Foto+video: Specialized Enduro Bardenas

Autor: Gaspi, kategorie: Video, vydáno: 4.6.2012

ikonaGaspi vyrazil do Španělska do oblasti Bardenas Reales na natáčení enduro videa – kompletní fotostory z natáčení jako z Bravíčka uvnitř článku.



Už jsem to nevydržel a musel jsem vyhnat brouka z hlavy. Ten brouk byl neuvěřitelný resort, Bardenas Reales ve Španělské lokaci Navarra.

Tak jako zloděj, vracející se na místo činu i my se cukli a po dvou letech od první návštěvy a jsme zase zpět. Kameraman a fotograf nevěřili vlastním očím, že něco takového může vůbec být v Evropě. Cílem bylo natočit exkluzivní enduro video.





Bardenas je resort o rozloze cca 42 hektarů v němž leží i vojenská letecká základna. Proto je obtížné dohledat jakékoli mapy a pravidla. Díky tomu, se naše výprava dostala do rozporu se zákonem. Bardenas je národní park a proto pro pohyb autem i na kole potřebujete povolení prezidenta, které jsme neměli. Policii zas ukecaváme.

A jde se do akce! Gaspi



Gaspi ukazuje filmařům z vyhlídky monument Cabezo de las Cortinillas, místo kde to už zná a vše se tam bude odehrávat.



Zastávka v místní hospodě je povinností. Tady se od lokálů dozvíte důležité informace a tajná místa v mapách ještě před vyložením auta, smontování kol a hledání věcí v hromadě tašek.



Gaspi si v podvečer prohlíží lajnu z protějšího vrcholu. Ukazuje, kde to bude nejlepší maso a EVO bude plakat mezi kameny. Lukáše víc zajímala cesta pro auto, po které pojede hůl a bude to prášit…. bohužel až do interiéru.



Přišla noc, tma, mírný deštík a my se ukládali ke spánku. Dva na střechu auta a dva dovnitř, v tom Míla vyletěl a utíkal pro foťák, který mu vice jak 40minut dělal časosběr a vyšla z toho tahle pecka!



Brzy ráno už Márty tahá zaprášené objektivy a připravuje se jak půjde sluníčko. Gaspi bude pěkně barevnej. Namýšlení scénáře a průběhu natáčení je týmovou prací, ale vše se stejně mění za pochodu díky počasí.



Dostat se až na začátek trailu je šichta nejen pro Gaspiho, kterého to ještě čeká několikrát , ale hlavně pro celej štáb s kompletní video technikou. Vybrali jsme zajímavý trail z nejvyššího bodu přes rozbité a nebezpečné schody dnes již nefungující vojenské pozorovatelny.



I přes nějaký ten defekt, strašné horko a neustálé změny úhlů pohledu natáčení, měl Gaspi ještě čas doběhnout pro basu nealko piva pro spláchnutí prachu na jazyku. Tyto neuvěřitelné útvary tvoří směs jílu, křídy a pískovce. Tvrdý povrch by někdy potřeboval přikopnout lopatou, ale jsme přece v národním parku a tohle dělat fakt nebudem!



Poslední úsek schodů běží i Márty, protože zvolil variantu stabilizátoru v ruce. Schody stačil ještě počítat, je jich 219. Gaspimu se to rozjíždí má to jen tak tak na hranu a Márty nestíhá zakopává …….pana – vorel. Kamera i on jsou OK. Tak to dáváme ještě třikrát. Pomalu zapadá slunce a my to nejspíš stihnem dotočit, aby nás policie nečapla podruhé.



Poslední záběr a je to tam. Paměťové karty jsou plné. Balíme a Gaspi má ještě dost energie si zkoušet nějaké street finty na přírodním terénu. Asi ho odsud nedostanem. Lukáš velí “do auta než bude tma” a vyrážíme na hranice parku do místní hospody na kozí maso a pivo.

Místo na které se těžko zapomíná.
simpleride.cz






Full size wallpaper ke stažení zde

Foto: Míla Štáfek
Video: Márty Smolík
Driver: Lukáš Jusko
Rider: Richard Gasperotti

Diskuze

  • anonymní uživatel Alex 4.6.2012 v 9:07

    SUPER...co víc dodat, super...

  • anonymní uživatel gazman 4.6.2012 v 9:27

    Výborné fotky.

  • anonymní uživatel shimano 4.6.2012 v 9:51

    jáj, konečně odhalená lokalita z Kranked IV! :)

  • anonymní uživatel hoffman 4.6.2012 v 10:41

    Sila

  • anonymní uživatel Cabra (jvtenedor (a) gmail.com) 4.6.2012 v 12:35

    Nádherné fotky!!

  • anonymní uživatel Hidemanera 4.6.2012 v 18:29

    Krása...

  • anonymní uživatel Vrbitch 4.6.2012 v 18:52

    Oujééé! Fakt brutální fotky!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí