Vychytávka: Hiplok gadgets

Autor: Čert, vydáno: 6.12.2012

ikona!Hoď si řetěz kolem pasu a kolo votoč na záda a přitom si nic nevodři!"

Vzhledem k tomu jaký boom cyklistika zažívá, firmy nabízející různé „gadgets“ neboli vychytávky pro ježdění a všechno okolo se začaly docela rojit. Bohužel se veskrze jedná o to samé – blatníky, blikačky, řetězy, stojany atd.

Naštěstí se občas objeví firma, která prostě zaujme! Touto firmou je i firma Hiplok. Hiplok jsou dva designéři, Angličan John Abrahams a občan slunné Kalifornie Ben Smith.





Primárním produktem je právě Hiplok, tedy zámek na kolo nositelný kolem pasu, který by měl podle jeho autorů zůstat pohodlný při jízdě a nenutí vás brát batoh, když jedete na kafe. Nabízejí se ve verzích V 1.50 s váhou 1.8 kila a Hiplok Lite, vážící 1 kilogram. Oba řetězy, pásky(?) jsou nabízeny ve všemožných barvách s plynule nastavitelnou délkou v rozsahu 22 až 44 palců, délka samotného řetězu je 75cm. Ceny jsou stanoveny na necelých 70 liber za velký Hiplok, respektive necelých 45 liber za verzi Lite.





Je pravda, že tahle vychytávka je použitelná spíš ve větších městech, nicméně i horským jezdcům mají Abrahams a Smith co nabídnout. Jejich „druhým dítětem“ je „Flipstand“. Taky doma občas provádíte drobné opravy na kole a otočíte je „na záda“? Taky musíte sundávat kola pokaždé, když jedete do bikeparku v setupu 2 rideři 2 kola, protože když je nesundáte tak do vašeho třídveřového hatchbacku dva lidi a dvě kola prostě nenacpete? (Podobnost s autorovým Fiatem Punto je čistě náhodná. pozn. red.) A taky vás štve že si odřete objímky a sedlo, nedejbože když máte na enduru tachometr? Tak proto je tady Flipstand. Dva „háky“ a jedna podložka se stahovací gumičkou z tvrzeného molitanu. Naprostá blbost, ale proč ji už všichni nemáme? Cena této geniality je stanovena na necelých 13 liber, bohužel je nutno si připočíst shipping k nám, do malého Ruska. Ale nevěřím tomu, že se u nás nenajdou nějaké „ček gold hande“ které to vyzkouší…takže se snažte, na konci měsíce vyhlásíme soutěž o nejlepší český „otočstojan“ a vítěz dostane zbytky redakčních movemberových kní­rů.





Oba produkty můžete objednat na webových stránkách www.hiplok.com

Diskuze

  • anonymní uživatel Toco 6.12.2012 v 16:36

    To kluci trochu ulítly ne? Za 13 liber těch pěn budu mít doma cca 10 sad, když si to nechám vyrobit na zakázku a když si to vyrobím sám tak pytel od brambor.

  • anonymní uživatel stofan 6.12.2012 v 16:43

    Toco: no prave, ked si ich nechas spravit na zakazku, tak ta mozno vide 13libier jedna;) ale kazdopadne je to blbina

  • anonymní uživatel pras (xxx) 6.12.2012 v 17:11

    Děvče má pěkné prsa, zbyte jsou kokotiny.

  • anonymní uživatel Maooo 6.12.2012 v 19:08

    to je pro fixkare :D

  • anonymní uživatel Toco 6.12.2012 v 20:30

    stofan: dělam technika ve firmě která tyhle pěny zpracovává takže vim o čem mluvim.

  • anonymní uživatel Martin Shaman Joza (joza (a) shamanracing.com) 7.12.2012 v 9:39

    To Toco: byl bys mi ochotný napsat na mail, v jaké firmě pracuješ? Podobý materiál zpracováváme a rád bych si od vás nechal udělat nabídku. Díky Martin joza@shamanracing.com

  • anonymní uživatel stofan 7.12.2012 v 10:00

    Toco: tak nepis ze si to das spravit na zakazku, ked si to das spravit u vas vo firme tak to uz je vec ina, ale keby si ja do nejakej firmi zadam na zakazku spravit tieto tri peny, rcite bi ma to vislo na 14 libier.....viem o com hovorim...

  • anonymní uživatel technik 7.12.2012 v 15:08

    Obě věci sou tak trochu zbytečný zámek stačí obyč fakt by se mi nechtělo jezdit street z řetězem kolem pasu.A ty molitany k tomu se nemá ani cenu vyjadřovat když něco potřebuju udělat na zádech tak to kolo prostě otočim a je to co budu laborovat z nějakejma přiblblejma molitanama ještě za 13liber kokotina totální

  • anonymní uživatel stofan 7.12.2012 v 15:21

    technik: ony to zrejme zle opisali, jko blbost to je, to je jasna vec, ale myslim ze skor nez to ma chranit proti poskrabaniu objimky na gripoch tak skor podlahu v obivaku, no, mne na to staci karimatka:D

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 7.12.2012 v 16:26

    stofan: predstav si ze mas nahore na riditkach packu k teleskopicke sedlovce, jak to pomoci karimatky udelas, tak aby ti kolo nestalo na pacce?

  • anonymní uživatel stofan 7.12.2012 v 17:12

    Keli: ano, spravny postreh:D no vyriesis to bud tak ze povolis packu a zvrtnes ju alebo to podlozis cimkolvek co doma najdes;) ale to je detail, takuto vec si dokaze doma kazdy zrucni clovek spravit sam, ale pravdou je ze nie kazdemu sa s tym chce srat. Ale za mna, pride mi to totalna blbost, nieco na americky stil riesenia "rychlozbohatnutia":D

  • anonymní uživatel Toco 7.12.2012 v 17:27

    stofan: kdyby jsi si to nechal ty udělat u nás na zakázku tak tě to stojí tech 13 liber a na nás jako zaměstnance se slevama kašlou, mám ubohých 15%. Pak příjdeš do obchoďáku kam dodáváme a zjistíš že to tam se slevou koupíš za ty samý prachy nebo levněji. U nás se věci radši vyhazují než aby někomu něco dali.

  • anonymní uživatel hoffman 7.12.2012 v 18:13

    tá genialita za 13 L naprosto zásadne ovplyvňuje vývoj mtb

  • anonymní uživatel RB 7.12.2012 v 19:33

    Keli: Pořídíš si teleskop s normální páčkou jako má KS a jsi vysmátý. Ten řetěz proč ne, ale ta podložka je hovadina.

  • anonymní uživatel macrider 8.12.2012 v 7:44

    by mě zajímalo jak dlouho to páni inženýři konstruovali , taká p......a :D

  • anonymní uživatel peto(dude) 8.12.2012 v 13:58

    kravina cele. Neviem de som videl video, ze typek s flexou na rusnej ulici odrezal retaz abo co to bolo, aby zistil co okoloiduci a nic. odisiel s bikom.K ostatnemu sa ani nevyjadrujem. Ale 4 Stofan - "clovek zrucny" hej ale homo sapiens sapiens uz ne. ten vymysli blbost, aby seci okolo neho zblbli a potom zblbli aj jeho sameho, aby boli seci potom blbi a mozu zase makat na tom, aby boli vobec homo erektus a ne len penis erektus. 4 keli - na packu sa vybunkuj, aby si tiez nebol iba erektus furt. A okrem toho staraj sa nech ti rychloupinak pekne funguje na sedlovku nasad staru dusu nech sajrajt nejde do ramu, nauc sa sedlovku rezirovat za jazdy tak jak si sa naucil drzat rovnovahu na dvoch kolesach a mozes ogrcat aj cely servisuchtivy teleskop. naco ti to je? Asi na to, aby sa ti v blbej chvili dakde zasekol a mas po p!c!.

  • anonymní uživatel hoffman 8.12.2012 v 14:41

    tak si došiel na to, že teleskop je hovadina, zostáva už len čakať, kým to zaostalý svet pochopí a dá ti za pravdu..

  • anonymní uživatel peto(dude) 8.12.2012 v 18:53

    ja pouzivam teleskop na sedle uz davno ale iba ako princip. nie tu pretechnizovanu hracicku ktoru kazdi by rad len by ju ani vlastne nevyuzil. Mam rychloupinak na sedlovej trubke. Tak preco ho nevyuzit.

  • anonymní uživatel hoffman 8.12.2012 v 20:19

    teleskopy s ovládaním z riadítok používajú tisíce ľudí k spokojnosti, jak si došiel na to, že je to nevyužité, nechápem, meleš nezmysli, hlavne to čo vyhovuje tebe

  • anonymní uživatel RB 9.12.2012 v 13:23

    peto: kdybys vyzkoušel pořádný teleskop, tak nemeleš tyhle ho...Už tě vidím, jak vyjedeš před prudkou skálu, tam zastavíš budeš štrachat po upínáku a dole ji zase budeš dávat nahoru. Lidi s teleskopem už budou o půl km dál:)

  • anonymní uživatel peto(dude) 10.12.2012 v 12:25

    4 RB - nemusim zastavit, aby som spustil alebo dvihol sedlo. 4 hoffman - vyuzitie to ma iba v pretekoch, aby si sa vyhol jazde jednou rukou na rajdoch(neista jazda v terene) ked ta druha sefuje sedlo. Tim co to maju koly pretekom ktore navstevuju pravidelne s realnou perspektivou umiestnenia sa nic proti.

  • anonymní uživatel hoffman 10.12.2012 v 13:12

    vieš čo? máš pravdu.

  • anonymní uživatel stofan 10.12.2012 v 15:32

    peto(dude): skus natocit video, ako davas sedlovku hore zajazdy, dole ju davam aj ja, tak by ma zaujimalo, ako to robis smerom hore, mne to proste nejde, hore potrebujem dve ruky:D

  • anonymní uživatel RB 11.12.2012 v 8:12

    Taky jsem pro video,ale né na rovině, ale někde v terénu nejlépe na nějaké skále odkuď se dá pěkně spadnout.

  • anonymní uživatel peto(dude) 11.12.2012 v 12:18

    4 stofan - Video sa mi nechce riesit. Zato, ze nemate predstavyvost ja nebudem stracat cas. Ale ked si precitas moje prispevky tu tak zistis preco mi to funguje. 4 RB - Ja nespustam sedlovku na poslednu chvilu. Niesom na pretekoch. Ku pomyselnej skale sa dokotulam uz so sedlom dole spustenym par metrov pred skalou. ku skalke sa da doslapnut aj s nizkym posedom. A nechce sa mi tu rozpisovat vsetky moznosti ako zdolat vyslap ku skale a potom bezprostredny zjazd z nej za vyuzitia spustenia sedla jednou rukou v priebehu spominanej akcie. A keby to bolo naozaj velmi prekerne tak proste zastanem. nesom na pretekoch. Nesnaz sa ma nachytat. Tymto stylom jazdim uz par rokov. A proti vyuzitiu droper post v pretekoch nemam nic pokial mas realnu sancu sa umiestnit cize v tom pripade asi aj casto pretekas. A uz som to tu raz napisal a ty stale napises nieco co si vynucuje opatovne rozpisovanie. A dufam, ze neriesme taku skalu na ktoru potrebujes trial bike. Zas az taky skiller niesom. Mam dobru mienku o tebe vdaka doterajsim tvojim prispevkom na DK (okrem tohto fora). Preco chces aby dobra uz nebola? Mas droper post a moje vyhrady sa ta dotkli? Ak ano tak to napis rovno a nechodme tu okolo horucej kase. Ved mozno neni az taka horuca. Dokial sme sa jej nedotkli nevieme. A to ze sa z nej pari moze byt spolocensky predsudok.

  • anonymní uživatel peto(dude) 11.12.2012 v 12:19

    Este ze ste sa naucili bikovat uz v detstve. Nebolo o com spekulovat. Keby ste sa ucili teraz, mali by ste na bikoch same hi tech prdlacky ako napr. vysuvacie pomocne kolieska so snimacom rychlosti a naklonu, aby vas v pravom momente zachranili.

  • anonymní uživatel stofan 11.12.2012 v 15:37

    peto: nic v zlom, ale pochybujem, ze das za jazdy sedlovku hore...., dole sa da, ale hore mmmmm, neboj cital som tvoje prispevky:D, osobne, mna teda to otvaranie zatvaranie rychloupinaka zastavovanie na to aby som ju opet vytiahol vcelku na singletrackoch sere. radsej by som zmackol paku a nech sa o to postara technika, ano, stale jazdim bez teleskopu....bohuzial

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.12.2012 v 9:20

    Tak pochybuj

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.12.2012 v 9:43

    www.pinkbike.com/... singletrackworld.com/... singletrackworld.com/... a tento je ovladatelny z riadidiel - www.ridemonkey.com/... Napis do googla HITE RITE.

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.12.2012 v 9:43

    Ale ja tieto sistemy nemam

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.12.2012 v 10:39

    "systemy".

  • anonymní uživatel RB 12.12.2012 v 16:24

    Není nad to když si v pohodě šlapeš najednou vidíš něco co bys chtěl dát, tak zmáčkneš páčku, vyskočíš, seskočíš, zmáčkneš páčku a zase šlapeš v plných. Tam kde jezdím já nejsou moc vysoké kopce cca kolem 650m.n.m, ale o to více jsou vrásčité a když jedu do prudkého kopce plného kořenů, tak prostě nemůžeš jet na kašpárka, protože by ti podkluzovalo zadní kolo. Přejedeš horizont zmáčkneš páčku sedlo je dole a ty můžeš bez zpomalení pokračovat prudkým korytem dolu a hned pak zase na horu. Kdybych bydlel někde v pořádných horách kde vyjedu dám sedlo dolu a pak to valím jen z kopce, tak by mě tak netrápila, ale u nás.. Kdo to nevyzkoušel nepochopí. A když pak jezdíš s partou kde jí mají všichni, tak tě akorát sere, že ty jí nemáš, za prvé na tebe všichni musí čekat a za druhé přijdeš o možnost jet plynule. Nikdo ti jí nenutí, ale podle mě je to nejlepší věc co vymysleli na bike od dob kotoučovek a enduro kolo bez teleskopu není podle mě plnohodnotné.

  • anonymní uživatel peto(dude) 13.12.2012 v 8:25

    No ani v mojom okoli niesu nejak extra velhory a s takymi problemami pri vyslapoch v terene ako popisujes sa v pohode potrapi kazdy sezonne vykendovy XCkar aj bez teleskopu. Ale chapem to s tou partou ked to nemas zmaknute a musia cakat. No mozeme este o tom chvilku tocit a kazdy bude mlet to svoje. Mne by tvoja parta pokial nema mega kondicku neusla. Tebe zas neujde ked mas teleskop.

  • anonymní uživatel RB 13.12.2012 v 9:13

    Jezdím s týpkem co byl na MS v hasičských sportech na velmi dobrých umístěních, takže člověk co s ním jezdím má sakra dobrou fyzičku. Ale ty vůbec nechápeš k čemu je to dobré. Chtěl bych tě vidět u nás na stezkách. Podle toho jak píšeš vůbec nevíš o co jde. Tvůj boj, já si budu užívat větší flow s teleskopem, než abych dělal harakyry a někde zpomaloval a za jízdy si zvedal sedlo(což bych chtěl opravdu vidět na úzkých traverzech kde jezdíme:)

  • anonymní uživatel RB 13.12.2012 v 9:25

    Ještě ti řeknu, že terény ve kterých jezdíme jsou docela technické a bez lehkého trialového skillu si moc nezajezdíš. Týpek se kterým to stavíme jezdí ME v DH a účastní se věcí jako Garbanzo DH, air Downhill v BC atd, takže víkendoví XCčkař, kolo tak leda nosí. To jen aby sis nemyslel, že jezdíme po cyklostezkách.

  • anonymní uživatel hoffman 13.12.2012 v 9:29

    toto je zbytočná debata, prosto tu niekto nechápe, že sú momenty, ktoré si vyžiadali presun páky spod sedla na rajdy, pretože je to nielen komfortné, ale zrejme nevyhnutné, opakujem to čo som písal už dolu, meleš svoje bez ohľadu na logiku

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí