Marosana End of the Season oslaví patnáctiny!

Autor: Keli, vydáno: 20.8.2013

ikonaMarosana End of the Season oslaví patnáctiny! Bikerský festival už není pod zákonem!

Závody v dual slalomu, pumptracku a slopestylu plus velký nedělní MX Enduro Eliminator čekají na všechny aktivní účastníky i diváky bikerského festivalu MAROSANA END OF THE SEASON, který se koná již patnáct let v řadě!

Po loňském úspěchu se pořadatel oslav konce sezóny Michal Maroši rozhodl opět pro lokalitu bývalého hnědouhelného dolu Žacléř v Krkonoších.

V těsné blízkosti industriálních staveb bude zbudována dráha pro pumptrack, který vykrystalizuje jako páteční otevření festivalu. Pojede se tradičně jako noční závod. Na kopci vyroste trať pro „paralelní“ dual slalom což je stěžejní závod celého eventu.

Trať pro slopestyle, který se na Marosanu vrací po čtyřleté přestávce, bude postavena v industriálním duchu a bude se těšit velkému zájmu diváků.

Všech sobotních závodů se zúčastní kompletní česká bikerská elita, která patří k absolutní špičce ve světovém poháru fourcrossových závodů i freestylových exhibicí.





Svou premiéru si v neděli odbude velký vyřazovací závod v enduro motocrossu. Michal Maroši si od zařazení motokrosového programu slibuje, že díky němu na festival přiláká nové lidi z příbuzné komunity. „Oba sporty jsou si hodně blízké a spousta lidí se věnuje oběma včetně mě,“ říká Michal, který ježdění na motorce v bývalém vojenském prostoru Milovice bere jako trénink a velkou zábavu.

Stejně jako každý rok nebude MAROSANA ani letos jenom o sportu. Na páteční i sobotní večer Michal připravuje kulturní program. Zatímco v pátek se diváci mohou těšit na přehlídku filmů zaměřených na extrémní sporty v žacléřském kině, sobota bude patřit živé bluesové produkci.

MAROSANA END OF SEASON patří k největším bikerským akcím v Česku. Již patnáct let po sobě ji pořádá přední český reprezentant ve sjezdu a fourcrossu Michal Maroši (35). Marosana se v minulosti konala v Benátkách nad Jizerou a ve Velké Úpě v Krkonoších. Každoročně ji navštíví několik tisíc lidí, z nichž se kolem tří set účastní závodů.

Více info již brzy na www.redbull.cz/marosi a na facebooku.

Diskuze

  • anonymní uživatel Jan MAREK (marekhonza00 (a) gmail.com) 20.8.2013 v 8:17

    Co to je? před týdnem vyšla zpráva o Velké Upě...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 20.8.2013 v 8:50

    Ano, MRSN porada dve akce, tradicni Marosakovo ukonceni sezony MAROSANA END OF SEASON se pojede 4. -6.10. v Zacleri a od 18. do 20.10. by mela byt MAROSANA 4DOWN ve Velke Upe.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí