WBS: Blátivá prověrka bikerů ve Slopném

Autor: Kamil Štěpančík, Jiří Laštůvka, vydáno: 5.6.2013

ikonaBláto, bláto a zase bláto. Takové bylo přivítání pro 86 startujících bajkerů „srdcařů“, kterým byl blátivý terén spíše výzvou a mohli tak okusit, jak výživné to slopenské je. Konala se zde totiž akce pod názvem Slopné style 2013, tedy 3. závod ve sjezdu horských kol seriálu WBS 2013. Bylo třeba absolvovat čtyři měřené úseky, známé jako rychlostní zkoušky. Tratě osvědčené z minulých ročníků, závod ve fourdownu jako bonus pro vybití posledních sil, cílový polet s palbou do cíle, vlek a samozřejmě klobása…





Závod nakonec provázelo relativně přátelské počasí a z nebe káplo jen pár kapek, hlavně v úvodu zápolení. Tratě se i tak staly hodně zákeřnými a bylo třeba si počínat s maximálním soustředěním. Odvázání a popustění brzd se zde nevyplácelo. Hned v úvodní RZ zaspal leader průběžného pořadí seriálu Martin Kolajík a ztrátu 2s na překvapení závodu Davida Šůstka se mu smazat nepodařilo. Přestože v dalších zkouškách spolu sváděli velmi vyrovnaný boj. Krok s nimi držel i nestárnoucí Jirka Svak z GT Czech Oportunity. Souboj o vítězství v juniorech svedli podobně jako na nedávném ČP v Koutech o třetí místo Tom Navrátil a Adam Březík. A opět byl úspěšnější Tomáš. V hardtailech zúročil své zkušenosti nabyté ročním pobytem ve Whistleru Ondra Kikin Krhánek a vystoupil na nejvyšší stupínek. Stejně jako Erik Cais v nejmladších Střelcích. Masters nad 35 let vyhrál Libor Baďura, nejrychlejší holka byla Aneta Sadílková.





Úspěšný závod má za sebou i BIFU – AGang talent rider Jaroslav Frýželka, který na zapůjčeném biku zajel krásný výsledek a to 10.místo Absolutně a 3.místo v kategorii Juniorů!!




BIFU – AGang talent rider Jaroslav Frýželka

BIFU – AGang talent rider Jaroslav Frýželka v akci



Závod se obešel naštěstí bez vážnějších zranění. Velký dík tedy patří všem vytrvalým pořadatelům, traťovým komisařům, zkrátka všem co se jakkoliv podíleli na úspěšném dotažení akce, či jeho okořenění například komentovanými vstupy živě od trati, ba přímo za jízdy samotného komentátora. V neposlední řadě je třeba vyslovit dík i všem věrným sponzorům, bez jejíchž podpory by to prostě nešlo…





Další závod WBS hostí už za dva týdny lázeňské Luhačovice a pokud zrovna nebudete prohánět Aarona Gwina ve Val Di Sole, tak byste u toho rozhodně neměli chybět.

Výsledky:
1. David Šůstek DH Slovan Luhačovice 4:20,6
2. Martin Kolajík SBT Fryšták + 3,9
3. Jiří Svak GT Czech Oportunity + 4,8
4. Lukáš Kruťa Červenka Subform + 7,5
5. Tom Navrátil Heartattack Racing + 7,6 (1.jun.)




Absolutní pořadí


Kategorie Hardtail


Top tři na 4Down


Young guns – střelci



Kompletní výsledky na www.bikegeneration.cz

Kamil Štěpančík, foto Jiří Laštůvka

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí