Barel vyhrál první světové enduro

Autor: Keli, vydáno: 20.5.2013

ikonaPrvní kolo v italském Punta Ala v nově vzniklé Enduro World Series vyhrál Fabien Barel před Jerome Clementz a Jared Graves.

Vlna hysterie, která se zvedla okolo endura snad po skončení prvního kola World Enduro Series v italském Punta Ala trochu opadne. Každopádně první konání této série ukázalo, kam asi bude směřovat závodní enduro.

Závodní pole bylo nadupané slavnými jmény, od bývalých sjezdařů, fourcrossařů přes xc jezdce až po součásné specialisty na enduro. S nadsázkou řečeno, ať si vybavíte kohokoliv ze světové špičky, který kdy seděl na enduro kole, tak ten byl v Punta Ala. Na jezdce čekalo téměř 60 kilometrů na kole, k tomu extrémně náročné sjezdy a navíc městský prolog.





Jeden z českých účastníků, v letošní sezóně se na enduro specializující se Pavel Čep svoje pocity popsal takto: „kua to byl záhul! Časy na přejezdy spočítaný přesně tak, abys musel držet tempo skoro pořád v červenejch a jen a jen dokopce! Okruh 60km, nakonec 4 RZ tvrdýho DHčka okořeněný o výživný výšlapy. Cca 6hod v sedle. Jeden tvrdší datel hlavou o zem a je z toho 110.flek! Riderů bylo na startu 500! Celou dobu se mi v hlavě přehrával Otevřený dopis od Matonohy :-D Takhle sem to cítil… Luxus.





Jak již bylo zmíněno, na startu byly všechny „stars“, z těch co nedosáhli na přední příčky jmenujme například jezdce sedlající Santa Cruz: Cedric Gracia 26. místo, Peaty 30. místo, Minnaar (33.), Bryceland (49.), v minulosti brilantní dual a 4X jezdce Brian Lopes 15. a nebo před závodem jeden z favoritů, mnohonásobný mistr světa Nico Vouilloz až 19. místo.





Přejděme k první pětici, tam se dostali pouze specialisté na enduro, páté a čtvrté místo patří jezdců GT Factory Racing, 5. Dan Atherton sedlající prototyp GT, o jednu pozici předním mladý týmový spoluhráč Martin Maes. Na bronzu pro mě velké překvapení, ale svými výkony je zde naprosto zaslouženě Jared Graves na Yeti (bývalý fourcrossař Jared ukázal, že je velmi silný v sjezdu – 2. místo na letošním mistrovství Austrálie a 7. místo v XC závodě tamtéž – více zde). Druhé místo s odstupem dvanácti sekund na Cannondale jedoucí „Pan Enduro“ Jerome Clementz a stupeň nejvyšší, na prototypu Canyon Fabien Barel.





V ženách získala první flek Tracy Moseley jedoucí na novince děvetadvaceti­palcovém Trek Remedy 9, mimochodem 85. místo mezi muži. Její největší soupěřka Anne-Caro Chausson se do cíle bohužel nepodívala.

Z českých jezdců do cíle dorazili pouze tři, na 89. místě jako nejlepší z našich Michal Prokop, 110. místo Pavel Čep a 340. místo Tomáš Hradecký.

Kompletní výsledky na enduroworldse­ries.com





Diskuze

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 20.5.2013 v 10:23

    No ty pitcho :-D

  • anonymní uživatel peto(dude) 20.5.2013 v 12:25

    darmo barel to ma zjedene

  • anonymní uživatel HiPP 22.5.2013 v 8:31

    robia sa aj im testy na doping? :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí