MojeKolo

Report: noční a zimní závody v Kálnici

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 17.12.2012

ikonaKaždý kdo se letos vydal do Kálnice, tak mohl vidět, že se tu zde stále něco buduje, vznikají nové tratě a taky nové akce. Vedle Moravsko-Slovenského DH Cupu a BikeFestu se letos premiérově uskutečnil taky Mikulášský víkend naplněný tréninkem, závoděním i zábavou.

Kdo se nezalekl toho, že se teploměr dostal pod nulu a že sněžná děla nafoukala poprašek sněhu, aby byla ta správná zimní atmosféra, mohl celý den trénovat a po setmění si dát závodní jízdu na DH Fox trati, která byla současně kvalifikační pro další noční závod 4 dual.





Už u registrace čekalo na jezdce milé překvapení v podobě Mikulášských balíčků ve kterých měli sportovní výživu od PowerBaru, ovoce, RedBull, sladkosti, časopisy Biker, volný vstup na jednodenní lyžování v Kálnici, lístek na svařák, nebo čaj a flaštičku Jägermeisteru.

Trať byla celá nasvícená LED diodami a po několika hodinovém tréninku se začali vytvářet v místech brzdění zledovatělé plotny, takže byla i dostatečně náročná. Největší cit pro tuto kluzkou trať prokázal Marek Peško, který s přehledem zvítězil . Výsledky z DH závodu byly samostatně hodnoceny a na jezdce čekali originální diplomy a ceny od firmy FOX.





Hlavním závodem byl ale 4 dual, který se jel na hlavním lyžařském svahu. I přesto, že šlo jen o jízdu na zasněžené louce, bez jakýchkoliv skoků, tak se jednalo o velmi atraktivní závod, který si jezdci pochvalovali.
Závodilo se ve dvou kategoriích . Tou hlavní byla Elita+junior a zde si nejlépe vedl opět Marek Peško, který bude v příští sezoně hájit barvy BikeCentra Kálnica. Zdatným soupeřem mu byl ale jediný zástupce týmu Grafobal Petr Tomša, který k vůli dlouhodobým zdravotním problémům už asi čtyři roky nezávodil, ale v sobotu soupeřům ukázal, že stále umí.





Závodu se zúčastnilo 38 jezdců, kteří si vychutnali zimní bikovou atmosféru a večer se pobavili v teple bufetu u nového krbu, kde probíhalo vyhlášení a další soutěže.
Tu o nejlepší masku čerta a Mikuláše, by určitě získal Kristian Poruban a ředitel závodu Michal Feník.

Výsledky najdete na: www.bikecentrumkalnica.sk





Takže kdo nestihl Kálnicu, tak se může těšit na obnovení legendárního zimního závodu v Petrůvce u Slavičíma, který se uskuteční 3.2.2013.

Na novou sezonu se s vámi těší ZF.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí