Spotcheck: Mountain Bikepark Wagrain

Autor: ZR, Petiny, kategorie: Spotcheck, vydáno: 28.8.2013

ikonaMojí další letošní zastávkou byl Mountain Bikepark Wagrain ležící v podstatě na cestě mezi Leogangem a Schladmingem. Park je situován pod gondolovou lanovkou „Flying Mozart“ a startuje z její prostřední stanice.
V plánu bylo jezdit zde dva dny, bohužel první den jsme si parku kvůli dešti příliš neužili. Další den už bylo hezky a jelikož je bikepark perfektně odvodněn, tak až na pár kořenovějších úseků nebyl déšť z minulého dne poznat.

Hlavní tratí je zde „ON AIR“ se spoustou lavicových skoků, klopenek a obrovským wallridem kousek po startu. Velice zábavná záležitost, kterou může jezdit úplně každý. Tato trať se dá v podstatě rozdělit na 3 části (horní, prostřední a dolní) a v každé této části má jezdec možnost zvolit si cestu nepatřící na „ON AIR“.
Na hoře je možnost vybrat si „NAIL GAMES“ poměrně jednoduchý úsek s klopenkami a několika menšími skoky, ale pokud jej jedete dost rychle tak baví.





Uprostřed jsou náhradní možností za „ON AIR“ tzv. „NAŠTVANÍ MRAVENCI“ (ANGRY ANTS), trať s černým diamantem a spoustou kořenů je opravdovým DH a druhý den po dešti bylo hodně těžké nedělat zde chyby. Ve spodní části přechází „ON AIR“ do „SYMPHONY“ a pokračuje ve stejném duchu až do slopestyle oblasti, kde končí i ostatní úseky.







Dalšími odbočkami jsou „LILLY's TREAT“ taková easy flow trať s klopenkami a boulemi, „RnB NORTHSHORE“ – prostě trať s lávkami a poslední odbočkou je „MEMORIES“ – opět trať s černým diamantem, takže celkem těžké se spoustou kořenů.





Ve Wagrainu jsem již byl asi před třemi lety. Od té doby se to tu trochu změnilo, tratě se lehce zjednodušily, protože bikepark chce být dostupný úplně všem i úplným začátečníkům. Z tohoto důvodu zde funguje i bikeschool. Pokud byste přijeli bez kola, tak si v místní půjčovně můžete vybrat některého z Giantů.





Co se mi zde ale velice líbilo, bylo to, že tu nejsou žádné vybržděné rolety a kluky opravující tratě bylo vidět i v tom nejhustším dešti.
Pokud hledáte DH tratě světového formátu, tak pro vás asi Mountain Bikepark Wagrain nebude, ale jestliže nemáte svěťákové ambice a baví vás vozit se po nerozbitých tratích se spoustou skoků, může být Wagrain to pravé. Ještě pro úplnost dodávám, že místní celodenní permice stojí 29 E pro dospělého a po doježdění si můžete dopřát i horkou sprchu a to zcela zdarma.





Diskuze

  • anonymní uživatel bok 28.8.2013 v 9:24

    Byli jsme začátkem sezony a rolety byly v každý zatáčce, asi zamakali až pozdějc teda, jinak pohodička, dobrej park na rozježdění na začátek tripu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí