl ve Vidni, tak obchvat okolo Schwechatu vede po dalnici a rozhodne to neni optimalni cesta... Kazdopadne, toto je muj posledni prispevek k tematu cesty, ANO, chtel jsem usetrit, a NESTYDIM se za to (jel jsem v jednom cloveku a kazda usetrena koruna potesi).

  • anonymní uživatel KOsik (a (a) a.cz) 18.5.2012 v 9:40

    ZOIDBERG: Spaval jsem ve spacaku na SEMMERINGU hoodne casto , pak zjistis ze ses rano rozlamanej jak pako a jezdeni druhej den je o hovne. Mam dost velke auto na to abych prespal v nem. Ale radeji resim spani pekne jako clovek a druhej den naadherne pojezdim. A ne jako ted kdy bylo rano 0C :( a jeste celou noc chcalo ... Reste si to jak chcete ja si jezdeni uzivam s radosti a nemakam pro to abych spal ve 40 letech jak somr ve spacaku , kdyz mam za 250 moznost spat jako clovek :))) Spacak mam na cundr a XC a ne na to kdy clovek potrebuje byt FIT.

  • anonymní uživatel KOsik (a (a) a.cz) 18.5.2012 v 9:43

    KELI: Proc by nebyl duvod jezdit 2x po sobe na stejne misto kdyz je to park kterej mam 2.25 hod od Baraku , ukaz mi misto kam jezdit z BRNA kde je lanovka a takove trate... Kdyby byl cas jsem tam kdlidne i kazdej vikend.

  • anonymní uživatel Fanda (b) 18.5.2012 v 9:58

    koukám kluci, tady je to samej milionář, co už všude byl a od všeho má klíče a kde nebyl, tam jede zejtra. Nevim co je špatnýho na tom chrápat v autě, nebo jen tak ve spacáku...

  • anonymní uživatel zoidberg 18.5.2012 v 10:13

    kosik : podobnou zkušenost nemám , asi bys měl zainvestovat do karimatky a spacáku , v dešti samo lezu do dodávky či jinýho přístřeší . promiň že to dělám jinak než ty , "člověk" . ps: na čundr a xc nepotřebuješ bejt fit ? prima víkend

  • anonymní uživatel Luďan 18.5.2012 v 11:04

    Aha, doteť sem si řikal jak je super vypadnout na víkend do přírody a kempovat si pěkně v autě kde mam postel taky a nespí se tam o nic hůř než na palandě za 12 E a až teť mě došlo, že jestli chci bejt někdy člověk tak to musim dělat asi jinak. Jenže co dělat když se mě zavřenej na hotelu prostě bejt nechce??

  • anonymní uživatel p3tiny 18.5.2012 v 12:08

    docela by mě zajímalo procento, kolik tady těch "lidiček ve vatě" už maká a nefasuje prachy na trip od rodičů. Spočítejte si náklady na jedoho člověka na víkend v Semu - béňo/nafta z Krna (2x), známka, permice, jídlo a chlast (i kdyby to mělo bejt jedno pivo před spaním). Do toho další věci, o kterejch nikdo nepřemejšlí, ale prostě tam sou - urvaná přehazka nebo přervaná hadička od brzdy se sice na místě dá řešit, ale ten matroš se taky někde musel nakoupit. + opotřebení kola a auta. To už jsme na celkem slušný částce, rozhodně to není jen "pětikilo na cestu, dvacku za permice a ňáký ty piva". A teď sem přijde nějakej frikulín, kterej řekne, že je keli koko*t, protože potřeboval ušetřit 10€ za známku a 2x12€ za normální ubytko. To už je další litr navíc, kterej pak chybí v rodinným rozpočtu. A teď si vemte situaci, kdy se takhle nejede jen do Semu, ale třeba na atejden přes X dalších parků. Než něco napíšete, tak u toho k*urva myslete.
    Sem je podle mě úplně v cajku, WC zadarmo, koupačka v nádrži se super výhledem, čas od času pekelná party v Zauberbaru a pro slabší nátury spaní v autě. No problem.

  • anonymní uživatel Farmer 18.5.2012 v 13:52

    pres centrum Vidne sem projel asi 30x.... kdyz vychytas dobrou dobu tak je prujezd hladky a aspon se podivas na pekne mesto.... :)

  • anonymní uživatel koZa (Vkonapwr (a) seznam.cz) 18.5.2012 v 21:00

    Horší jak babky na trhu

  • anonymní uživatel swettko 19.5.2012 v 0:24

    Trip 4 dny cca: Pojištění 600,- Palivo 600,- Dálniční známka 83,- Permice 2300,- Nocleh-2000,- Jídlo s sebou 700,- Kapesné 1250,- Tohle je přibližná částka mojich nákladů na každoroční trip do Semmeringu. Myslim že to není nijak extrémní částka, ale ani nijak malá a protože se sám živím cca 14 let a plat nemám nijak velikej tak si hold na zážitek musím našetřit pokud ho chci mít. Na Špičáku jsem například dal mnohem větší ranec za poloviční služby a kupu přednasranejch čecháčků s koutkama huby permanentně dolů což v Rakousku rozhodně nehledejte. V kalkulaci jsem určitě na něco zapomněl a všechno je orientační, 3 lidi v autě které žere naložené cca 8/100, Vzdálenost ze středu Moravy cca 325km Ubytko v malebnym penziónu se snídaní, lítání dvakrát půl dne a dvakrát celodenní... Jinak to určitě stojí za to si tam zajet zařádit. Po Rakouské dálnici je to super a rychlé, Přes Vídeň to bylo docela utrpení když dálnice ještě nebyla hotová. Já ale letos mám v merku už jiny bike parky, pokud zdraví dovolí..... dolekop.com/...

  • anonymní uživatel Warps (sumak (a) vitacit.cz) 19.5.2012 v 14:03

    Jak pises spicak vyjde ve sve podstate draz, clovek si vic dopreje tim padem vic utrati ;) Na druhou stranu mam ho radeji kvuli prave atmosfere. Sice to mam 400 km , ale da se to parkrat ta leto zvladnout. Docela by me zajimalo co mas za auto ze pises palivo 600 ;) moje zere 5,5l a je to na Semmering 500 km ram a zpet tim padem i s dalnici cca 1200 Kc ze by jsi jezdil za 3 litry ?!

  • anonymní uživatel Warps (sumak (a) vitacit.cz) 19.5.2012 v 14:04

    Aha uz to vidim 3 lidi ;)

  • anonymní uživatel head 19.5.2012 v 14:38

    keli: kludne ignoruj tych idiotov. Nech si kazdy jazdi ako chce a byva kde chce, neviem co ich to trapi. Report nevie napisat takmer nikto, ale na stupidne komentare sa tu vzdy najde dost ludi ;)

  • anonymní uživatel swettko 20.5.2012 v 12:45

    Warps: jojo tři lidé a hybrida nemám :-)))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí