Bikepark Peklák: Downhill závody vol.3!

Autor: Maliňák, vydáno: 24.9.2013

ikonaNezadržitelně se nám blíží konec sezóny, ale ještě než nastane, tuto sobotu si spolu užijeme další pokračování závodů na Pekláku! Zveme Vás všechny!!! Závody budou jako vždy otevřeny širé veřejnosti, tedy si bude moct zazávodit opravdu každý, kdo si jen troufne na svým bajku zdolat vybrané tratě. Kategorie zůstávají stejné, jako tomu bylo v minulém díle a to FULL (celoodpružené), HT (pevná zadní stavba) a LADIES. Ano i děvčata se budou moci utkat! V případě zájmu jim budou upraveny podmínky tak, aby závodní tratě pro ně byly sjízdné.

Novinkou tohoto dílu bude volba tratí. Tentokrát se pojedou dvě červené tratě! Tou první bude na pravé straně sjezdovky trať Corida. Je to pomerně hravá lajna se spoustou kořenových pasáží a nechybí tu ani slušně prudké pasáže. Pod prvním padákem tu na Vás čeká příjemný vysílák s radiusovým odpalem. O několik desítek metrů níže se nachází macatý přescesťák, u kterého se zatají dech nejenom divákům.. Pak už se napojíte na všem dobře známou trať Rolling Stones, která byla v předešlých dílech startovní tratí. Ve spodní části trati potěšíme všechny příznivce objíždění Lanového centra ze strany od sjezdovky, tak jak tomu bylo loni na podzim o závodech na té druhé závodní trati. Tedy vyjedete z lesa na mýtinu ve spodní části, jedete rovně, hopsáte si přes kořeny, lanáč míjíte po levé ruce, pak seskok na trávu u lanovky, tam si dáte dřevěnej skoček, pak klopenka doleva, náskok na dětskou sjezdovku a hurá na final air.





Druhou tratí bude na levé straně sjezdovky mnohými oblíbená trať Malinovka. I když je pro většinu z Vás známá, přesto ji ve stručnosti popíšu. Začátek je rovinatý a Vy to rozdupete a pak v klidu kopírujete terén. Za nedlouho přijde první přescesťák, který má docela slušnou díru a je typu dvojáku. Pak už se to rozjede..Boule a zatáčky po kořenech a šup na druhý přescesťák. Ten je spíše dropový a je o poznání menší než ten první. Za klopkou wallride a následuje série pěti klopenek, rock garden a velká dřevo klopna Vás vyšle na sjezdovku. A už jen radiusový náskok zpět do lesa a tam koryto ve freeride stylu zakončené finálními vysíláky na sjezdovku.Veškeré skoky nejen na závodních tratích ale i v celém bike parku jsou objízdné! Takže pokud neradi skáčete, nenechte se zbytečně odradit popisem tratí..

V sobotu ráno od devíti hodin se rozjede vlek a s ním i Vaše registrace do závodu. V kiosku pod lanovkou bude sedět člověk s notebookem, který Vás odbaví. Startovné je 400,– a je v něm celodenní permice a oběd, kterým bude grilovaná klobása na tácku s hořčicí, křenem a chlebem. Celé dopoledne bude věnováno tréninku. V poledne dáme hlavy dohromady a uděláme si takový riders meeting, kde si řekneme vše podstatné a potřebné k samotnému závodu. Ve 13 hodin to vypukne! Pojedou se dvě jízdy na Coridě a potom dvě na Malinovce. Počítají se ty lepší časy z každé trati, které se budou sčítat. Pokud bude přát počasí, uskutečníme pokračování v pokusu o pokoření rekordu ve skoku do dálky. To se skáče na poletu jménem Můstek přímo do sjezdovky a v současnosti je na něm rekord neuvěřitelných rovných 25 metrů! Následovat bude vyhlášení výsledků.

Pokud by někdo nechtěl závodit, ale přesto by si rád zajezdil, máme pro něj dobrou zprávu. Bike park bude celý den plně v provozu včetně půjčovny kol a terénních kár (tříkolek) i pro normální provoz s tím, že se v době závodu bude moci volně jezdit pouze na té straně sjezdovky, kde se zrovna nezávodí. Chybět nebude hudební doprovod. O občerstvení se postará dobře zásobený bufet přímo pod lanovkou.

Přijďte všichni! Ať už závodit nebo jen tak zajezdit či podpořit a zafandit! Bude na co se dívat! Těšíme se na Vás!

Za Peklák crew Maliňák!

Diskuze

  • anonymní uživatel Jenda 26.9.2013 v 21:09

    jaká pak asi bude účast ? :D ! já frčim na tuty !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí