MojeKolo

Smith a Ragot zvítězili v Mont Sainte-Anne

Autor: Keli, vydáno: 12.8.2013

ikonaSvětový pohár ve sjezdu měl v neděli svoje čtvrté letošní pokračování v Kanadě, na hoře Mont – Sainte Anne se v obou elitních kategoriích na stupeň nejvyšší postavili letos nové tváře.

Emmeline Ragot (Lapierre Gravity Republic) dokázala překonat doposavad neporaženou Rachel Atherton (GT Factory), v mužích letos poprvé zvítězil a ještě na domácí půdě Steve Smith (Devinci Global Racing).





V ženském závodě Emmeline Ragot zajela solidní jízdu, už mezičasy ukázaly, že jede velmi dobře, na prvním vedla o 4 sekundy, na druhém se ztráta malinko zmenšila, ale Emmeline ji zase dokázala navýšit ve spodní části trati. V cíli to dalo náskok 4.211 sekundy na doposavad vedoucí Manon Carpenter (Madison Saracen). Vše měla v rukách Athertonka, v kvaldě byla nejrychlejší, ale závod jí absolutně nevyšel, hned v prvním lese šla k zemi a podruhé okusila tvrdost kanadské země na rockgardenu. Výsledkem byla ztráta 35 sekund a až dvanácté místo.

V celkovém pořadí ale stále vede, její náskok činí 60 bodů před Emmeline Ragot, do konce sezóny zbývají ještě dva závody, takže není nic rozhodnuto.





Mužský závod viděl v Hot seat podstatě pouze tři jezdce, Andrew Neethling (Giant Factory) se do něj posadil hned z kraje a vydržel v něm až do příjezdu Gee Athertona (GT Factory) – ten po pádu v kvalifikaci startoval až z 19. pozice. Gee stáhl čas pod pod čtyři minuty, krátce po jeho dojezdu se spustil déšť a co to udělalo s tratí není třeba popisovat. Ačkoliv déšť po chvíli ustal, nikdo z jezdců nedokázal pokořit vedoucího Geea. Už to vypadalo na jeho vítězství, ale na startu zbýval nejrychlejší kvalifikant a druhý jezdec průběžného pořadí Steve Smith. Steve se i se zmoklou kluzkou tratí dokázal fantasticky poprat a v cíli sice těsně, ale zcela zaslouženě zvítězil.

V celkovém pořadí Smith snížil Athertonův náskok na 120 bodů a stejně jako v ženách, nic není rozhodnuto.



Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí