reklama

Mistrovství Slovenska hostila Kubínska hola

Autor: Jana Bártová, vydáno: 24.7.2012

ikonaVíce nám o akci prozradí na Kubínské hoľi nejrychlejší žena, za český tým Bikeplac Racing jezdící, Jana Bártová.



Po třech letech se slovenské mistrovství přesunulo opět na Kubínskou Hoľu. Trať stavěl profláknutý superstavitel pan Šiška. A musím říct, že by se tam klidně mohl jet světový pohár. Dlouhá, prudká, těžká a fyzicky náročná trať.

Protože se v pátek už dalo jezdit, tak jsme vyrazili dopoledne, abych stihla nějakou tu seznamovací jízdu. Byla jsem ráda, že jsem si dala za celé odpoledne dvě jízdy, protože bylo co zkoušet a obzvlášť jedna pasáž zasluhovala vysokou pozornost. Rockgarden na začátku posledního lesa dal zabrat většině startovního pole. Kvůli připomínkám se musela tato pasáž trochu poupravit, ale i tak byla dost náročná a řada jezdců ji řešila objížďkou.





Z pátku na sobotu slušně zapršelo a ráno jsme se oblíkli do pláštěnek. Ale během dne už nepršelo a trať se začala vyjíždět. Vylezlo spousta kořenů, kamenů a také koleje se tvořily. Prudké pasáže mi ze začátku dělaly problém, ale později už tolik ne. Jednu jsem komplet sjela po zádech dolů…docela nepříjemné. Za celý den jsme dali s Čertem 4,5 jízdy a tu poslední jsme ani dávat neměli. Akorát jsme si zkurvili náladu, protože ani jeden z nás skalku neprojel. Takže jsme naštvaně snesly kola dolů a trénink pro nás skončil. Ivoš tvořil spíš samostatnou jednotku a většinu času strávil na skalce.





V neděli už nepadla ani kapka, ale chvílema to vypadalo, že se něco přižene. Na vrchu byla kosa jak z nosa a fičel tam studený vítr. Start byl přemístěn trochu níž, aby jezdců nezmrzali. Semifinálové jízdy jako obvykle otevírala kategorie nádějí a po nich nastoupily ženské. Bohužel naše kategorie startovala od nejhorší v pořadí a tak jsme se brzy na trati dojely. Dojela jsem dvě holky, jednou jsem spadla a asi 4× jsem se zastavila. Takže výsledný čas nebyl moc ohromující a zařadila jsem se na druhé místo za Katku Šišku (Janečková). Ivoš měl jízdu podstatně klidnější, i když spadl, a dojel si pro páté místo. Čertovi se naopak jízda povedla, proletěl skalku, a dořítil se se čtvrtým nejrychlejším ča­sem.





Finále žen už startovalo od nejrychlejší v semíčku. Takže první se vydala na náročnou trať Šiška a za ní já. Hned před prvním padákem jsem spadla, což mě trochu rozhodilo. Celou jízdu jsem už neudělala výraznější chybu a projela jsem i závěrečnou skalku. Na výjezdu z lesa jsme zahlídla Šišku jak se řítí do cíle. Posbírala jsem poslední síly, dupala do cíle a s časem pod 6 minut jsem zvítězila. Druhá dojela Katka Janečková-Šišková a třetí Katka Pialová. Ivoš ve finále odjel čistou jízdu a posunul se na čtvrté místo. Čert bohužel na skalce spadl, pak spadl ještě na druhou stranu a na konec si zakopl o zadní kolo.





My jen pro úplnost doplníme výsledky ostatních kategorií:

Žiaci
1. Zeman Filip (NOVATEC-CTM)
2. Kroupa Daniel (Speedbike Team)
3. Ha-Dac Gabriel (Bikemagazin Riders)

Ženy
1. Bártová Jana (Bikeplac racing)
2. Janeèková-Šišk Katarína (KHC Kaktus Bike)
3. Pialová Katarína (Elitebikes Racing)

Masters
1. Hynèica Vlastimil (SK Grafobal)
2. Drábik Peter (Freeride Košice)
3. Kafka Martin (KHC Kaktus Bike)

Hardtail
1. Mindek Tomáš (Elitebikes Racing)
2. Králik Jozef (Life4Ride DH Team)
3. Šùstek David (Bike Slovan)

Hobby
1. Glos Bohuslav (FERADO Freeride)
2. Kufa Štìpán (Elitebikes Racing)
3. Èunek David (VALMEZBIKE racing)

Juniori
1. Knapec Martin (NOVATEC-CTM)
2. Sehnal Stanislav (Charvatbros/Ban­shee)
3. Baránek Rastislav (Life4Ride DH Team)

Muži Elite
1. Učeň Lukáš (NOVATEC-CTM)
2. Polc Filip (POLCSTER RACING)
3. Javorník Ján (SCK Velosprint)

Kompletní výsledky na sportsofttimin­g.sk.



Foto: archív Jany Bártové, Jan Mikuš

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí