Report: Schpindel Opening 2012

Autor: DD, kategorie: Report, vydáno: 29.5.2012

ikonaPoměrně na poslední chvilku se na webech objevila zpráva o tradiční otevíračce špindlerovského bikeparku. Po předchozích velkolepějších ročnících, kdy byly k mání např. koncerty letos celá akce proběhla ve větším poklidu. Nicméně DH závod na freeridové trati byl vypsán, a tak jsem při plánování co s víkendem neváhal. Původně se neměl zúčastnit ani otec a patron špindlerovských tratí a trailů, Majkl Maroši ale „díky“ breberce jeho team mate Datla Slavíka došlo na změnu plánů a tak když jsem dorazil v sobotní podvečer do depa u spodní stanice lanovky, tak už tam Majkl po celodenním ježdění s nebývalou péčí leštil svůj bike. Proběhla grilovačka, menší turnaj v nohejbalu a šlo se na párty, která vlastně podle plakátu neměla vůbec být :). Večírek se letos konal přímo v restauraci u lanovky, nic velkého se nedělo, v poklidu se pokecalo, popilo a kolem půlnoci se většina rozešla na kutě. Zdravé party jádro vyrazilo po místních piškotékách, no Dolská úplně mrtvá, Silver Rock trošku živější, ale jako správný sportovec a závodník jsem kolem třetí místo neřesti opustil a šel počítat ovečky.





Nedělní ráno se opět předvedlo krásným letním počasím, takže bylo jasno, že se bude prášit. Po tratích a trailech se prohánělo odhadem na 100 bikerů, z toho se do závodu, který startoval s lehkým skluzem po poledni, přihlásilo něco kolem sedmdesátky závodění chtivých DH dravců. Jelo se na dvě kola, z toho se počítal lepší čas. Semifinále vyhrál v OPEN Martin Šmatlán a v ELITE Kuba Říha. V holkách to měla „hodně těžký“ Terounos Votavová, po velkém boji vyhrála obě jízdy. Ale je pravda, že nemůže za to, že se nepřihlásily další soupeřky a startovala jediná :). Semi lehce poznamenal pád Jirky Knapa, který to na posledním dropíku nepěkně zalomil a vypadalo to chvilku hodně zle. Snad už je v pořádku, nakonec to vypadalo na otřes mozku. Ani v druhé jízdě se pořadí na prvních příčkách nezměnilo, komplet výsledky najdete zde. Smůlu měl Mave, který dokázal ve finále na startu roztrhnout řetěz a ještě potom prorazit.





Ještě něco málo o špindlerovských tratích, DH trať asi netřeba představovat, nedoznala žádných změn, na freeridové, která hostila závod byl pro mě po loňské neúčasti novinkou velký příjemný wallride, kde dostane pocit že je „sloupstajlák“ snad úplně každý. Jinak jsou některé zatáčky vysypány prosívkou s „asi cementem“ a celkově je trať pěkně vyšejpovaná a připravena pro letní provoz. Víc snad napoví video.

Od Hromovky napravo startuje nový trail s názvem Deep Forest. Ten jsem stihl dát jen jednou, (viz druhé video) a musím ho stavitelům pochválit, první část je velmi zábavná, klopenky střídají wally a lávky, spodní část je zatím nedostavěná a nudnější, na druhou stranu rovný rychlý singl z kopce má taky něco do sebe. Každopádně se určitě vyplatí do Špindlu zavítat a vyzkoušet tamní tratě a traily na vlastní pneu.





A na závěr tady máme dvě kvízové otázky: Vypil Maverick všechen rum sám? Bylo stříbrný Makulu opravdu nejhnusnější kolo celého openingu? Prostor máte v komentech :)



 

Diskuze

  • anonymní uživatel Farmer 29.5.2012 v 10:11

    ta kobra v cernem na parketu je ULTIMATNI

  • anonymní uživatel p.e.t.r. (uiblein (a) downhill.cz) 29.5.2012 v 11:57

    DH trať pod lanovkou doznala změn jen působením přírody, takže krom toho, že je těžká, je hlavně "votravná", takže je vlastně otázkou proč na ní jezdit,,,,že to bude ČPDH?? ale na ten také všichni nadávají, takže nevím. FR traŤ DOBRÁ, jen by mohlo trochu zatvrdnout to co tam nasypali...

  • anonymní uživatel Jordy 29.5.2012 v 13:32

    Nevím čím to je, asi tím, že je to pořád po rovině, ale Deep forest vypadá nudně :-(

  • anonymní uživatel Mára 29.5.2012 v 13:55

    Mě příjde nudná i FR trať. Co tam na ní je zábavnýho? Žádný zatáčky, palba rovně borůvčím, občas nějaký seskok, nevím, prostě nic moc. DH mě bavilo hned první rok co to bylo otevřený, teď už ani ne co je rozvoraná a neudržovaná. Jediný velký + Špindlu je rychlá lanovka, ale to je bohužel všechno :(

  • anonymní uživatel Maverick (info (a) ultim8shop.cz) 29.5.2012 v 14:25

    JAk chcete udržet DH? To se nedá tak přece pod sebou máte pár centáku zdvihu! Nebo máte sjezdaka na ježdění pro pívo? Trošku se proberte a neřikejte že Vás nebaví! Bude to spíše jen že Vám to na ní nejde! a jak Vám to pujde? no že budete trénovat na rozmrdanejch tratích co ke sjezdu patřej!

  • anonymní uživatel Jondy (mertini.baby (a) seznam.cz) 29.5.2012 v 14:45

    Koukam ze kdybych jel elitu byl bych taky 19 jako v open, tak priste ji jedu hehe

  • anonymní uživatel Luck-ass 29.5.2012 v 15:43

    Jo je to úplně na pí... A protže já sem pí... Tak me to tam baví a to moc. Už se těším až budem na DH a FR tratích chodit se smetáčkem aby to neprášilo... Teda my ne ale ty stavitelé a pořadatelé. My zůstanem věrný kritice a nevděku

  • anonymní uživatel HOnDA 29.5.2012 v 15:49

    Souhlasím s Mavem a Luck-assem, a když vás to nebaví, tak tam nejezděte. Máte přece v zemi české tolik bikeparků, že si můžete vybírat...

  • anonymní uživatel SNIP 29.5.2012 v 16:27

    já souhlasím s Farmer, Maverickem, Luck-assem a HOnDou ;-) ;-) ;-)

  • anonymní uživatel Johan (hanz.marek (a) gmail.com) 29.5.2012 v 16:56

    Tak stříbrná mákulka byla nejhezčí kolo openingu! A rum? Ten tekl proudem přímo pod nástupní stanicí lanovky :)

  • anonymní uživatel bb 29.5.2012 v 18:26

    vole pak nemá ani cenu závodit když si to tam každej zkracuje a nejezdí poctivě zatáčky !!!!!! to by vás to umístění ani nemělo těšit když si to tam každej takhle zkrátí jako na tom videu !!!!!!

  • anonymní uživatel Mára 29.5.2012 v 18:55

    Mave a spol.: Hele napsal jsem jen svůj názor na "zábavnost" bikeparku ve Špindlu... každý má svůj názor.

  • anonymní uživatel rider 29.5.2012 v 20:59

    spis se mrknete na tohle, je tohle fer ? www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel dd 29.5.2012 v 21:49

    Hehe.taky jsem na to vcera koukal,polak nejvic.verejna omluva,fakt jsem nevedel kudy;-)ale to 27 misto par hodin za mirou pekem si fakt za ramecek nedam kuci:-)

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 30.5.2012 v 1:00

    a jako jedinej normalni nazor v tyhle diskuzi beru ad1 - farmer...

  • anonymní uživatel p.e.t.r. (uiblein (a) downhill.cz) 30.5.2012 v 11:11

    ...o rozbití se nebavíme, to je zrovna problém FR trati, že je až moc vyhlazená pro dh závod, ale já jsem pro rychlý a dlouhý downhill, což je spíš proti Špindlerovské závodní DH. Pak mě překvapuje ta koncepce, když se údajně nedá nic stavět, DH trať se práskla do úzkého prostoru pod lano a teď tam v areálu roste nová trať, která vlastně neřeší vůbec nic. Tak jen to. ... .hele Luckass, už se těším, až tě uvidím jak si budeš chrochtat blahem po dvou třech jízdách na "pohárovce", ty jeden závodníku :-)

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 30.5.2012 v 12:46

    tsss, Luckassa nemuze nejaka trat rozhodit,da par pauz a sjede vsechno :-D

  • anonymní uživatel richier2 30.5.2012 v 15:06

    Farmer:tak kobra na parketu je fakt ultimatni......vybadá jak nalíčenej borec

  • anonymní uživatel zub 31.5.2012 v 16:18

    :D

  • anonymní uživatel zub 31.5.2012 v 16:19

    polak tomu vytrel prdel :D aspon ze to dal na youtube :D

  • anonymní uživatel Luck-ass 31.5.2012 v 17:59

    P.e.t.r sis me asi s nekym spletl s tim zavodnikem. Ja to pod lanama nikdy nejel a asi zatim to ani nemam v planu:). A ta fr me fakt bavi a ten sranda match byl sranda:) za me vse dobre. Uzivam so cas kdy muzu bejt na kole a neresim to co sem nestavel ja

  • anonymní uživatel Bam 1.6.2012 v 13:02

    hehe polák dobrej hnědák :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí