reklama

Avid představil Elixir Trail 9 a 7

Autor: Keli, vydáno: 17.4.2013

ikonaAvid představil nové čtyř pístkové brzdy Elixir 9 Trail 9 a Elixir 7 Trail, obě vycházejí z již na trhu dostupného modelu X0 Trail. Obě slibují brutální výkon a přitom nízkou váhu okolo 350 gramů. Oproti top modelu X0 Trail, který váží 340 gramů je váhový nárůst zanedbatelný.

ELIXIR 9 TRAIL
Určení: XC/TRAIL/AM/FR
Váha: 350 gramů Carbon Blade (přední; Direct Mount, 160mm kotouč)
Barva: černá anodizace
Brzdová kapalina: Dot 5.1
Průměry kotoučů: HS1 160/170/1­80/200mm
Třmen: lisovaný dvoudílný z Al slitiny
System: čtyřpístkový systém, dva průměry pístů
Desky: organická směs na ocelové desce
Další vlastnosti: rukou stavitelná délka kroku; šroubem stavitelná vzdálenost páky od gripu; nastavitelný úhel Banjo (vstupu hadice do třměnu); kompatibilní s MatchMaker X
Dostupné v červnu 2013 | Doporučená cena: €152





ELIXIR 7 TRAIL
Určení: XC/TRAIL/AM/FR
Váha: 355 gramů Alloy Blade (přední; Direct Mount, 160mm kotouč)
Barva: Storm Grey – šedá
Brzdová kapalina: Dot 5.1
Průměry kotoučů: HS1 160/170/1­80/200mm
Třmen: lisovaný dvoudílný z Al slitiny
System: čtyřpístkový systém, dva průměry pístů
Desky: organická směs na ocelové desce
Další vlastnosti: šroubem stavitelná vzdálenost páky od gripu; nastavitelný úhel Banjo (vstupu hadice do třměnu); kompatibilní s MatchMaker X
Dostupné v červnu 2013 | Doporučená cena: €114





Diskuze

  • anonymní uživatel Tohn 17.4.2013 v 16:49

    Ta doporučovaná cena co je v článku je myšlena za jednu brzdu že?

  • anonymní uživatel agrrr 17.4.2013 v 19:46

    Pri tych elixiroch 9 trail by clovek cakal uz okrem nastavenia kroku aj kolecko na nastavenie vzdialenosti paky od gripu a to hlavne za tu cenu omg ! Zase mi to pripada jak marketingovy tah od Avidu, kedze clovek ktory chce mat kolecko na obidve veci musi nakoniec zvolit X0, pripadne ak pouvazuje ze ten krok je shit a k nicomu to nie je, tak radsej kupi Code.

  • anonymní uživatel RB 17.4.2013 v 20:20

    Další brzdy co se budou srát. Avid to prostě neumí.

  • anonymní uživatel DAVE 17.4.2013 v 21:43

    I když jsem měl vyžší nebo nižší řadu brzd Elixíru, tak stáli za hov.o
    Nikdy jsem s nima nebyl spokojen. Pro mě jedině shimano zee či saint a potom hope.

  • anonymní uživatel Martin 17.4.2013 v 21:52

    Avid je zvláštní, jedny Elixiry fungují bez sebemenšího problému, druhé po každém víkendu nutno odvzdušnit pak zase chvíli fungují. Každopádně, opět jsem pořídil Avid :) nedám si říct :)

  • anonymní uživatel Martin 17.4.2013 v 21:54

    agrrr: Asi to je marketingový tah od Avidu, ale ruku na srdce, jak často nastavuješ vzdálenost páky od gripu? Jednou? Dvakrát a pak to necháš? Takže proč by na to nestačil imbus.

  • anonymní uživatel fucimi navaja 18.4.2013 v 8:08

    No s tým fungovaním a odvzdušnením je je to fakt zvláštne. A odvzdušnenie predpokladám, že nezjednodušili...

  • anonymní uživatel david 18.4.2013 v 19:40

    Elixiry nejsou špatný,problém je že to obchodníci cpou na sjezdáky,což není sjezdová brzda,pak se ničí,uvaříš je a je po nich.odvzdušení sem nikdy neřešil,na to je servis kol,pro bežného uživatele si kupovat sadu na odvzdušení je magořina borci a pak se stím trápit,já měl jeden problém za sezonu,v servisu mě to stálo 150,- aby se mi to vyplatilo musel bych to odvzdušnit 9 - 10krát.a nebo na to vydělávat.

  • anonymní uživatel medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 19.4.2013 v 0:10

    Elixir a code jsou super brzdy! Code mam prvni i druhou generaci na sjezdakachba elixir CR na enduru. Nikdy jsem s nima nemel zadnej problém. Jednou kdyz jsem si dal misto pochroumane ulomene code elixira jako zadni brzdu na sjezdaka tak jsem ji hzabvaril. Ale na to to neni a ja mam 110kg! Code jsou naprosto ale naprosto a s odstupem nejlepsi brzdy co na svete jsou! Moje vaha proveruje a proto se tohle odvazuji tvrdit. Saint je silny ale ne tak a je ubytecne ostra. Hope v2 taky a je proti code slaba i s ventdiskem. Nic dalsiho tak silneho neni. Code je best. Ale pozor. Nekdy muze byt i treba nova ne dobre odvzdusnena a pak je problem. Mnoho servisu a i renomovanych to neumi odvzdusnovat. A to jak elixir tak code. Zde je kamen urazu a proto hodne lidi nadava. Odvzdusnuje se to trochu jinak a postup je treba i opakovat vickrat pro jistotu. Video je na netu. Naucte se to delat sami a peclive a mate po problemu. V servisu tomu daji standart postup a to nestaci! Tesim se az si jednou poridim tyhle traily. Myslim ze to bude super brzda!

  • anonymní uživatel RB 19.4.2013 v 8:44

    Medvěd: Hmm, tak ti drží, ale že se na každé druhé brzdě serou těsnění v páce asi nevíš:) Už jsem jich dával do kupy fakt hodně. Dokud to funguje, tak jsou to dobré brzdy, ale poruchovost je psycho.

  • anonymní uživatel hoffman 19.4.2013 v 8:51

    to porovnanie s Hope V2 ma pobavilo, diametrálny kvalitatívny rozdiel v produtke ako takom.

  • anonymní uživatel bok 19.4.2013 v 9:18

    asi tak, dokud to funguje, po prvnim problému je to na nový

  • anonymní uživatel david 19.4.2013 v 9:42

    pak mě napadá že neumíte brzdit,měl sem elixiry mám 85kg a jednou jedinkrát sem je odvzdušnil,pak sem je ale uvařil v horku,druhý code r,bez problému,možná se v tom moc babráte a nebo nevím kde to kupujete že na to nemáte záruku.zdarec

  • anonymní uživatel bok 19.4.2013 v 10:15

    záruka se nerovná spolehlivá brzda, o tom tu řeč neni

  • anonymní uživatel RB 19.4.2013 v 10:19

    David: Pobavil. Ty budeš reklamovat brzdy abys přes léto neměl čím brzdit? Prostě ty brzdy se serou, mají to špatně vyřešené. Hodně dlouho jsem vozil avid, teď mám shimana a v životě bych se k avidu už nevrátil. Za 2 roky a pár tis kilometrů jsem na ně nemusel šáhnout. Zeptej se v servisech jaký brzdy tam mají nejčastěji. A sada těsnění stojí na kompet páku stojí skoro 800kč, jen na vnitřek páky 440kč. Můžeš koupit jen ten kroužek za 85kč, ale riskuješ že ti to vychčí zase jinudy. U shimana mám za tohle celou páku a nemusím nic řešit(když už)

  • anonymní uživatel david 19.4.2013 v 12:28

    pokud budu mít brzdy v záruce tak na ně nebudu kupovat těsnení,a za 2roky stejně koupím nový brzdy :)a kolo si dávám dohromady před sezonou a ne až na kopci.navíc si myslím že shimana 2011 jsou už dost starý,težký a nemá cenu do nich investovat.dnešní sainty sou pecka ale za dva roky?budou to starý jebky,téchnika a inovace ide rýchlo dopredu :)takže bych tyhle avidy nepodcenoval.viděl sem že Gwin je má na nový koloběžce.

  • anonymní uživatel MeTo (MetTom (a) seznam.cz) 19.4.2013 v 12:51

    Gwin je má protože je dostal a k tomu kupu peněz. Avidy nestačí dávat do kupy po sezóně .. mimo sezónu, ony totiž do té doby nevydrží! Svoje poslední jsem loni asi 5x odvzdušňoval, potom vydržely max jeden víkend, pak každou jízdu řešíš jejich tuhnutí, propadání atd .. pořád na ně musíš myslet. Teď jsem pořídil shimana a nechci nic jiného. Navíc cena za kterou se dají sehnat XT/SLX .. není nad čím přemýšlet.

  • anonymní uživatel hoffman 19.4.2013 v 13:04

    david: úplný omyl, čo bude to zrejme vekom ..

  • anonymní uživatel david 19.4.2013 v 13:22

    Shimana sou super,nevadí mi,ale takové problémy s Avidama já nemám,patrně jste asi jiní :)a xt a slx jsou dvoupíst,což bych uvařil na sjezdu stejně jako elixiry.Cody jsou super babráci!

  • anonymní uživatel bok 19.4.2013 v 14:01

    Seš asi šťastlivec co chytil bezproblémovej pár, Gwin na to má mechanika jehož prací je se s tim trápit, já mam kolo pro zábavu a řešit každou chvíli brzdu mě už bavit přestalo. Neni to tak dávno co jsem tu nenávist k avidům taky nechápal, elixir 5 půl roku bez problému pak šlo pryč celý kolo, cody byly báječný kotvy hlavně příjemnej chod páky, bohužel jen sezonu.
    Přečti si třeba debatu na PB, 90% lidí tam na avidí brzdy nadává (asi s tim neuměj) a ty co maj nějakej shop/servis z nich maj vyloženě panickou hrůzu (asi s tim neuměj).

    Kecy o záruce....k čemu ti je brzda, která je měsíc na reklamaci místo na kole?

    Saint - rok používání a jediný co jsem řešil byly nový desky a jednou odvzdušnit

    Code 2011 - rok používání, desky, odvzdušněno asi 6x, v zimě pak prochcaly kolem pístků, doma bez problému, opět odvzdušněno a venku opět únik a další desky v háji

    Den ok, den v kelu je to jak na houpačce tomu se spolehlivá brzda říct nedá.

    Konečně jsem jim přestal naivně věřit, shodil je a nasadil sainty - problém vyřešen. Když je máš tak rád, dám ti je za dobrou cenu i s náhradníma deskama.

  • anonymní uživatel hoffman 19.4.2013 v 14:16

    ešte jedna poznámka k davidovmu problému o stárnutí shimán: možno mi to málokto uverí, ale mám ešte pôvodné 4piestové Sramy 9.0 (povodne Grimeca model pre Shimano značený ako XT) vyrobené v r. 2000, jazdím ich na 2. biku 7 sezónu a odvzdušnoval som ich jediný krát, funkcia naprosto perfektná, váha ma popri nej netrápi ..

  • anonymní uživatel david 19.4.2013 v 14:42

    vypadá to že jsem štastnej člověk,mám levnější brzdy než vy a fungujou mi.a to jsem na kopci každej víkend v sezoně.stejně mít na kole starší brzdy než dva roky je nahovno,vývoj,váhu,brzdnej učinek nezastavíš.dnes jsou dobrý a příští rok udělají lepší.je to spotřební materiál,nic nevydrží věčně kluci.ani vaše shimana ani moje avidy :)

  • anonymní uživatel 123 19.4.2013 v 16:02

    ale moje formule RX vydrzi vecne :D na sjezdaku 2,5 roku a nemam problem a odvzdusnuju jenom kdyz ji potrebuju ropulit kvuli ramu mam ji vevnitr a nebo kdyz opravuju vyrvanou packu. Gwinove brzdy jsou bestak uplne jine nez seriove jako i patrony do vidlic ci vnitrnosti tlumice atd. takze je uplne blbost neco porovnavat stym co vozi spickove teamy na světaku a scim jezdime unas.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí