MojeKolo

Test: kraťasy + dres Maňana Wear

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 7.12.2012

ikonaV posledních pár sezónách se stále víc do popředí dostává otázka, co na sebe navlíknout při ježdění. Velké oblíbenosti (a nejenom mezi závodníky) se těší divoké, barevně sladěné komplety – odborně označované „pyžama“. Nebudu se pouštět do polemiky, jestli není zbytečné utrácet za dres a DH shorts, když bavlněné triko a jeansové šortky vaši nahotu ukryjí úplně stejně a za menší peníze. Peníze jsou totiž zřejmě nejzásadnějším problémem všech „pyžam“, protože za komplet dresu a kraťasů si zlotřilý kapitalista mnohdy žádá částku, která je až děsivě blízko české minimální mzdě. Proto, když se díky brněnské Maňana Wear objevila možnost barevně se sladit za cenu nižší, než kolik obvykle stojí běžné DH shorts, neváhal jsem a testoval co takhle naceněné pyžamo dovede!





V testu sem měl variantu dresu Spooky „green camo“, která sice na první pohled vypadá jako výsledek intimní chvilky klauna co jí příliš zeleniny, ovšem tento divoký flekatý motiv se velmi osvědčil, nejen že se za vámi otočí nejedno děvče či paní, ale hlavně na něm témeř nepoznáte jestli máte před, a nebo po projížďce v podzimním lese. Navíc jsou výrazné barvy dobře vidět i na fotkách od slabších fotoaparátů, tím pádem budete na fejsbůku za frajera i bez super fotovýbavy!





Dost ale o vzhledu, přece jenom na oblečení na ježdění je nejzásadnější to, jak se chová při ježdění. Může se zdát, že vyrobit dres není žádná věda a není co testovat, ale Maňana mě překvapila příjemnými detaily. To že má prodloužený zadní díl je u dresů už skoro povinnost, více mě potěšily příjemně široké a pružné lemy rukávů. Ti z vás, kteří mají trošku objemnější předloktí jistě znají ten pocit, kdy se vám kvůli příliš tenkým lemům začnou po vytažení rukávů decentně odkrvovat ruce. Nic takového mi ale dres neprovedl. Druhý detail, který se mi líbil, byla hustota materiálu. Už jsem se setkal s (o poznání dražšími) DH dresy, které byly v rámci prodyšnosti natkány velmi řídce a z dresu vám lezly nitě sotva jste viděli suchý zip, nemluvě o průjezdu keřem. A když se mi začne párat dres 20 minut potom, co ho vytáhnu z obalu, mě nikdy moc nenadchne. Tohle u Maňany nehrozí, ačkoli jistě není nesmrtelný, během testu sem žádná volně vlající oka nepozoroval. I když jsem se k němu zrovna něžně nechoval.





Druhou části kompletu jsou kraťasy Maňana Wear Air Shorts. Vycházejí ze střihu kraťasů Nema Podium, takže jsou spíš delší než kratší, ale ani mě, jako jezdci co není „žádné čahón“ jejich délka nijak neobtěžovala, i když jsem nazul poměrně velké kolenní chrániče. Kraťasy mají všechno, co mají slušně vychované DH shorts mít. Materiál je Cordura, která je sice méně prodyšná ale o to víc „neprůstřelná“, stahování v pase pomocí pružného plastového pásku, gumový grip po celém obvodu pasu, aby nebylo lehké vytáhnout z nich dres a přetáhnout vám ho přes hlavu v případě klasické potyčky na ledě (a nebo při ježdění, ale ta rvačka na ledě je pravděpodobnější). Dále pružné a prodyšné panely na místech (v rozkroku a na zadku), které musí být pružné a taky je velmi vhodné aby byly prodyšné. Nechybí dvě kapsy na zadní straně stehen, které se sice můžou zdát umístěné poněkud nešťastně z důvodu dosahu, ale jakmile se sebou prásknete, zjistíte že je fajn mít věci po kapsách spíš vzadu, než přímo na bocích stehen. Žádný zip mi v ruce nezůstal a v rukavicích se dají ovládat naprosto bezproblémově.

Jediné co bych vytknul je absence reflexních materiálů, náhoda je blbec a nikdy nevíte, kdy se budete vracet z vyjížďky v šeru, zvlášť teď na podzim. To se každý proužek, co odrazí trochu světla, sakra hodí.





Závěrem se hodí říct, že pyžamo, které tvoří Maňana Wear Air Shorts a dres Maňana Wear Spooky je parádně fungující a navíc divoce vypadající DH komplet co vám nějakou chvíli vydrží, při čemž z vaší peněženky vytáhne jenom necelý dva Palacký (celý set můžete zakoupit zde)!

Diskuze

  • anonymní uživatel HiPP 7.12.2012 v 9:17

    citanie textov tohto autora je velka zabava :) (myslene v dobrom)

  • anonymní uživatel dzon 7.12.2012 v 9:35

    muzu se zeptat jaky bike kociruje autor clanku?

  • anonymní uživatel Fanda (boguscz (a) seznam.cz) 7.12.2012 v 9:35

    je to fakt pěkně a vtipně napsaný, všechny palce hore

  • anonymní uživatel čert 7.12.2012 v 9:47

    Děkuju za pozitivní ohlasy, když do toho dávám to srdíčko, je fajn že i to štěstíčko de naproti :D
    2dzon: intense socom

  • anonymní uživatel igy (igy.rubina (a) seznam.cz) 7.12.2012 v 10:41

    Ahoj Čerte, jak fachčí hen ten SOCOM, co na nem drtíš na fotce? Je to bike staršího data nahrazen 951kou, tak nevím. Mám možnost ho koupit za dobrý peníz (20-25000), chci rám S 200mm zdvihu na DH s dvoukorunkou,a řeším ještě jeden no name čtyřčep. Ty jsi profík, a máš zkušenost s VPS versus čtyřčepy, poraď please...

  • anonymní uživatel čert (cert (a) dolekop.com) 7.12.2012 v 11:00

    2igy: Odpověď máš na mailu, jinak otázky tohoto rázu směřovat vždycky na můj mail, už sem si ho konečně zapsal :)

  • anonymní uživatel Johny (honzak96 (a) seznam.cz) 7.12.2012 v 11:05

    jak píše fanda ! povedený a nejspíě skončej u mě doma ale ještě nevim esi modrý nebo zelený

  • anonymní uživatel NWO (jhfwf) 7.12.2012 v 18:36

    že by Filip Matuš.............

  • anonymní uživatel Kaneček (vkadlcek (a) gmail.com) 7.12.2012 v 22:09

    Autor je zrejme slovotepec?
    Kdyz uz me i moje cyklistikou nepolibena sestra upozornila, abych si precetl tenhle clanek, tak jsem si rekl, ze bych si mel vazne precist tenhle clanek. To me fakt bavi, tohle to!

  • anonymní uživatel ZeD 8.12.2012 v 15:26

    Tak dlouho sem si chtěl koupit ty kraťasy a teď už vím, že si je nekoupím, páč je bude chtít každý. Zábavný článek :)

  • anonymní uživatel KRAJIC 10.12.2012 v 15:05

    Intimní chvilka klauna - geniální.

  • anonymní uživatel Matúš 10.12.2012 v 18:05

    vravíš že sú méně prodyšné... to znamená že sa v lete v tom uvarím? uvažujem nad nimi... alebo to nieje až také hrozné a dýcha to celkom ? :D

  • anonymní uživatel čert (cert (a) dolekop.com) 10.12.2012 v 18:46

    žádný dh kraťasy nejsou kdovíjak odvětraný, přecejenom maj bejt spíš nerozbitný, ale vercajk v nich luftuje jak má, nebál bych se toho!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí