Info: Bikepark Kopřivná

Autor: Keli, vydáno: 12.6.2013

ikonaMalé Morávce, nedaleko od druhé nejvyšší hory Praděd, nám spolu s novou sezónou roste i zcela nový areál zaměřený nejen pro sporty na kole. Kdo na Kopřivné již v minulosti byl, ví, že se zde jezdilo i dříve a to na staré ploše bikeparku, který spolu s modernizací tohoto komplexu musel ustoupit a dát tak prostor věcem zcela novým a tak i novému zázemí pro bikepark.

Letos v sezóně 2013, jsme se hned po ukončení úspěšné zimní sezóny, vrhli spolu s Lesy ČR a předním českým jezdcem Kamilem Tatarkovičem do výstavby velkého bikového projektu. Tento projekt zahrnuje výstavbu nových tratí, které se momentálně testují a ladí do jejich dokonalosti.





Pro letošní rok nám v areálu nového bikeparku Kopřivná vznikne Freeride trať, na které dotváříme poslední úseky, dále Downhill trať, která je již hotová, otestovaná a která prověří nejednoho zkušeného jezdce. Dále budou k dispozici dvě Family tratě, určené pro rodinné, rekreační vyžití, nebo začátečníky, jak na kolech, tak na horských koloběžkách nebo terénních trojkolkách, které si budete moci zapůjčit přímo v areálu. A jelikož tvoříme komplex určený pro cyklistiku, nesmí chybět single track okruh okolo celého areálu, který vás provede příjemnou atmosférou Jeseníků.





Samotný stavební postup jsme založili na principu „Pracuj a jezdi“, kterým jsme všem nadšencům do ježdění na kole zprostředkovali možnost stát u této velkolepé stavby. Každý jezdec může projevit vlastní iniciativu a vložit tak do samotného trailu svou zkušenost, nebo nápad, kterým by se dal trail obohatit. Nebo naopak načerpat zkušenosti při výstavbě a dozvědět se kroky, které samotná stavba obnáší a které bude moci uplatnit při budování dalšího areálu určeného pro tyto sporty.





Všechny tyto traily, za doprovodu nové 4sedačkové lanové dráhy, která se postará o přepravu cyklistů i pěších, se poprvé rozjedou o víkendu 6. 7.2013. Náš areál taktéž nabídne k těmto tratím například vybavenou půjčovnu a servis, ubytování přímo v areálu, nebo možno vyzkoušet dopadovou matraci Big Air Bag, která je největší v ČR. V průběhu letošní sezóny se dále můžete těšit na nové traily, pump trackovou dráhu a další, které jsou již navrhnuty a budou vznikat v průběhu sezóny a hlavně na 1. září, kdy v našem bikeparku bude probíhat závod v rámci Moravskoslovenského DH cupu.





Diskuze

  • anonymní uživatel zrooda 15.7.2013 v 11:09

    je to provar ... obloukem se tomu vyhnout.... zkaženej den!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí