Špičák v sobotu startuje sezónu

Autor: Radek Vaniš, vydáno: 29.5.2013

ikonaVelká otvíračka bikeparku Špičák je tentokrát o něco dříve. Start letní sezóny je již tuto sobotu 1. června. V letošním roce se na Špičáku bude jezdit celkem o 2 měsíce déle než v minulých letech. Na začátku a konci sezóny 1.6.-14.6. a 16.9.-27.10. je provoz pouze víkendový. V hlavní sezóně od 15.6. do 15.9. se bude jezdit každý den. Na tratích bikeparku se můžete těšit na mnoho novinek. Pod lanovkou přibyly dropy pro experty. Nejoblíbenější freeridová trať je z velké části přestavěna tak, aby vás bavila od začátku až do konce. Velká část dřevěných lávek a skoků je také zcela nová. Stavitel tratí Honza Ofner s dalšími pomocníky věnovali změnám na tratích nemalé úsilí a fantazie jim rozhodně nescházela.





Další novinkou je propojení bikeparků ŠPIČÁK a GEISSKOPF společnými jízdenkami. Celosezónka je nyní platná v obou bikeparcích. Ať si koupíte celosezónní jízdenku na Špičáku nebo Geisskopfu, bude platit v sousedním partnerském bikeparku. Jako druhá jízdenka spojující tyto 2 bikeparky, ležící pouze 35 km od sebe, je 30-ti jízdová permice. Pokud někdo chce navštívit více míst, je tu opět Gravity Card platící v 11-ti nejlepších evropských bikeparcích.





Pokud nemáte vlastní kolo do bikeparku nebo chcete vyzkoušet jiný stroj, tak u nás v půjčovně si můžete vybrat z 27-mi nových kol od AGangu. Pro bikepark zde máme modely Ninja nebo Ninja DH.

Otvíračka na Špičáku není jen o bikování. Je to především velká párty pro všechny. V sobotu 1. června 2013 večer bude přímo v bikeparku velký koncert tří kapel.

  • Infinito
  • Dirty Blondes
  • The Unholy Preachers




Na otvíračce nebude chybět ani Gaspi, který zde má o tomto prvním víkendu bikový kemp. Pod jeho jménem zde funguje celosezónně jeho biková škola, kde si můžete vyzkoušet základy jízdy v bikeparku, anebo vypilovat styl a zkusit vostřejší věci.

V každém případě v letošním roce do toho jde Špičák naplno a to hned od začátku sezóny. Po otvírače na konci června přijde iXS European Downhill Cup, v srpnu pak finále Českého poháru ve sjezdu. Na Špičáku tedy budete mít opět možnost vidět světovou i českou špičku v akci.





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 30.5.2013 v 8:31

    Je to parádní. Špiičák je bomba. Dovolim si ale jednu výtku, kterou kritizuje dalších x lidí. Dejte už konečně králičí pletivo, nebo protiběžný drážky motorovkou na ty věci ze dřeva( alespoň do zatáček, odrazů a dopadů). Za mokra si na tom lidi zbytečně rozbíjej huby. Na spoustě míst to je, ale na spoustě kritickejch míst to nebylo, což je na p*ču. Špiicu zdar

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí